Näin käytät valkosipulia emättimen hiivatulehduksen hoitoon

· tammikuu 13, 2018
Jos sinun on hoidettava emättimen hiivatulehdus, älä ole häpeissäsi. Näitä tulehduksia ilmenee useammin kuin saattaisit kuvitella, ja luontaishoidot voivat auttaa.

Hoidon etsiminen emättimen hiivatulehdukseen ei aina ole helppoa. Tämä johtuu erityisesti siitä syystä, että kyseessä on ongelma, johon liittyy stigma.

Jotkut ihmiset pitävät niitä jopa sukupuolitauteina. Tämä ei kuitenkaan ole totta. Hiivatulehduksen voi saada monella eri tavalla.

Tavallisimmat johtuvat Candida albicans -hiivasienestä. Sitä on sekä suolistossa että sukupuolielimissä. Tulehdus johtuu siitä, että tätä sientä on liikaa.

Sitä voi olla liikaa seuraavista syistä johtuen:

 • Hormonaalinen muutos
 • Alentunut vastustuskyky
 • Antibioottikuurin sivuvaikutus
 • Korkeat sokeritasot
 • Nopea lämpötilanmuutos, joka vaikuttaa bakteerien tasapainoon.

Jos olet kuitenkin ollut sukupuoliyhteydessä toisen henkilön kanssa, on parasta kertoa hänelle tästä vaivasta. Vaikka et olisi saanut sitä itse tällä tavalla, olet saattanut tartuttaa sen johonkuhun toiseen. Näin on myös siinä tapauksessa, jos olet harrastanut suuseksiä. Pidä myös mielessä, että joskus hiivatulehdus on oireeton. Tästä syystä on mahdollista, että siitä kärsivät eivät tiedosta asiaa.

Miksi käyttää valkosipulia hiivasienitulehduksen hoidossa

valkosipulinkynnet

Jos kiinnität huomiota valkosipulin ominaisuuksiin, ymmärrät että se on täydellistä tällaiseen ongelmaan. Kun valkosipulia leikataan, allinaasi-entsyymin vaikutuksesta muodostuu ainetta nimeltä allisiini. Se on loistava sienimyrkky.

Lisäksi valkosipuli auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää. Näin sitä voidaan hyödyntää taistelussa bakteereja vastaan. Samaan aikaan se auttaa myös puolustuskykyäsi vastustamaan hyökkäystä.

Viimeiseksi, siinä on myös ajoeenia. Tämä on toinen yhdiste, joka taistelee tulehduksen aikaansaamia mikrobeja vastaan. Näin mikään ei pääse vahingoittamaan emätintä.

Mistä valkosipulihoito koostuu?

hakattu valkosipuli

Teoriassa kaikki kuulostaa hyvältä. Mutta oletko silti hieman skeptinen sen käytön suhteen?

Koska kyseessä on näinkin herkän alueen hoitaminen, ei ole outoa jos asia epäilyttää. Tämä luontaishoito on kuitenkin täysin turvallinen. Tästä huolimatta voit aina kysyä lääkäriltäsi, jos et ole varma.

Jos olet valmis, tässä ohjeet valkosipulihoidon käyttämiseksi:

 • Muussaa kolme valkosipulinkynttä morttelissa tai jauhentimessa. Varmista, että palaset ovat erittäin pieniä.
 • Kääri puhdas sideharsosuikale valkosipulin ympärille niin kuin se olisi pussi.
 • Sido se sitten kiinni vahvalla narulla (pidä mielessä, että sinun täytyy vetää pussi ulos tästä narusta).
 • Laita hoitoa vaativalle alueelle tai aseta se emättimeen tamponin tavoin.
 • Pidä se siellä 2-3 tuntia. Älä koskaan anna olla kauempaa kuin 4 tuntia.
 • Vedä narusta ottaaksesi pussin ulos.

Alussa on mahdollista, että tunnet eräänlaista polttelua. Saatat myös huomata maitomaista nestettä. Älä huoli, tämä on hyvin normaalia. Kumpikaan ilmiö ei ole haitallinen.

Jos et kuitenkaan saa helpotusta vaivaasi, puhu lääkärillesi, sillä saatat tarvita muita hoitoja. Muista kertoa hänelle käyttäneesi tätä hoitoa antaaksesi kaiken tarvittavan tiedon.

Voit käyttää valkosipulia hiivatulehdusten hillitsemiseen

valkosipulia hiivatulehduksen hoitoon

On naisia, jotka kärsivät tästä ongelmasta vain kerran tai kaksi kertaa elämässään. Toiset kuitenkin saavat sen toistuvasti. Jälkimmäisen ryhmän on suojattava itseään päästäkseen ongelmasta eroon ja vähentääkseen sen ilmenemistä.

 • Tätä varten saatavillasi on valkosipulijauhekapseleita. Niitä löytyy apteekeista ja luontaistuotekaupoista.
 • Normaali annos on tavallisesti yksi kapseli jokaisella aterialla. Tavoitteena on lisätä sen ravintoaineita valkosipulin ansiosta. Tämä nostaa myös puolustuskykyä.

Valkosipulia voi myös syödä raakana monin herkullisin tavoin. Voit esimerkiksi lisätä valkosipulia oliiviöljyyn. Voit sitten käyttää sitä myöhemmin paahtoleivän ja välipalojen kanssa.

Maku on herkullinen, ja sen kyky hillitä tulehduksia on mittaamaton. Se myös pitää huolta terveydestäsi yleisesti.

Koska kyseessä on niin herkkä alue, on parasta kunnioittaa kehoa ja käyttää hoitoja, jotka eivät ole aggressiivisia.