Leveät lahkeet ovat täällä taas!

Jotta voisit saada nämä 60-lukua henkivät, taas kerran trendikkäät housut toimimaan tyylissäsi, on hyvä tietää eräitä vinkkejä leveälahkeisten housujen valintaa koskien. Pidä siis mielessä seuraavat neuvot, ja tämän trendin ottaminen osaksi vaatekaappia onnistuu paremmin!
Leveät lahkeet ovat täällä taas!

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Aina silloin tällöin muotitrendeissä alkaa näkyä jokin menneisyydessä nähty tyyli, vaikkakin hiukan muunneltuna versiona. Näin on myös leveälahkeisten housujen laita – leveät lahkeet olivatkin  hyvin olennainen osa 60-luvun arkea.

Muistatko, että ne tulivat muotiin myös vuosituhannen vaihteessa? Ja nyt nämä housut ovat täällä taas! Muotinäytökset syksyllä ja talvella 2017 kertoivat kyseisen trendin palaamisesta, mutta lahkeisiin on tullut tiettyjä muutoksia.

Nyt kun tämä muoti on jo saapunut moniin näyteikkunoihin, olet varmaan itsekin huomannut leveälahkeisten housujen olevan taas kaupoissa. Housujen korkea vyötärö ja lahkeiden leveys on menneisyydestä otettu, mutta saumoihin ja yksityiskohtiin on kuitenkin tehty muutoksia, jotta vartalon linjat saadaan korostumaan hyvällä tavalla.

Nyt kerromme hiukan tarkemmin siitä, kuinka tämän mallisia housuja kannattaa käyttää – jos siis leveiden lahkeiden trendi kiehtoo, kannattaa jatkaa lukemista ja muistaa ostoksilla nämä pienet vinkit!

Leveälahkeiset housut – mikä niiden historia on?

Leveät lahkeet ovat tuttuja 1960- luvulta.

Leveät lahkeet luotiin 60-luvulla muotisuunnittelija Mary Quantin toimesta. Tämä suunnittelija myös lisäsi minihameen suosiota kyseisellä vuosikymmenellä, ja minihame olikin todellinen historiallinen trendi.

Kun saavuttiin 70-luvun puoliväliin, leveitä lahkeita oli ihan jokaisen kaapissa. Sekä naiset että miehet käyttivät tätä mallia ollakseen ajan tyylin mukaisia. Kukaan ei voinut välttyä tämän housumallin läsnäololta elämässään!

Mitä leveämmät lahkeet olivat, sitä rohkeampi pukeutuja oli. Tällöin suosittiin myös voimakkaita värejä ja psykedeelisiä kuvioita. Nykyisinkin ne ovat rohkeuden ja tyylikkyyden symboleita.

Oli tietysti tarjolla myös yksivärisiä leveälahkeisia housuja. Niitä valmistettiin vakosametista farkkukankaan lisäksi.

Leveät lahkeet antavat vartalollesi tyyliä!

Macy’s -tavaratalon tyylineuvoja Martha Gil de Montes uskoo, että leveälahkeiset farkut antavat naiselle paremman siluetin.

Lisäksi tämä vaatekappale sopii hyvin sellaisten yläosien kanssa, joissa on tiukat hihat (puserot, paidat, takit ja napitetut paidat).

Nämä housut ovat myös hyvin käytännölliset ja mukavat. Koska vyötärö on korkealla, saat annettua vartalollesi tyyliä sekä korostettua siluettiasi.

Hyvä puoli on myös se, että leveys alkaa polvista, joten tulet näyttämään pidemmältä näillä lahkeilla. Malli luo illuusion runsaammasta pituudesta, ja tämä vaikutus tulee vieläkin suuremmaksi jos käytät korkoja leveiden lahkeiden kanssa. Tällä tavalla jalkasi tulevat näyttämään paljon pidemmiltä.

Jotta voisit todella saada tämän tyylin toimimaan myös omalla kohdallasi, kannattaa käyttää hetkinen niiden perusniksien ymmärtämiseen, jotka saavat leveät lahkeet sopimaan kantajalleen. Pidä siis seuraavat vinkit mielessä, jos haluat kokeilla tätä kauppoihin vauhdilla tullutta trendiä itsekin!

Anna lahkeiden näkyä

Leveät lahkeet ja korkea vyötärö saavat jalat näyttämään pitkiltä.

