Kun tiedät suhteesi olevan ohi

Kun tiedät suhteesi olevan ohi

Viimeisin päivitys: 29 maaliskuuta, 2019

Saatat miettiä, onko tämän artikkelin otsikossa virhe. Eikö siinä pitäisi olla kysymys “Milloin tiedät suhteesi olevan ohi?”. Tarkoituksenani ei kuitenkaan ole kysyä sinulta, milloin tiedät suhteesi olevan ohi, vaan paremminkin kuvailla tunteita, joita yleensä koemme suhteen lopussa.

Niin surullista kuin se onkin, monet meistä pysyvät parisuhteessa liian kauan, vaikka tiedämme kipinän olevan hiipunut ja kaikki mitä on jäljellä on vain tuhkat siitä rakkauden liekistä, joka joskus roihusi valtoimenaan.

Miksi lopettaa kasaan kuollut suhteesi?

Tämän takia meidän pitäisi lopettaa suhde siinä vaiheessa kun tiedämme, ettei liekkiä enää ole jäljellä kunnioittaaksemme suhdetta, jossa joskus olimme onnellisia. Tarpeeton kärsimisen pitkittäminen vain tahraa muistot, joita kaksi rakastavaista ovat joskus jakaneet.

Miksi pitkittää kuihtuvaa parisuhdetta?

Kysyn nyt kysymyksen, ja se kuuluu seuraavasti: miksi pitkittää parisuhdetta, joka on selvästi kuihtumassa? Onko se todella sen arvoista? Ovatko teidän väliset siteenne niin vahvoja, ettet kykene päästämään irti, vaikka rakkaus väliltänne katosi kauan aikaa sitten?

“Mitä minun tulisi tehdä? Odottaa sinua? Unohtaa sinut? Pitäisikö minun tehdä kuten sinä ja hypätä sänkyyn joka päivä uuden ihmisen kanssa?”

-Frida Kahlo-

kun suhteesi on jo ohi

Ihmisten tarve tuntea olonsa turvallisiksi pysyvissä parisuhteissamme on suhteellisen vahva. Tavallaan tunnemme olomme vähemmän yksinäiseksi ja tiedämme, että joku on aina odottamassa meitä kotona.

Siitä lähtien, kun olimme lapsia, meille on opetettu, että me kaikki tarvitsemme parisuhdetta kun olemme aikuisia. Kun sinulla on työ, talo ja kumppani, on elämäsi täydellistä ja olet saavuttanut kaikki tarpeelliset tavoitteet.

Ehkä yksinäisyyden pelko, pelko siitä ettei kotona odotakaan meitä kukaan, estää sinua tekemästä päätöstä, jonka pohjimmiltasi tiedät olevan se oikea. Tämä voi johtua siitä, ettet kykene näkemään kuinka tärkeää olisi ohjata itseäsi oikeaan suuntaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.