Kotihoitoja luonnonjogurtista: 6 hyvää ideaa

Näitä kotihoitoja kannattaa kokeilla monen terveysvaivan lievittämiseksi. Koska jogurtti sisältää runsaasti terveellisiä bakteereja, se on avuksi muun muassa usean ulkoisen vaivan sekä suoliston hoidossa.
Kotihoitoja luonnonjogurtista: 6 hyvää ideaa

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Tässä artikkelissa annamme erilaisia kotihoitoja luonnonjogurtista. Sillä on yllättäviä käyttömahdollisuuksia terveellisten bakteeriensa ansiosta. Kokeile!

Moni meistä käyttää jogurttia pelkästään ruokana, mutta sitä kannattaisi kokeilla myös osana hoitoja. On olemassa lukuisia kotihoitoja luonnonjogurtista, jotka auttavat tehokkaasti monenlaisiin ongelmiin. Vaikka jogurtti ei silti ole mikään taikatuote, sillä on ainutlaatuinen koostumus, joka pystyy auttamaan monien ulkoistenkin oireiden hoidossa.

Kotihoitoja luonnonjogurtista

1. Pienten palovammojen lievitys

Kotihoitoja luonnonjogurtista palovammoille.

Jogurtin sisältämä maitohappo auttaa säätelemään ihon pH-tasoa, ja se nopeuttaa ihon uudistumisprosessia, kun on kyse pienistä palovammoista. Jogurtin käyttö suoraan palaneella iholla saa aikaan mukavan raikastavan tuntemuksen, ja se vähentää poltetta ja ihon punoitusta.

Näin käytät jogurttia palovammojen hoidossa

 • Hiero jääkaappikylmää jogurttia hellästi palaneelle iholle.
 • Anna sen vaikuttaa 15 minuutin ajan ja sitten pyyhi varoen pois liika määrä märällä kankaalla.
 • Toista tätä hoitoa kahdesti päivässä, kunnes iho on parantunut täysin.

Lue aiheesta lisää: Palovammojen hoito kotona

2. Kynsisienen hoito luonnonjogurtilla

Jogurtissa olevat aktiiviset organismit ovat avuksi, kun kynsiä vaivaa sienen aiheuttama tulehdus. Sen sientä torjuvat ominaisuudet auttavat ehkäisemään näiden mikro-organismien lisääntymistä. Lisäksi jogurtilla on valkaiseva vaikutus, minkä vuoksi se on hyvä tuote kaikille niille, jotka haluavat vähentää kynsien keltaisuutta.

Näin käytät jogurttia kynsisienen hoidossa

 • Hiero pieni määrä jogurttia sienestä kärsiville kynsille.
 • Anna sen kuivua ainakin puolen tunnin ajan, ja sitten pese pois lämpimällä vedellä.
 • Käytä jogurttia ainakin kolme kertaa viikossa ja kahdesti joka päivä.

3. Jogurtin hilsettä vähentävä vaikutus

Nainen kampaa hiuksiaan.

Jogurtilla on siis sientä torjuva vaikutus, ja tämän vuoksi sitä kannattaa kokeilla myös hilseen hoitamiseksi ja ehkäisemiseksi. Sen sisältämät ravinteet säätelevät pH-tasoa ja estävät kuivuutta, ja jogurtti myös vähentää liiallista talin kertymistä päänahkaan.

Näin käytät jogurttia hilseen vähentämiseksi

 • Kostuta tukkasi ja erottele se osioihin. Sitten laita jogurttia kunnolla koko päänahan alueelle.
 • Anna sen vaikuttaa puolen tunnin ajan, ja sitten pese pois.
 • Käytä jogurttia kolme kertaa viikossa.

