Logo image
Logo image

Mahtavia luontaishoitoja näppylöihin

3 minuuttia
Jogurtti desinfioi ja pehmentää ihohuokosia ja kurkku sisältää runsaasti E-vitamiinia, kun taas tomaatissa on lykopeenia. Kaikki nämä kolme tuotetta ovat loistavia apuja ihonhoidossa.
Mahtavia luontaishoitoja näppylöihin
Kirjoittanut Lorena González
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Näppylät iholla aiheuttavat monelle ärsytystä, ja ne ovat usein etenkin esteettinen pulma. Seuraavilla loistavilla luonnollisilla keinoilla pystyt pääsemään eroon näppylöistä hyvin nopeasti – laita nämä vinkit muistiin ja kokeile, jos ihosi kaipaa kohennusta!

1. Riisijauhosta valmistettu voide

Some figure

Tämä ensimmäinen menetelmä on riisijauhosta valmistettu voide.

Tarvittavat ainekset

  • 3 ruokalusikallista riisijauhoa
  • 4 ruokalusikallista shea-voita
  • 2 ruokalusikallista appelsiinimehua
  • Valinnainen aines: puoli ruokalusikallista 5-prosenttista vetyperoksidia

Näin tämä voide valmistetaan

Sekoita riisijauho vetyperoksidiin niin, että saat aikaan tasaisen tahnan. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.

Käytä näin

Ensimmäiseksi voiteen valmistamisen jälkeen sinun tarvitsee laittaa sitä tasaisesti niille alueille, joilla ihollasi on näppylöitä. Jos esimerkiksi käsivarsissasi on näppylöitä, laita voidetta koko käsivarsien iholle.

Jätä voide vaikuttamaan puolen tunnin ajaksi. Huuhtele sitten pois runsaalla vedellä ja kuivaa ihosi. Kostuta vielä kosteusvoiteella, ja toista tätä hoitoa kerran tai kaksi viikossa.

2. Appelsiinia ja sitruunaa sisältävä voide

Tarvittavat ainekset

  • 3 ruokalusikallista appelsiinimehua
  • 2 ruokalusikallista hunajaa
  • 1 sitruuna
  • 1 ruokalusikallinen sokeria

Näin tämä hoito valmistetaan

Laita kaikki ainekset sitruunaa lukuunottamatta kulhoon, ja sekoita hyvin. Sitten leikkaa sitruuna puoliksi ja laita mukaan seokseen, ja jätä vaikuttamaan muutaman minuutin ajaksi.

Käytä voide näin

Ota hiukan seosta ja levitä sitä sen alueen kohdalle, jolta haluat poistaa näppylät. Jätä vaikuttamaan viiden minuutin ajaksi, ja pese iho sitten hyvin vedellä ja lopuksi kuivaa.

Kosteuta vielä kosteutusvoiteella, ja toista tätä hoitoa kahdesti viikossa.

3. Maito ja piparjuuri

Some figure

Kun sekoitat toisiinsa nämä kaksi ainesta, saat täydellisen tuotteen ihosi hoitamiseksi. Voit käyttää seosta esimerkiksi läikkien hoidossa silloin, kun kyseessä on ihon pigmentaation muutos.

Tämän tehdäksesi sekoita maito ja piparjuuri toisiinsa. Kostuta sillä pumpulia ja laita seosta kaikkialle niille alueille, joilla on jälkiä ja näppylöitä.

Jotta voisit varmistaa että hoito tehoaa hyvin, jätä seos vaikuttamaan koko yön ajaksi ja poista sitten seuraavana päivänä.

4. Jogurtti

Jogurtti voi myös olla yksi parhaista aineksista silloin, kun haluat päästä luonnollisesti eroon jäljistä ihollasi. Se pystyy puhdistamaan, desinfioimaan sekä pehmentämään ihohuokosiasi.

Kaikki tämä auttaa luomaan uudelleen ihoasi sekä pitää sen kosteutettuna. Voit käyttää sitä samaan tapaan kuin mitä tahansa kasvonaamiota.

Ensin pese kasvosi, kuivaa ne hellävaraisesti, ja sitten levitä kasvoille jogurttia sormillasi. Jätä vaikuttamaan 15-20 minuutin ajaksi, ja poista sitten lämpimällä vedellä.

Tee tätä säännöllisesti, ja pystyt varmasti huomaamaan ihosi kunnon paranevan vähitellen.

5. Kurkku

Some figure

Kurkku on myös loistava tuote silloin, kun halutaan hoitaa ihoa luonnollisesti. Se sisältää runsaasti vettä, ja siinä on myös E-vitamiinia ja monia luonnollisia öljyjä.

Jos käytät sitä kasvonaamion tapaan, voit huomata että se toimii loistavana apuna ihon pehmentämiseksi sekä näppylöistä ja rypyistä eroon pääsemiseksi.

Sinun tarvitsee vain kuoria kurkku, ottaa pois sen siemenet ja laittaa sitten tehosekoittimeen, kunnes saat aikaan tahnan. Laita sitten kasvoillesi, jätä vaikuttamaan 20 minuutin ajaksi, ja ihosi tulee tuntumaan aivan kuin uudelta.

6. Tomaatti

Tomaatti on myös yksi fantastinen tuote ihon hoitamiseksi luonnollisesti. Sen sisältämä mehu pitää sisällään suuren määrän tärkeitä ravinteita jotka hoitavat ihoa tehokkaasti, kuten esimerkiksi A- ja C-vitamiini sekä proteiinit.

Siinä on myös runsaasti lykopeenia, joka torjuu vapaiden radikaalien aiheuttamia vahinkoja.

Käyttääksesi tomaattia tässä tarkoituksessa, sekoita vain yksi ruokalusikallinen sitruunamehua tomaatin mehuun, ja laita iholle puuvillavanulla. Tulet aivan varmasti huomaamaan, kuinka hyvin tämä seos hoitaa ihoasi!

Jos näppylät vaivaavat ihoasi, kokeile näitä kuutta luontaishoitoa, jotka tarjoavat nopean avun edullisesti ja helposti.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.