Logo image
Logo image

Kuinka spirulinaa kannattaa käyttää?

3 minuuttia
Koska spirulina voi aiheuttaa sivuvaikutuksia puhdistavan tehonsa vuoksi, kuten päänsärkyä tai ongelmia ruoansulatuksessa, on tärkeää aloittaa pienillä annoksilla ja lisätä määrää vähitellen.
Kuinka spirulinaa kannattaa käyttää?
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 15 joulukuuta, 2022

Spirulina on levä, jota nykyisin otetaan ravinnelisänä tai superruokana, jotta voitaisiin lisätä vitamiinien ja mineraalien saantia helpolla ja luonnollisella tavalla.

Nyt kerromme tämän tuotteen loistavista ominaisuuksista ja siitä, kuinka ja milloin sitä kannattaa ottaa, jotta se voisi toimia tehokkaammin.

Oletko jo itse kokeillut spirulinaa? Jatka lukemista ja saat tietää, mistä tässä suositussa terveystuotteessa on kyse!

Mitä spirulina on?

Spirulina on sinivihreää levää, jota löytyy alhaisen suolapitoisuuden emäksisistä ja lämpimistä vesistä. Sen nimi tulee sen eriskummallisesta spiraalimaisesta rakenteesta, mutta sen tieteellinen nimi on Arthrospira.

Se on yksi kaikkein täysipainoisimmista ja ravinteikkaimmista ruoista, joita kaupoista voi löytää. Tämän osoittaa myös se, että NASA otti vuonna 1988 spirulinan osaksi astronauttien ruokavaliota.

Atsteekit myös nauttivat sitä lisätäkseen voimaansa silloin, kun heidän täytyi ryhtyä tärkeisiin fyysisiin tehtäviin. Lisäksi se on myös erinomainen lisäravinne urheilijoille.

Ravinneominaisuudet

Some figure

Koska spirulinassa on erinomaiset ravinnepitoisuudet, se on erittäin tehokas tuote kaiken tyyppisten puutosten hoitoon, kuten myös eräiden häiriöiden lievitykseen.

Katsotaan sitten spirulinan koostumusta:

 • Ensinnäkin se on yksi kaikkein parhaista kasviperäisen proteiinin lähteistä, ja nämä ovat korkean biologisen arvon proteiineja, jotka ovat erittäin hyvin ruoansulatuksessa käsitellyiksi tulevia. Spirulina koostuu noin 65-70 %:sesti proteiinista.
 • Se sisältää runsaasti klorofylliä, vihreää pigmenttiä, joka on tunnettu sen loistavien puhdistavien kykyjen ansiosta.
 • Lisäksi se sisältää runsaasti B-, C-, D- ja E-vitamiineja.
 • Se sisältää mineraaleja, kuten kaliumia, seleeniä, kuparia, mangaania, magnesiumia, fosforia ja sinkkiä.
 • Lisäksi se sisältää ruoansulatusta parantavia entsyymejä.
 • Se erottuu antioksidanttiensa vuoksi, sillä siinä on luonnollisia pigmenttejä: klorofyllia, karotenoideja ja fykosyaniineja.
 • Lopuksi vielä sanomme sen, että seitsemän prosenttia spirulinan sisällöstä koostuu elintärkeistä rasvahapoista.

Spirulinan terveyttä parantavat kyvyt

Some figure

Spirulina on ällistyttävän tehokas tuote terveyden parantamiseksi. Se vaikuttaa kaikilla seuraavilla tavoilla:

 • Se auttaa painonpudotuksessa, joten sitä suositellaan avuksi silloin, kun tavoitteena on painon vähennys terveellisesti. Se tekee olon täydemmäksi, sillä se aktivoi aineenvaihduntaa, ja siten se tekee rasvanpoltosta nopeampaa.
 • Se tukee suoliston tervettä bakteerikasvustoa sekä säätelee ja puhdistaa suolistoa.
 • Se vähentää tulehtuneisuutta.
 • Se lievittää nivelkipua.
 • Se estää osteoporooosia.
 • Se estää ja hillitsee anemiaa niin, että ei ole tarvetta ottaa ravinnelisänä rautaa.
 • Sillä on loistava puhdistava teho, joka on avuksi luonnollisessa myrkyllisten aineiden poistamisessa. Näitä kertyy kehoon ja ne aiheuttavat sairauksia.
 • Se lisää energian määrää sekä samalla vähentää uupumusta ja stressiä.
 • Se parantaa keskittymistä ja muistia.
 • Se auttaa ruoansulatuksessa.
 • Se vahvistaa vastustuskykyä sekä nopeuttaa sairauksien yhteydessä parantumisen prosessia.
 • Sen antioksidanttiominaisuudet auttavat estämään merkkejä ikääntymisestä ja solujen vahingoittumisesta, jonka aiheuttavat vapaat radikaalit, stressi ja muut vastaavat tekijät.
 • Se parantaa munuaisten toimintaa.

Kuinka ja milloin tulisi ottaa spirulinaa?

Some figure

Se, mikä tässä on suositeltavaa, riippuu siitä mitä haluat spirulinan avulla saavuttaa.

 • Jos haluat pudottaa painoa: Ota spirulinaa puoli tuntia ennen jokaista ateriaa vesilasillisen kera. Tällä tavoin levä tuottaa luonnollisen tyydyttävän vaikutuksen, joten tulet syömään vähemmän, mutta voit kuitenkin olla ilman tunnetta nälästä.
 • Jos haluat saada lisää painoa: Ota spirulinaa heti sen jälkeen kun olet syönyt ateriasi, jälkiruoan kanssa.
 • Erityisenä hoitona johonkin häiriöön: Ota spirulinaa tyhjään vatsaan puoli tuntia ennen minkä tahansa ruoan syöntiä.
 • Lisäravinteena: Laita sitä vihersmoothieisiin, jotka valmistat hedelmistä ja vihreistä lehtikasviksista.

Me suosittelemme, että valitset korkealuokkaista spirulinaa, ja myös mieluiten luomua, jotta voisit varmistaa että se ei sisällä haitallisia ainesosia, sillä levällä on korkea imeyttämiskyky.

Mikä on suositeltava määrä spirulinaa?

Some figure

Voit ottaa spirulinahjauhetta sekoitettuna veteen tai ruokaan, ja kapseleissa tai tableteissa.

Tavallinen annos sen nauttimisen aloittamiseksi on 500 mg tai 1 g, 1-3 kertaa päivässä. Voit kuitenkin lisätä tätä määrää vähitellen, ja kiinnitä myös huomiota siihen, kuinka kehosi reagoi. On kuitenkin parempi, jos alat käyttää spirulinaa ammattilaisen valvonnan alla.

On tärkeää aloittaa alhaisella määrällä, sillä tämä levä toimii tehokkaana nesteenpoistajana, ja se saattaa aiheuttaa sivuvaikutuksia, joten olo voi olla epämukava (päänsärkyä, suoliston häiriöitä jne.).

Siten suosittelemme myös sitä, että samalla juodaan runsaasti vettä, eli ainakin 6-8 lasillista päivässä sen lisäksi, mitä ruoasta saa.

Oletko jo kuullut spirulinan uskomattomista kyvyistä terveyden parantajana? Kokeile sitä itse, jos haluat loistavan avun hyvinvoinnin kohentamiseksi monella eri tavalla – näillä neuvoilla pääset helposti alkuun tämän tehokkaan ja tunnetun terveystuotteen kanssa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.