Näin leivot helpon ja herkullisen italialaisen leivän

· elokuu 27, 2018
Tätä leipää kutsutaan nimellä ciabatta ja sillä nimellä kutsuttaessa kaikki tietävät mistä leivästä on kyse.

Italia on tunnettu hyvästä ruuasta, viinistä, jälkiruoista, jäätelöstä ja tietenkin myös taivaallisista leivistä.

Tänään kerromme sinulle kuinka leivot herkullisen leivän alusta asti. Leipä on nimeltään ciabatta.

 

jauhot ja sämpylät

Totuus leivästä

Olet varmasti lukenut lukuisia kertoja leivänsyönnin haittapuolista, kuinka vaarallista sen nauttiminen on, hiilihydraatit lisäävät kehonpainoa, valkaistu vehnä ja rasvat ovat epäterveellisiä, ja niin edelleen.

Tämä ei aina ole asian oikea laita.

On tärkeää ymmärtää mitä hiilihydraatit oikein ovat ja kuinka paljon niitä hienoissa vehnäjauhoissa on. Muistathan myös, että avainasemassa tässäkin on kohtuus kaikessa, että annoskoko ja päivittäiset rutiinit ratkaisevat.

Tämänlaisen tai muun vastaavan leivän nauttiminen suklaalevitteen tai hillon kanssa ei tee siitä pahaa tai vaarallista. On tärkeämpää pitää mielessä nautitun leivän määrä, päivittäiset kalorimäärät ja muut ruokailutottumukset.

Seuraavaksi kerromme sinulle oikean tekniikan kuinka leivotaan italialainen leipä kotona.

Noudata ohjeitamme herkullisen lopputuloksen saamiseksi. Ensimmäisellä kerralla tämä saattaa tuntua haasteelliselta, mutta se on sen arvoista kun käsissäsi tuoksuu tuore italialainen ciabatta.

Näin leivot italialaisen leivän kotona

Vinkkejä herkullisen italialaisen leivän leipomiseen

vehnätuotteet

Ennen kuin sukellamme ohjeisiin, haluamme mainita muutaman vinkin taikinan tekoon liittyen.

Toisin kuin perinteistä leipää leipoessa, italialaisen leivän leivontaan liittyy muutama salaisuus. Taikinan kuuluu olla hyvin kostea, toisin kuin perinteisten leipätaikinoiden.

Taikinan käyminen on reseptin tärkein kohta, sillä maku ja leivän koostumus saavat alkunsa käymisestä. Anna taikinan kohota vähintään 12 tuntia, jotta hiiva ehtii tehdä tehtävänsä.

Pian osaat leipoa ciabattan kotonasi. Se on helpompaa kuin luulet, mutta muista olla kärsivällinen. Tämä ei ole 20 minuutin pikaleivän resepti.

Aineet (x 2)

Ohjeet

  1. Teemme kaksi taikinaa, joista toisen täytyy kohota 12 tuntia. Tätä vaihetta ei voi ohittaa, muuten leipä ei maistu italialaiselle leivälle.
  2. Sekoita vehnäjauhot, hiiva, suola ja vesi. Älä sekoita liikaa. Peitä taikina keittiöpyyhkeellä ja jätä kohoamaan yön yli (tai 12 tuntia).
  3. Valmista seuraavana aamuna samanlainen taikina, samoista aineksista joita on saman verran kuin ensimmäisessä taikinassa. Jätä tämä taikina kohoamaan 3 tunniksi.
  4. Kun taikinoiden kohoamisaika on mennyt, vaivaa niitä varovasti käsin ja lisää hunaja.
  5. Yhdistä taikinat, vaivaa ne varovasti yhteen ja anna kohota 20 min, älä peitä taikinaa.
  6. Jos taikina alkaa kuivumaan tai rakoilemaan, älä yritä korjata sitä lisäämällä vettä tai jauhoja. Anna taikinan vain olla.
  7. Lämmitä uuni 220 asteeseen.
  8. Laita taikina uunipellille pitkulaiseen muotoon.
  9. Paista uunissa noin 30 min. Kun leipä on kohonnut ja se on saanut kultaisen ruskean värin, kopauta sitä muutama kerta. Kun ääni on kumea, se on merkki siitä että leipä on valmis.