Kummitädin tehtävät häissä
Perinteisesti häiden kummitätinä toimii sulhasen äiti, joka auttaa hääseremonian tietyissä osa-alueissa. Kummitädin tehtävät riippuvat yleisesti ottaen siitä, millaiset häät ovat. Tunnetko kummitädin tehtävät? Tiedätkö, miksi tämä rooli on niin tärkeä? Keskustelemme tässä artikkelissa neljästä kummitädin tehtävästä häissä.
Kummivanhemmat ja kirkko
Joissakin perinteisissä häissä nainen, yleensä sulhasen äiti, saattaa poikansa alttarille ja pysyy tämän rinnalla koko seremonian ajan, ottaen vieraat vastaan ja varmistan, että kaikki sujuu hyvin ja niin edelleen. Tämä on häiden “kummitäti”.
Vaikka kummit ovat pakollisia muissa katolilaisuuden sakramenteissa, kanonisessa oikeudessa heitä ei katsota pakollisiksi avioliiton sakramentissa. Heidän roolinsa häissä on näin ollen enemmän symbolinen ja yleisesti hyväksytty perinne.
Kummivanhemmat voivat halutessaan olla myös häiden todistajia. Tässä tapauksessa kyse ei ole enää uskonnollisesta vaan juridisesta puolesta, ja heiltä edellytetään täysi-ikäisyyttä.
Kummitädin tehtävät
Kummitäti kuuluu siis usein katolisten häiden perinteeseen. Tässä mielessä henkilölle kuuluu tiettyjä tehtäviä, vaikka ne eivät olekaan virallisia. Esittelemme ne alla.
Suosittelemme lukemaan: Häätraditiot: hääkolikot yhtenäisyyden symbolina
Kummitädin tehtävät: auttaa sulhasta valitsemaan puku
Yksi kummitädin tärkeimpiä tehtäviä on auttaa sulhasta valitsemaan sopiva puku hääpäivää varten. Useimmiten kummitäti myös maksaa sen.
Lisäksi, koska kummitäti on keskeinen hahmo häissä, myös hänen oman asunsa on täytettävä tietyt kriteerit. Hänen on näytettävä tyylikkäältä ja vältettävä pukeutumasta mustaan tai valkoiseen.
Sulhasen saattaminen alttarille
Tämä on tietysti kaikkein tunteikkain hetki. Kummitädin on saatettava sulhanen alttarille käsivarresta pitäen, rauhoittaen ja innostaen häntä uuteen elämään, joka häntä pian odottaa vaimonsa kanssa.
Kummisedän seuraan liittyminen kirkosta lähtiessä
Sulhanen saapuu kummitädin kanssa ja morsian kummisedän kanssa ennen kuin heidät on virallisesti julistettu aviomieheksi ja vaimoksi. Seremonian jälkeen vastavihitty pari lähtee kirkosta yhdessä.
Tästä syystä on noussut esiin uusi perinne, jossa kummisetä ja kummitäti lähtevät kirkosta yhdessä aivan morsiusparin takana. Kummisetä on yleensä kummitädin oikealla puolella, ja vieraat onnittelevat myös heitä heidän poistuessaan.
Suositeltua lukemista: 10 vinkkiä, joiden avulla voit säästää rahaa häissä
Kummitädin tehtävät: emännöidä hääjuhlaa
Kummitäti on perinteisesti katolisten häiden keskeinen hahmo – vaikka ei tietenkään niin tärkeä kuin itse morsiuspari! Tästä syystä hän yleensä istuu morsiusparin vieressä vastaanotolla varmistamassa, että kaikki vieraat viihtyvät ja voivat hyvin.
Toinen perinne on se, että kummitäti auttaa kaikissa häävalmistelujen yksityiskohdissa (kukkakoristeista itse hääjuhlallisuuksiin).
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.