Mitä kurlausnesteet ovat?

Kurlausnesteet ovat kotihoitolääkkeitä, joita ihmiset ovat käyttäneet jo pitkään. Kaikki, mitä niistä kuulet, ei kuitenkaan ole totta. Esimerkiksi niiden tehokkuutta tiettyjä viruksia vastaan ei ole varmistettu. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja!
Mitä kurlausnesteet ovat?

Viimeisin päivitys: 26 huhtikuuta, 2022

Kurlausnesteet ovat kotihoitolääkkeitä, joita ihmiset ovat käyttäneet useiden sukupolvien ajan kurkkukivun lievittämiseen. Kurlauksella on monia hyötyjä, mutta kyseessä ei ole mikään ihmelääke.

Tämän päivän artikkelissa käsitellään joitain myyttejä ja faktoja kurlaukseen liittyen.

Mitä kurlausnesteet sisältävät?

Kurlausneste on suosittu kotihoito. Se koostuu kurlausnesteen tai muiden infuusioiden pitämisestä suussa sekä nielun suuaukon kohdalla kuitenkaan nielemättä nestettä. Tässä vaiheessa pää taivutetaan taaksepäin ja ilmaa poistetaan kurkun kautta.

Tämä saa kurkussa olevan nesteen kuplimaan. Tämä toimenpide kosteuttaa koko suun ja nielun aluetta. Se voi joskus jopa lievittää kurkkukipua.

Millä kurlataan?

Ihmiset kurlaavat usein kurkkua kosteuttavilla ja rauhoittavilla aineilla, kuten kamomilla-, sitruuna- tai suolavedellä, johon on mahdollisesti lisätty etikkaa tai hunajaa. On olemassa myös monia muita yhdistelmiä.

Useimmat ihmiset käyttävät kotitaloustuotteita, koska näin on tehty useiden sukupolvien ajan.

Kurlausnesteet
Kurlauksesta on enimmäkseen hyötyä kurkulle.

Milloin kurlausnesteet ovat tehokkaita?

On monia syitä, miksi kurkku voi olla kipeä. Niitä ovat nielutulehdus, kurkkutulehdus ja flunssa. Kipu voi johtua myös kurkun kuivumisesta tai vilunväristyksistä.

Kurlausnesteet kosteuttavat kurkkua, mikä yleensä lievittää epämukavuutta. Lisäksi se huuhtelee kaikki alueella mahdollisesti pesivät bakteerit. Sinun täytyy kuitenkin tietää oikea tekniikka. Kurlauksen avulla voit estää suurempien infektioiden kehittymisen, kuten nielutulehduksen.

Kuinka kurlataan?

Kuten edellä totesimme, on kyse nesteen pitämisestä suussa ja kurkussa nielemättä sitä. Sinun tulee pitää sitä kurkun sisäänkäynnissä pää kallistettuna, päästää ilmaa nesteen läpi ja saada neste kuplimaan.

Sinun täytyy kurlata useita kertoja päivässä, jotta se olisi tehokasta: aamulla, ruokailun jälkeen ja ennen nukkumaanmenoa. Sinun tulee kurlata hampaiden harjauksen jälkeen, jotta suuhun ei jää ruokajäämiä. Se myös edistää suuhygieniaa.

Kurlaukseen liittyvät myytit

Kurlausnesteet
Jotkut väittävät, että kurlaus voi estää COVID-19:ää, mutta sille ei ole tieteellistä näyttöä.

Koronaviruksen aiheuttama pandemia toi mukanaan monia myyttejä, valeuutisia ja kotikutoisia parannuskeinoja. Yksi niistä on kurlaus.

Esimerkiksi sanottiin, että kuumalla vedellä ja etikalla tai suolalla kurlaaminen voi estää koronavirustartunnan. Tämän logiikan mukaan virus pysyy kurkussa muutaman päivän ja aiheuttaa kipua ennen kuin se siirtyy keuhkoihin, missä se johtaa suurempaan infektioon. Näin ollen kurlaus poistaisi viruksen kurkusta ennen kuin se aiheuttaisia infektion.

Tämä on kuitenkin myytti. Siitä ei ainakaan ole tieteellistä näyttöä. Joka tapauksessa Maailman terveysjärjestö on jo kiistänyt tämän.

Veden juominen on aina hyödyllistä kehon kuivumisen välttämiseksi, silloin kun sinulla on kuumetta. Lisäksi kurlaaminen kosteuttaa ja rahoittaa kurkkua, mutta se ei poista virusta. Kuten huomaat, se ei ole ehkäisevä lääke.

Kurlaus ei aina auta

Tämä lääke on halpa, vaaraton ja monissa tapauksissa hyödyllinen kurkkukipujen lievittämiseen ja kurkun kosteuttamiseen. Kurlaamisesta on varmasti hyötyä, jos teet sen oikein ja käytät suositeltuja ainesosia.

Se ei suojaa sinua esimerkiksi koronavirustartunnalta, mutta se voi lievittää joitain hengitystieoireita.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.