Kukkakaaligratiini bechamel-kastikkeella

21 marraskuu, 2018
Kukkakaali bechamel-kastikkeella on herkullinen tapa saada monia ravintoaineita terveellisistä ainesosista joutumatta luopumaan mausta.

Monet ihmiset eivät koskaan käytä tätä kasvista pääraaka-aineena, tai muutenkaan syö sitä kovin usein. Siksi olemme päättäneet ratkaista asian nyt. Opi tekemään kukkakaaligratiini bechamel-kastikkeella!

Ymmärrämme toki, että kukkakaalin ja bechamelin yhdistäminen voi kuulostaa oudolta, mutta älä vielä anna periksi. Kuten olemme sanoneet, innovaatio vallitsee gastronomiassa, ja tämä resepti todella onnistuu maun puolesta!

Joten haluamme nyt kannustaa sinua oppimaan tämän mielenkiintoisen ja herkullisen reseptin, joka yhdistää kaksi ruokalajia, joita et normaalisti yhdistäisi. Terveytesi on aina tärkeintä, ja tässä reseptissä yhdistyvät terveys ja hyvä maku.

Olet varmastikin kuullut ennenkin, että “sinun pitäisi huolehtia itsestäsi enemmän. Stressi ei ole hyväksi sinulle.” Stressi ei johdu vain sinun aktiviteeteistasi, vaan se johtuu myös huomattavasta laadukkaiden ravintoaineiden ja vitamiinien puutteesta ruokavaliossasi.

 

Tämä kukkakaaliresepti jättää kaikki nuo huolet taakseen. Oletko kuullut foolihaposta? Se on välttämätön ainesosa, jota etenkin raskaana olevien naisten tulisi nauttia riittävissä määrin. Kukkakaalista sitä saa runsaasti.

Meidän pitäisi olla uskaliaita ja löytää parempia vaihtoehtoja laadukkaampien ruokien valmistamiseksi makuun ja terveyteen liittyen – mikä on tärkeää saavuttaaksesi ravintopitoisuudeltaan optimaalisen ruokavalion.

Kokeile siis! Herätä uteliaisuutesi ja aloita gastronomisen repertuaarisi laajentaminen. Tässä artikkelissa opit valmistamaan herkullisen kukkakaalin bechamel-kastikkeella.

Mieti, kuinka makeahko valkokastike kohtaa rapean kukkakaalin… tulet nauttimaan tästä ruoasta.

Lue myös: Kukkakaalin terveyshyödyt – 10 terveysvaikutusta

Kuinka kukkakaaligratiini bechamel-kastikkeella valmistetaan

Klassinen resepti

kukkakaali ja kastike

Kyllä, annos on juuri sitä mikä sen nimikin on. Saatat ajatella, että se on hieman outo, mutta tästä mahtavasta ruoasta on monia muunnelmia. Nyt näytämme kaikista klassisimman tavan sen valmistamiseen.

Ainesosat

 • 1 kukkakaali
 • 250 ml maitoa
 • 200 g parmesan-juustoa
 • 3 rkl voita
 • 75 g vehnäjauhoja
 • 1 tl suolaa

Valmistus

 1. Huuhtele ensin kukkakaali hyvin. Varmistaaksesi että se on puhdas ja päästäksesi eroon niin monista bakteereista kuin mahdollista, sinun tulisi laittaa se kulhoon, joka on täytetty puoliksi vedellä ja puoliksi etikalla.
 2. Jätä se veteen 25-30 minuutiksi. Kääntele sitä muutaman minuutin välein varmistaaksesi, että neste peittää koko kukkakaalin.
 3. Kun kukkakaali on puhdas, ota se pois vedestä, kuivaa ja laita sivuun.
 4. Keitä kattilassa vettä ja lisää suolaa maun mukaan.
 5. Lisää kukkakaali ja anna kiehua, kunnes se on melko pehmeää, mutta vielä rapsakkaa. Anna sen jäähtyä muutaman minuutin ajan, leikkaa pieniksi paloiksi ja siirrä sivuun.
 6. Valmista sitten bechamel-kastike. Lämmitä pienessä kattilassa maito, suola ja vehnäjauhot. Sekoita tai vispaa jatkuvasti.
 7. Odota kunnes kastike paksuuntuu ja lisää voi.
 8. Kun kastike on paksua, sekoita hieman lisää ja alenna lämpöä asteittain lopulta kääntäen lämmön pois kokonaan. Muista: kastikkeen ei tulisi koskaan kiehua.
 9. Peitä uunivuoan pohja kastikkeella.
 10. Laita bechamel-kastiketta kerroksittain kukkakaalin kanssa. Jatka kunnes vuoka on täynnä tai olet käyttänyt ainekset loppuun.
 11. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Juuri ennen ruoan paistamista ripottele pinnalle parmesaania.
 12. Paista uunissa 20-25 minuuttia. Nauti tästä kukkakaaligratiinin ja bechamel-kastikkeen herkullisesta yhdistelmästä.
 • Ahmed FA, Ali RF. Bioactive compounds and antioxidant activity of fresh and processed white cauliflower. Biomed Res Int. 2013;2013:367819. doi:10.1155/2013/367819
 • Bechamel. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 4 de junio de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Bechamel