Logo image
Logo image

5 lisävarustetta, joiden avulla saat kaiken irti uunistasi

2 minuuttia
Tässä artikkelissa esittelemme sinulle parhaat lisävarusteet, joiden avulla saat kaiken irti uunista. Tiedämme, että tulet rakastamaan niitä!
5 lisävarustetta, joiden avulla saat kaiken irti uunistasi
Viimeisin päivitys: 18 marraskuuta, 2022

Uuni on yksi keittiön tärkeimmistä kodinkoneista. Sen avulla voimme valmistaa monia herkullisia aterioita. Lisäksi markkinoilla on saatavilla useita lisävarusteita, jotka sopivat erittäin hyvin uunin toimintojen hyödyntämiseen. Tässä artikkelissa esittelemme 5 lisävarustetta, joiden avulla saat kaiken irti uunistasi!

Aluksi on syytä korostaa, että terveellistä ruokavaliota suunniteltaessa kannattaa vuorotella eri valmistusmenetelmien välillä. Jokaisella niistä on tiettyjä ominaisuuksia, mitä tulee vuorovaikutukseen ravintoaineiden kanssa. Yleissääntönä on, että esimerkiksi uppopaistettujen ruokien kulutusta tulisi rajoittaa.

 5 lisävarustetta, joiden avulla saat kaiken irti uunistasi

Katsotaanpa markkinoiden parhaimpia lisävarusteita, joiden avulla saat kaiken irti tästä kodinkoneesta. Nämä lisävarusteet ovat kohtuuhintaisia ja helppokäyttöisiä, joten suosittelemme hankkimaan ne mahdollisimman pian.

1. Uunikintaat

Uunikintaat ovat välttämätön osa kuumassa uunissa olleiden astioiden käsittelyssä. Uunikintaiden on kestettävä korkeita lämpötiloja ja suojattava käsiä mahdollisilta palovammoilta. Markkinoilla on laaja valikoima erilaisia malleja, joten vaihtoehtoja on runsaasti!

Some figure
Kuumassa uunissa olleita astioita ja uunipeltejä tulee käsitellä uunikintailla.

Lue myös: Näin kehityt kokkina – 7 keittiöniksiä

2. Uunin puhdistusaineet

Uunin puhdistaminen voi olla työlästä. On kuitenkin lisätarvikkeita, jotka voivat helpottaa asiaa.

Myynnissä on esimerkiksi pieniä tarjottimia, joihin voi laittaa hieman etikkaa sekä vähän ruokasoodaa ja jättää muutamaksi minuutiksi uuniin matalassa lämpötilassa. Tästä seoksesta syntyvät höyryt puhdistavat uuniin kertyneet rasvajäämät.

3. Tarttumattomat uunivuoat: tärkeitä lisävarusteita saadaksesi kaiken irti uunistasi

Yksi suurimmista ongelmista uunin käytössä on se, että ruoka tarttuu kiinni pelteihin ja vuokiin. Tämän välttämiseksi käytetään usein suuria määriä öljyä, mikä lisää aterioiden energiatiheyttä.

On tärkeää muistaa, että jos ruokavalio sisältää paljon ylimääräistä rasvaa, paino saattaa nousta, minkä on osoitettu lisäävän sairastumisriskiä keskipitkällä aikavälillä.

Tämän ongelman torjumiseksi markkinoilla on tarjolla eri materiaaleista valmistettuja vuokia ja patoja, joiden pinnoitus estää ruokaa tarttumasta astiaan. Monet niistä ovat edullisia, ja niitä voidaan tietysti käyttää uudelleen ja uudelleen. Lisäksi ne on erittäin helppo pitää puhtaana.

4. Erikoisuunivuoat

Uunin astioiden tulee kestää korkeita lämpötiloja hyvin. Lisäksi on tärkeää, että ne on valmistettu kestävistä materiaaleista, jotka eivät vapauta haitallisia kemiallisia jäämiä kypsennyksen aikana.

Tämä estää ruuan saastumisen raskasmetalleilla tai aineilla, jotka voivat olla myrkyllisiä keholle. Jotkut niistä voivat jopa toimia hormonihäiriötekijöinä, kuten International Journal of Occupational Medicine and Environmental Health -lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa.

Joissakin malleissa on myös sarja irrotettavia ritilöitä, joiden avulla ruokasi voidaan asettaa niiden päälle, jotta saat täyden hyödyn niistä vapautuvista mehuista. Näin voit valmistaa niistä kastikkeen, joka täydentää ruoan aistinvaraisia ​​ominaisuuksia.

5. Pizzapannu

Jos olet pizzan ystävä, tulee sinun ehdottomasti hankkia pizzapannu, jolle taikina asetetaan. Näin saat poikkeuksellisen rapeita pizzoja, jotka parantavat kotitekoisen pizzan aistinvaraisia ominaisuuksia.

Muista, että monet reseptit voivat olla terveellisiä kotona valmistettuina. Kyse on laadukkaan taikinan valitsemisesta tai valmistamisesta ja sen täyttämisestä tuoreilla sekä terveellisillä raaka-aineilla.

Some figure
Kotikokoiset pizzalaudat ovat käytännöllinen lisävaruste.

Lue myös: Viisi erilaista keittiökalusteiden materiaalia

Käytä lisävarusteita saadaksesi kaiken irti uunistasi

On olemassa useita lisävarusteita, jotka sinun pitäisi hankkia parantaaksesi ruoanlaittokokemustasi mahdollisimman paljon. Tällä tavalla voit saavuttaa ruoan korkean organoleptisen ja ravitsemuksellisen laadun erittäin helposti. Näin voit myös hyödyntää paremmin tämän laitteen tarjoamia mahdollisuuksia yllä mainittujen välineiden ja työkalujen avulla.

Muista lopuksi, että oikea lämpötila on keskeinen asia uunissa kypsennyksessä. Jos lämpötila on liian korkea, ruoan sisään saattaa syntyä sarja heikkolaatuisia transrasvahappoja.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.