Näillä keinoilla poistat rasvan vyötäröltä ja reisistä

Joistakin kehonosista rasvaa on vaikeampi polttaa pois kuin toisista, ja etenkin vatsan ja reisien alueen rasvakudos istuu tiukassa, eikä siitä pääse noin vain eroon.
Näillä keinoilla poistat rasvan vyötäröltä ja reisistä

Viimeisin päivitys: 02 lokakuuta, 2018

Tässä artikkelissa kerromme sinulle muutamia hyviä keinoja rasvan poistamiseen reisistä ja vatsasta. Jos haluat eroon makkaroista ja löllyvästä kropasta, sinun tulee varata prosessille aikaa ja omistautumista, liikunnasta puhumattakaan.

Aivan aluksi on keskityttävä sekä ruokavalioon ja liikuntaan, sillä yksinään ei kummastakaan ole suurta hyötyä. Suosittelemme panostamaan etenkin sellaisiin ruokiin, jotka sisältävät paljon C-vitamiinia ja antioksidantteja, kuten sitrushedelmät, pavut ja vihreä tee. Vältä rasvaisia ja sokerisia ruokia mahdollisimman paljon.

Tämän lisäksi annamme sinulle liikuntavinkkejä, jotka on helppo ottaa osaksi säännöllistä liikuntasuunnitelmaa. Nämä liikuntamuodot auttavat polttamaan rasvaa reisistä ja lantiosta.

Rasvan poistaminen reisistä ja vatsasta: muutokset elintavoissa

Juoksu, kävely ja pyöräily

 

rasvan poistaminen reisistä ja vatsasta aerobisella liikunnalla

Nämä kolme liikuntamuotoa eivät ole pelkästään hyväksi keholle, vaan ne auttavat myös kirkastamaan mielen ja vähentämään stressiä. Säännöllinen liikunta kontrolloi mielialaa ja pitää sinut virkeänä. Kun jalkamme ovat liikkeessä, tuntuu vaikutus etenkin reisissä ja pohkeissa.

Parhaiten rasvaa palaa työstämällä kehon suuria lihasryhmiä, kuten reisiä, pakaroita ja käsivarsia. Suosittelemme yhtä kävelylenkkiä joka päivä, joko kotoa töihin tai päinvastoin, tai pyöräreissua koko perheen voimin. Tällaiset liikuntamuodot polttavat rasvaa juuri alaraajoista.

Muista aerobinen liikunta

Voit tehdä vaikka kuinka monta vatsalihasharjoitusta, mutta totuus on, että vatsalihakset eivät näy rasvakerroksen alta, eivätkä vatsalihasharjoitukset yksinään vähennä vatsan seudun rasvaa. Parhaiten rasva palaa aerobisessa harjoituksessa, joten muista lisätä rasittavaa liikuntaa viikkorytmiisi lihasharjoitusten lisäksi – kokeile juoksulenkkiä, uintia, pyöräilyä vaativassa maastossa tai tanssituntia.

Kokeile joogaa

 

rasvan poistaminen reisistä ja vatsasta joogan avulla

Aivan kuten kävely, juoksu ja pyöräily, myös jooga auttaa yhdistämään kehon ja mielen eriävät polut – jooga rauhoittaa ja tyynnyttää mielen, etenkin raskaan päivän jälkeen. Tämän lisäksi jooga vahvistaa lihaksia, parantaa ryhtiä, kehittää tasapainoa ja tekee lihaksista kauniin solakat ja pitkät.

Heitä hyvästit sokerille

Sokeri on yksi haitallisimmista aineista, joita voit kehoosi laittaa. Vältä sellaisia ruokia ja juomia jotka sisältävät paljon sokeria, sillä sokeri kasvattaa rasvakudosta. Älä syö karkkia, keksejä, leivoksia, sokerisia muroja, valmiskastikkeita ja jätä myös limsat ja sokeriset mehut pois ruokavaliostasi. Pidä silmällä tuotteiden pakkausselosteita, sillä monissa ruuissa on piilosokeria.

