Näin käytät valkosipulia hiivatulehduksen hoitoon

Jos sinun on hoidettava emättimen hiivatulehdus, älä ole häpeissäsi. Näitä tulehduksia ilmenee useammin kuin saattaisit kuvitella, ja luontaishoidot voivat auttaa.
Näin käytät valkosipulia hiivatulehduksen hoitoon

Viimeisin päivitys: 12 joulukuuta, 2018

Emättimen hiivatulehduksen hoitokeinon löytö ei aina ole helppoa. Tämä johtuu erityisesti siitä syystä, että kyseessä on ongelma, johon liittyy stigma. Jotkut ihmiset pitävät niitä jopa sukupuolitauteina. Tämä ei kuitenkaan ole totta. Hiivatulehduksen voi saada monella eri tavalla.

Tavallisimmat hiivatulehduksen syyt johtuvat Candida albicans -hiivasienestä. Sitä on sekä suolistossa että sukupuolielimissä. Tulehdus johtuu siitä, että tätä sientä on liikaa.

Sitä voi olla liikaa seuraavista syistä johtuen:

 • Hormonaalinen muutos
 • Alentunut vastustuskyky
 • Antibioottikuurin sivuvaikutus
 • Korkeat sokeritasot
 • Nopea lämpötilanmuutos, joka vaikuttaa bakteerien tasapainoon.

Jos olet kuitenkin ollut sukupuoliyhteydessä toisen henkilön kanssa, on parasta kertoa hänelle tästä vaivasta. Vaikka et olisi saanut sitä itse tällä tavalla, olet saattanut tartuttaa sen johonkuhun toiseen. Näin on myös siinä tapauksessa, jos olet harrastanut suuseksiä. Pidä myös mielessä, että joskus hiivatulehdus on oireeton. Tästä syystä on mahdollista, että siitä kärsivät eivät tiedosta asiaa.

Miksi käyttää valkosipulia hiivatulehduksen hoidossa

valkosipulia kupissa
allisiinisienimyrkky

Lisäksi valkosipuli auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää. Näin sitä voidaan hyödyntää taistelussa bakteereja vastaan. Samaan aikaan se auttaa myös puolustuskykyäsi vastustamaan hyökkäystä.

Siinä on myös ajoeenia. Tämä on toinen yhdiste, joka taistelee tulehduksen aikaansaamia mikrobeja vastaan. 

Hiivatulehduksen hoito valkosipulilla

murskattu valkosipuli hiivatulehduksen hoidossa
Valmista kotitekoinen valkosipulihoito näin:

 • Murskaa yksi tai useampi kuorittu valkosipulin kynsi
 • Anna murskatun seoksen seisoa kymmenisen minuuttia, jotta allisiini ehtii vapautua
 • Lisää raaka valkosipuli juomaan tai ruokaan

Voit esimerkiksi lisätä valkosipulia oliiviöljyyn. Voit sitten käyttää sitä myöhemmin paahtoleivän ja välipalojen kanssa. Muista kuitenkin, että v alkosipulin kypsentäminen tuhoaa allisiinin ja muut terveelliset ainesosat.

Voit käyttää valkosipulia hiivatulehduksen hillitsemiseen

On naisia, jotka kärsivät tästä ongelmasta vain kerran tai kaksi kertaa elämässään. Toiset kuitenkin saavat sen toistuvasti. Jälkimmäisen ryhmän on suojattava itseään päästäkseen ongelmasta eroon ja vähentääkseen sen ilmenemistä.

 • Tätä varten saatavillasi on valkosipulijauhekapseleita. Niitä löytyy apteekeista ja luontaistuotekaupoista.
 • Normaali annos on tavallisesti yksi kapseli jokaisella aterialla. Tavoitteena on lisätä sen ravintoaineita valkosipulin ansiosta. Tämä nostaa myös vastustuskykyä.
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kuinka ehkäistä hiivatulehduksia
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kuinka ehkäistä hiivatulehduksia

Hiivatulehduksia aiheuttaa Candida-niminen hiivasieni. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, kuinka voit ehkäistä ja hoitaa niitä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Watson, C. J., Grando, D., Fairley, C. K., Chondros, P., Garland, S. M., Myers, S. P., & Pirotta, M. (2014). The effects of oral garlic on vaginal candida colony counts: A randomised placebo controlled double-blind trial. BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology. https://doi.org/10.1111/1471-0528.12518

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.