Maksaläiskien häivytys jogurtilla, banaanilla ja sitruunalla

Maksaläiskistä on vaikea päästä eroon kokonaan, mutta niitä voi häivyttää jogurtilla, banaanilla ja sitruunalla. Opi valmistamaan tämä kotihoito maksaläiskiin.
Maksaläiskien häivytys jogurtilla, banaanilla ja sitruunalla

Kirjoittanut Solimar Cedeño

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Oletko huomannut tummia läiskiä kasvoillasi, etkä tiedä kuinka niistä pääsisi eroon? Nämä läiskät voivat olla maksaläiskiä. Kaupoissa myydään joitakin voiteita niiden hoitoon, mutta ihonhoitotuotteet ja kasvohoidot ovat tavallisesti melko kalliita. Maksaläiskien häivytys onnistuu myös edullisesti ja luonnollisesti tarvitset vain nämä kolme halpaa ainesosaa ruokakaupasta.

Mitä maksaläiskät ovat ja mistä ne johtuvat?

Maksaläiskät ovat yleisiä raskaana olevilla

Maksaläiskät ovat ihon hyperpigmentaatiota, jota ilmenee ruskeiden tai tummien läiskien muodossa otsalla, poskissa, leuassa ja jopa kaulassa. Maksaläiskiä esiintyy useammin naisilla kuin miehillä, sillä naishormonien lisääntyminen aiheuttaa lisääntynyttä melaniinintuotantoa.

Maksaläiskien syytä ei tiedetä tarkasti, mutta niitä ilmaantuu tavallisesti jatkuvan, suojaamattoman auringolle altistumisen seurauksena. Myös geneettiset tekijät voivat aiheuttaa niitä, sekä häiriöt naishormonien määrissä. Tästä syystä maksaläiskät ovat hyvin tavallisia raskaana olevilla naisilla.

Maksaläiskiä esiintyy myös ehkäisypillereiden sekä estrogeeni- ja keltarauhashormonihoitojen käytön yhteydessä. Nämäkin ovat siis mahdollisia syitä maksaläiskiin.

Jogurtin, banaanien ja sitruunoiden hyödyt iholle

 • Jogurtti on erinomainen luonnollinen ainesosa ihon kosteuttamiseen, sen kuorimiseen ja aknen hoitoon. Tämä johtuu siitä, että se sisältää paljon sinkkiä, maitohappoa ja kalsiumia, ja se on pH:ltaan hapanta.
 • Banaaneilla on hyödyllisiä ravintoaineita iholle, kuten mangaania sekä B6-, C- ja E-vitamiineja. Lisäksi niissä on antioksidanttisia ominaisuuksia ja runsaasti nestettä. Banaanit ovat siis erinomainen ihon kosteuttaja.
 • Sitruunat ovat C-vitamiinipitoisia sitrushedelmiä. Ne auttavat poistamaan kuolleita ihosoluja, nopeuttamaan solujen uudistumista, stimuloimaan kollageenituotantoa ja poistamaan iholäiskiä.

Näistä syistä johtuen jogurtti, banaanit ja sitruunat ovat yhdessä ihanteellisia ainesosia maksaläiskien hoitoon. Haluatko tietää tarkemmin, kuinka maksaläiskien häivytys onnistuu näillä tuotteilla?

Älä jätä lukematta: 6 perusohjetta aknen karkottamiseksi

Maksaläiskien häivytys jogurtilla, banaaneilla ja sitruunoilla

Ennen tämän hoidon valmistamista on tärkeää pitää mielessä, ettei se vaikuta välittömästi. Näkyvien muutosten saamiseksi hoitoa on käytettävä johdonmukaisesti useita kuukausia.

Ainekset

 • 1 banaani
 • 2 rkl luonnonjogurttia
 • 3 rkl sitruunamehua

Valmistus

 • Kuori banaani, laita se kulhoon ja muussaa huolellisesti soseeksi.
 • Lisää 2 ruokalusikallista luonnonjogurttia.
 • Sekoita pehmeäksi tahnaksi.
 • Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita taas.

Kuinka sitä käytetään

Auringolta suojautuminen auttaa ehkäisemään maksaläiskiä
 • Suosittelemme käyttämään tätä hoitoa illalla.
 • Kun olet pessyt ja kuivannut kasvosi ja kaulasi hyvin, levitä seosta tasaisesti maksaläiskien peittämille alueille.
 • Anna vaikuttaa 20 minuuttia.
 • Huuhtele sitten kasvot huolellisesti.

On tärkeää välttää auringonvaloa hoidon käytön jälkeen, sillä mahdolliset sitruunajäämät voivat aiheuttaa kemiallisen reaktion auringonvalossa ja hoidettu ihoalue voi palaa. On myös erittäin tärkeää huuhdella kasvot runsaalla vedellä ja olla ylittämättä suositeltua vaikutusaikaa.

Hoidon jälkeen iho on herkempi, joten levitä iholle kosteusvoidetta tai aurinkosuojaa, jos poistut kotoa. Vaikka kasvot olisi pesty huolellisesti puhtaiksi eikä sitruunajäämiä ole, ihoa tulisi silti suojata.

Suosittelemme käyttämään tätä hoitoa 3 kertaa päivässä 2-3 viikon ajan. Tämän ajan jälkeen alat nähdä tuloksia.

Muista, että heti kun kasvoilla näkyy tummia läiskiä ja epäilet niitä maksaläiskiksi, mene ihotautilääkärille. Lääkäri varmistaa, ettei kyseessä ole ihosairaus. Diagnoosi tehdään käyttämällä niin kutsuttua Woodin lamppua. Valaisemalla ihon tällä lampulla lääkäri näkee, onko iholla maksaläiskiä.

Jos olet raskaana, muista pitää erityisen hyvää huolta ihostasi. Älä mene ulos ilman aurinkosuojaa. Muista suojata erityisesti kasvojen iho.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Pidä iho nuorekkaana näillä hedelmillä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Pidä iho nuorekkaana näillä hedelmillä

Iho menettää kimmoisuuttaan iän myötä. Pidä iho nuorekkaana tässä artikkelissa esittelemiemme hedelmien avulla - jatka siis lukemista!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.