Vältä ihmevoiteita ja laihdutuslääkkeitä

Markkinoilla on jos jonkinmoista pikakuuria ja ihmepilleriä, joiden mainostetaan pudottavan painoa nopeasti ja ilman mitään suuria ruokavaliomuutoksia. Joidenkin voiteiden puolestaan kehutaan karistavan senttejä reisistä tai vyötäröltä. Suurin osa näistä on huuhaata, ja vaikka ne voivatkin toimia jonkin aikaa, eivät ne pysty tarjoamaan pysyviä muutoksia. Ainoa pysyvä ja toimiva tapa pudottaa painoa on liikkua säännöllisesti ja syödä terveellisesti.

Kokeile näitä harjoituksia osana päivittäistä rutiiniasi

Tasapainoile

Harjoita tasapainoasi näin: nouse seisomaan ja pidä jalat haara-asennossa, koukista polvia kevyesti ja koske maahan käsilläsi. Nouse hitaasti takaisin pystyasentoon, siirrä kehon paino vasemmalle jalalle ja nosta oikea polvi ylös jalkaa koukistaen, paina oikea käsi koukistetun jalan säärelle. Pysy asennossa muutaman minuutin ajan ja keskity tasapainon ylläpitämiseen, etsi kiinteä kohde ja hengittele syvään. Laske jalka takaisin maahan ja toista toisella puolella. Toista harjoitus vähintään 2o kertaa.

Jalkanostot

rasvan poistaminen reisistä ja vatsasta liikunnan avulla

Aloita tämä harjoitus lattialla nelinkontin, kädet suorina olkapäiden kanssa samassa linjassa lattiaa kohti. Nouse päkiöille ja nosta oikea jalka suoraksi samaan linjaan keskivartalon kanssa. Yritä pitää paino käsivarsilla, pidä keho suorana ja vedä vatsa sisään. Pysy asennossa niin kauan kuin vain pystyt. Palaa alkuasentoon, lepää hetkinen ja toista sama vasemmalla jalalla.

Jalkapyöräytykset

Makaa selälläsi lattialla ja nosta oikea jalka kohtisuoraan kattoa päin ja piirrä varpailla ympyröitä ilmaan. Pidä jalka suorassa ja tee liike hitaasti ja hallitusti – pyöritä jalkaa ensin yhteen suuntaan ja sitten toiseen. Tee tätä 30 sekuntia, lepää hetki ja vaihda jalkaa.

Hulavanne

 

rasvan poistaminen reisistä ja vatsasta hulavanteen avulla

Lapsuuden leikeistä tuttu hulavanne sopii hauskanpidon lisäksi lantion treenaukseen. Yritä pitää vanne ilmassa kymmenestä viiteentoista minuuttia. Treenaa hulavanteella joka päivä ja pian huomaat, miten lantionseutu notkistuu ja kapenee.

Saksiliike

Makaa selälläsi lattialla ja nosta jalat 90 asteen kulmaan, pidä ne suorana. Laske vasen jalka alas lattiaa kohti, mutta älä koske maahan, nosta takaisin ylös ja tee sama toisella jalalla. Voit tehdä liikkeen niin nopeasti tai hitaasti kuin haluat. Varmista, että alaselkäsi on koko ajan kiinni lattiassa. Toista 50 kertaa.

On hyvä pitää mielessä, että jos tavoitteenasi on karistaa senttejä ja rasvaa vatsan, reisien ja lantion alueelta, kaikista paras vaihtoehto on treenata koko kroppaa. Älä siis keskity pelkästään alavartalon treenaukseen, vaan suunnittele itsellesi kokonaisvaltainen treeniohjelma, joka kattaa kaikki lihasryhmät – näin saavutat haluamasi tulokset.

Löydä sellainen laji josta nautit, niin liikunta tuntuu paljon hauskemmalta. Aina ei tarvitse lähteä hikilenkille, jos juokseminen ei vaan nappaa. Kokeile tennistä, ratsastusta, koripalloa tai suunnistusta. Jos sinulla on paljon ylipainoa, suosittelemme nivelille helliä liikuntamuotoja, kuten pyöräilyä ja uintia.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.