On kaksi perussääntöä, jos haluat varmistaa, että leveät lahkeet näyttävät loistavilta päälläsi – niiden mukaan pukeutumalla voit olla itsevarma ja näyttää tyylikkäältä uusissa housuissasi.

  1. Kannattaa aina käyttää leveitä lahkeita korkeiden korkojen kanssa.
  2. Housut näyttävät paremmilta sellaisten puseroiden kanssa, joissa on tiukat käsivarret.

Parasta olisi valita kiilakantakengät, tai sitten platform-malliset, jotta lahkeet eivät jäisi jumiin. Jos et käytä korkokenkiä, lahkeet jäävät lattiaa laahaamaan, eivätkä ne tule liikkumaan kauniilla tavalla.

  • Kengät ovat siis tärkeä asia, mitä tulee tällaisten housujen käyttöön.
  • Samoin on pusero, sillä se vaikuttaa paljon siihen,miltä näytät leveiden lahkeiden kanssa. Kannattaa käyttää kapeita hihoja, jotka eivät saa kokonaisuutta näyttämään liian yliampuvalta. Paidat, joissa on leveät hihat tai joissa on paljon kangasta, vievät huomiota lahkeilta, eivätkä ne myöskään ole paras valinta tämän housumallin kanssa.

Mukauta lahkeet omaan vartaloosi

Oman vartalosi mitat ja pituutesi ovat myös asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun mietit tämän trendin kokeilua. Jos esimerkiksi näet kaupoissa superleveitä lahkeita, nämä sopivat parhaiten niille naisille, joilla on tukevammat jalat.

Tämä muunnelma on leveä koko matkan lantiolta asti, ei siis vain polvista alaspäin. Ne siis saavat jalat näyttämään hoikemmilta ja vartalon siten sopusuhtaisemmalta.

Sen sijaan klassiset leveät lahkeet sopivat täydellisesti niille, joilla on hoikat jalat. Hoikkien kannattaa käyttää sellaisia malleja, jotka ovat tiukat reisistä polviin asti, ja voit olla varma, että ne näyttävät hyviltä. Itse asiassa nämä housut näyttävät erityisen hyviltä pitkillä ja hoikilla naisilla.

Lyhyemmät ja tukevammat naiset hyötyvät sen sijaan sellaisista malleista, joissa ei ole taskuja. Taskut edessä ja takana ovat avuksi, kun haluat luoda täyteläisemmän siluetin.

Samasta syystä on niin, että leveälantioisten naisten ei kannata käyttää kuvioituja leveälahkeisia malleja, vaan sen sijaan tummat ja yksiväriset housut ovat oikea valinta.

Skinny-malli ja leveät lahkeet – kumpi on parempi?

farkut

Olet ehkä jossain vaiheessa elämääsi yrittänyt tehdä leveälahkeisista farkuista kapeita, tai kenties olet heittänyt lempifarkkusi menemään siksi, että ne eivät enää ole olleet muodissa.

Voimme kertoa, että skinny-housujen selkeän johtoaseman kausi on nyt lopussa, ja voit hyvin mielin ottaa esiin hippihenkiset vaatteesi, jos tämä tyyli miellyttää silmääsi.

Viime vuosien aikana leveät lahkeet saivat hiljalleen väistyä skinny-farkkujen tai suorien mallien tieltä. Leveät lahkeet muuttuivat pikkuhiljaa epämuodikkaiksi, ja vuodet kuluivat. Lahkeet muuttuivat yhä tiukemmiksi, ja kaikki tottuivat kapeisiin housuihin. Tyylit menevät sykleittäin, eli aikansa on kutakin trendiä, ja sitten se katoaa taas joksikin aikaa.

Trendit palaavat aina ajoittain. Vaikka kapeat lahkeet löytyvätkin juuri nyt jokaisen vaatekaapista, nämä leveät 60-luvusta muistuttavat housut tulevat aina säilyttämään asemansa monen sydämessä. Ja nyt niillä on taas uusi nousukausi.

Uskallatko itse kokeilla tätä mallia, vai onko se jo valmiiksi suosikkisi? Anna hippihengen tulla taas vaihteeksi eloon sinussakin, ja vaihda kapeat lahkeet rohkeasti leveisiin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.