Laskimotulehduksen hoito viidellä luontaistuotteella

Laskimotulehdus voi muuttua vakavaksi, jos sitä ei hoideta ajoissa. Ryhdy siis toimiin välttääksesi komplikaatiot, jotka voivat vaarantaa terveytesi.
Laskimotulehduksen hoito viidellä luontaistuotteella
Carlos Fabián Avila

Kirjoittanut ja tarkastanut lääkäri Carlos Fabián Avila.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Laskimotulehdus on sairaus, joka vaikuttaa verenkiertoon ja voi aiheuttaa vakavampiakin komplikaatioita elimistössä. Kuten lähes kaikkea kipua, sitäkin voi ehkäistä pysymällä liikkeessä ja terveenä. Laskimotulehduksen synty liittyy kuitenkin myös perinnöllisiin tekijöihin, joihin on vaikeampi itse vaikuttaa.

Laskimotulehduksesta kärsivät ihmiset voivat kokeilla hoitaa ongelmaa useilla tehokkailla luontaishoidoilla.

Mikä on laskimotulehdus?

laskimotukos voi aiheuttaa hämähäkkisuonia

Laskimotulehdus on laskimon tulehdustila. Sitä esiintyy usein vanhemmilla ihmisillä.

Laskimotulehdusta on useita eri tyyppejä. Pinnallinen laskimotulehdus vaikuttaa ihon alla oleviin pintalaskimoihin. Se on hyvänlaatuinen eikä aiheuta suurta terveysriskiä.

Syvä laskimotukos on vaikea, ja siinä on vaarana verihyytymän kulkeutuminen muualle elimistöön. Tämä voi aiheuttaa tukoksen verenkierrossa ja saada aikaan joidenkin kudosten kuoleman ja viedä jopa ihmisen hengen.

Mikä aiheuttaa laskimotulehduksen?

Laskimotulehdus johtuu verihyytymistä, jotka tulehtuvat laskimoissa. Tämä aiheuttaa kipua, puutuneisuutta, kuumotusta, ihon punoitusta ja kuumetta. Kun näitä oireita ilmenee, on mentävä välittömästi lääkäriin hoidon aloittamiseksi.

Laskimotulehduksen aiheuttajat voivat vaihdella. Monissa tapauksissa perintötekijöillä on suuri merkitys. Toinen syy on liikkumaton elämäntapa, sillä tämä sairaus on tavallinen istumatyötä tekevillä. Tuntien istuminen heikentää laskimoiden verenkiertoa.

Laskimotulehduksen syy voi myös olla myrkkyjen runsas kerääntyminen vereen. Iskut, tulehdukset tai ylipaino edesauttavat myös laskimotukosten syntyä.

Kuinka laskimotulehdusta ehkäistään

  • Runsas vedenjuonti (vähintään 1,5-2 litraa päivässä) hyödyttää elimistöä paljon, sillä se pitää sen nesteytettynä ja ehkäisee laskimotulehduksen kaltaisia sairauksia.
  • Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio on välttämätön. On suositeltavaa syödä enemmän verenkiertoa parantavia ruokia, kuten kuitua ja antioksidantteja.

Runsaasti transrasvoja sisältävät ruoat, alkoholijuomat ja tupakka ovat haitallisia keholle. Vältä niitä niin ehkäiset laskimotulehdusta.

Tämä ja hyvä liikuntarutiini alentavat laskimotulehduksen riskiä ja parantavat verenkiertoa.

5 luontaishoitoa laskimotulehdukseen

Useimpiin sairauksiin löytyy hoito luonnosta, eikä laskimotulehdus ole tästä poikkeus. Tässä artikkelissa näytämme 5 tehokkainta luontaishoitoa tähän sairauteen:

1. Kylmä- tai kuumahauteet

laskimotulehduksen hoito käärein

Tämä hoito sopii hyvin pinnalliseen laskimotulehdukseen. Jos sinulla on kotona päänsärkyä tai lihaskramppeja lievittäviä hauteita, ne sopivat myös laskimotulehduksen hoitoon. Myös kuuma kylpy voi auttaa yhtä lailla oireiden lievittämisessä.