4. Jogurtti hoitaa suun haavaumia

Jogurtin sisältämät terveelliset bakteerit voivat olla hyvä apu niiden mikro-organismien hoitamiseksi, jotka aiheuttavat suun haavaumia. Jos käytät jogurttia hoitotuotteena suussasi, pystyt tasapainottamaan uudelleen ihon pH-tasoa sekä edistämään haavaumien paranemisprosessia.

Näin käytät jogurttia suun haavaumiin

 • Hiero pieni määrä kylmää jogurttia suoraan haavaumille.
 • Anna sen vaikuttaa ja toista sitten hoitoa 2-3 kertaa päivässä.
 • Jatka hoidon tekemistä, kunnes haavaumat katoavat.

Lue aiheesta lisää: Suun haavaumien ja aftojen hoito

5. Jogurtin hampaita valkaiseva vaikutus

Valkoiset hampaat

Jos käytät jogurttia hampaiden valkaisemiseksi, et tietenkään saa yhtä tehokkaita tuloksia kuin kaupallisilla tuotteilla. Tästä huolimatta jogurtin käyttö päivittäin voi olla avuksi häiritsevien kellertävien tahrojen poistamisessa. Jogurtin sisältämät hapot auttavat poistamaan plakkia, joka voi vahingoittaa kiillettä. Siten se vähentää tulehdusten riskiä.

Näin käytät jogurttia hampaiden puhdistamisessa

 • Laita hiukan jogurttia hammasharjaasi ja harjaa hampaat normaaliin tapaan.
 • Anna sen sitten vaikuttaa huuhtelematta sitä pois, ja toista käsittelyä kahdesti päivässä.

Huomaa: Jogurtilla ei kannata korvata normaalia hammastahnaa, vaan sen sijaan harjaa hampaasi jogurtilla vasta sitten, kun olet käyttänyt suuvettä.

6. Aknen hoito ja ehkäisy

Luonnollisessa jogurtissa olevat hapokkaat ja antioksidantteina vaikuttavat yhdisteet auttavat saamaan lopun liialle ihon talin tuotannolle kasvojen alueella, ja siten se voi olla hyvä tuote aknen hillintään. Jogurtin kuoriva teho saa aikaan ihohuokosiin kertyneiden epäpuhtauksien paremman poistumisen, ja samoin jogurtti edistää hapettumista iholla, jotta se olisi raikkaampi ja kosteutetumpi.

Näin käytät jogurttia aknen lievityksessä

 • Levitä luonnonjogurttia kasvoillesi tai muille aknesta kärsiville ihoalueille.
 • Anna sen vaikuttaa puolen tunnin ajan, ja kun jogurtti on kuivunut, pese se pois lämpimällä vedellä.
 • Toista tätä hoitoa 3-4 kertaa viikossa.

Tiesitkö jo, miten monenlaisia kotihoitoja luonnonjogurtista voidaan tehdä? Jogurtti voi olla tehokas apu monen arjen vaivan lievityksessä. Muistathan käyttää vain luonnollista jogurttia, johon ei ole lisätty sokeria, muita makeutusaineita tai lisäaineita!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Hussain, I., Attiq-ur-Rahman, & Atkinson, N. (2009). Quality comparison of probiotic and natural yogurt. Pakistan Journal of Nutrition. https://doi.org/10.3923/pjn.2009.9.12
 • Nishihira, J., Kagami-Katsuyama, H., Tanaka, A., Nishimura, M., Kobayashi, T., & Kawasaki, Y. (2014). Elevation of natural killer cell activity and alleviation of mental stress by the consumption of yogurt containing Lactobacillus gasseri SBT2055 and Bifidobacterium longum SBT2928 in a double-blind, placebo-controlled clinical trial. Journal of Functional Foods. https://doi.org/10.1016/j.jff.2014.09.002
 • Caleja, C., Barros, L., Antonio, A. L., Carocho, M., Oliveira, M. B. P. P., & Ferreira, I. C. F. R. (2016). Fortification of yogurts with different antioxidant preservatives: A comparative study between natural and synthetic additives. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.04.114

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.