Mitä tarvitset

  • Kuuma- tai kylmähauteita

Ohjeet

  • Kasta sideharso kuumaan tai kylmään veteen ja laita se hoitoa vaativan alueen päälle lievittämään tulehdusta.
  • Anna vaikuttaa vähintään 10 minuuttia.

2. Arnikki

laskimotulehduksen hoito arnikilla

Arnikki on kasvi, jolla on kipua ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia. Tämän lisäksi se kykenee vilkastuttamaan verenkiertoa. Siitä saa hyödyllistä öljyä, joka sopii ihanteellisesti laskimotulehduksen hoitoon.

Mitä tarvitset

  • Arnikkiöljyä (haluamasi määrä)
  • 1 rkl etikkaa

Ohjeet

  • Sekoita etikka haluamaasi määrään arnikkiöljyä.
  • Levitä seosta hoitoa vaativalle alueelle, anna vaikuttaa 5-10 minuuttia ja huuhtele pois vedellä.

Huom.: Vältä käyttöä iholla, jossa on avohaavoja.

3. Neidonhiuspuutee

laskimotulehduksen hoito neidonhiuspuuteen avulla

Koska neidonhiuspuu sisältää runsaasti flavonoideja ja antioksidantteja, se on täydellinen vaihtoehto verenkierron parantamiseen. Se ehkäisee myös verihyytymien muodostumista.

Mitä tarvitset

  • 2 rkl neidonhiuspuun lehtiä tai valmiita teepusseja
  • 2,5 dl kuumaa vettä
  • Makeutusainetta (esim. hunajaa, oman maun mukaan)

Ohjeet

  • Hauduta lehtiä tai teepusseja kuumassa vedessä. Kun tee on valmis, lisää hunajaa tai muuta makeutusainetta, jos haluat juomasta makeampaa.
  • Suosittelemme juomaan tästä kasvista valmistettua teetä vähintään kaksi kertaa päivässä.

4. Peltokortetee

laskimotulehduksen hoito peltokortteen avulla

Tämän kasvin tulehdusta lievittävä vaikutus hyödyttää elimistöä monin tavoin. Se mm. ehkäisee valtimoiden kovettumista, samalla kun se parantaa verenkiertoa.

Mitä tarvitset

  • 2 rkl peltokortetta
  • 5 dl vettä
  • Hunajaa (oman maun mukaan)

Ohjeet

  • Laita peltokortteen lehdet hautumaan kuumaan veteen. Jos juot sen, voit lisätä hieman hunajaa.
  • On suositeltavaa juoda 2 kupillista tätä teetä päivässä tai käydä kuumassa, rentouttavassa kylvyssä, jonka seassa on peltokorteteetä.

5. Syö ananasta

laskimotulehduksen hoito ananaksen avulla

Ananaksessa on bromelaiini-nimistä entsyymiä, joka pystyy hajottamaan proteiinia. Lisäksi sen on todettu olevan hyvin tehokas luonnollinen tulehdusta lievittävä aine.

Sitä on käytetty myös leikkauksenjälkeisissä hoidoissa, sillä tulehduksen ehkäisemisen lisäksi se vähentää myös kipua.

Ainekset

  • 4 viipaletta ananasta
  • Vettä tai sokeritonta mehua

Ohjeet

  • Kuori ananas ja paloittele se viipaleiksi.
  • Syö noin neljä viipaletta ja juo sen kanssa vettä tai mitä tahansa mehua.
  • Yleensä ananasta suositellaan syötävän aamuisin ennen aamupalaa ja osana päivittäistä ruokavaliota.

Kuten huomaat, laskimotulehdusta voidaan hoitaa luontaistuotteilla. Ne auttavat hillitsemään sitä ja jopa poistamaan ongelman kokonaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Dziwenka, M., & Coppock, R. W. (2016). Ginkgo biloba. In Nutraceuticals: Efficacy, Safety and Toxicity. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-802147-7.00049-8
  • Alves, R. S., Leite, N. S., & Fernandes, R. P. M. (2009). Estudos bioquímicos da enzima bromelina do Ananas comosus ( abacaxi ). Scientia Plena.
  • Wright, C. I., Van-Buren, L., Kroner, C. I., & Koning, M. M. G. (2007). Herbal medicines as diuretics: A review of the scientific evidence. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2007.07.023

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.