Kotihoidot allergiseen nuhaan: 4 tehokasta valintaa
Jos olet itse joskus kärsinyt allergisesta nuhasta, tiedät miten turhauttava tämä vaiva voi olla. Allergiseen nuhaan pyritäänkin yleensä löytämään tehokkaita hoitoja, sillä sen oireet huonontavat usein ihmisen elämänlaatua merkittävästi.
Kutisevat sieraimet ja jatkuvasti vuotava nenä voivat todella ärsyttää, mutta onneksi apteekin tuotteiden lisäksi on tarjolla monia luonnollisia kotihoitoja, ja siten tästä ongelmasta on mahdollista päästä eroon tehokkaasti.
Tässä tulevat parhaat luontaishoidot allergiseen nuhaan – kokeile!
Mitä allerginen nuha on?
Allerginen nuha – jota joskus heinänuhaksi kutsutaan – on yksi epämukavimmista tulehdussairauksista nenäontelossa. Siihen kuuluu krooninen tulehdustila nenän limakalvoilla, ja tämän ilmiön saa aikaan jokin allergia.
Nuhan aiheuttaa yleensä jokin seuraavista tekijöistä: pöly, pölypunkit, savu, siitepöly, eläinten karvat tai myrkylliset kemikaalit. Toisaalta mahdollisia syitä on hyvin monia, ja allergista nuhaa voi ilmetä myös jonkin ruoka-aineallergian vuoksi.
Miten allerginen nuha voidaan tunnistaa?
Tämän vaivan oireet liittyvät selkeästi kurkkuun ja nenään. Jotta allergista nuhaa voitaisiin hallita hyvin, on tärkeää osata tunnistaa sen oireet. Jos huomaat seuraavalla listalla olevia merkkejä itselläsi, on kyse allergisesta nuhasta:
- Kutisevat silmät
- Punoittavat silmät
- Jatkuvasti vuotavat silmät
- Yskäjaksot
- Nenän tukkoisuus
- Kutisevat sieraimet
- Hyvin runsas, väritön lima
Nämä ovat kaikkein tavallisimmat oireet, mutta toisaalta allergisesta nuhasta on myös harvemmin ilmeneviä merkkejä:
- Uupumus
- Päänsärky
- Nukkumisvaikeudet
- Turvotus sieraimissa
Luonnolliset kotihoidot allergiseen nuhaan
Sen lisäksi, että käyt asiantuntijan luona ja noudatat häneltä saamiasi ohjeita, on tärkeää pitää huolta riittävän hyvästä hygieniasta.
Muista aina sairaudesta toivuttuasi, että terveelliset tottumukset ovat hyvin merkittäviä sen kannalta, kärsitkö nuhasta. Lisäksi johdonmukaisuus on tärkeää, jotta torjunta voisi olla tehokasta.
Seuraavat luonnolliset hoitavat tuotteet auttavat tekemään hengittämisestä vaivattomampaa, ja ne myös lievittävät suurinta osaa allergisen nuhan oireista.
Kurkuma
Sen lisäksi, että kurkuma sopii oivallisesti allergisen nuhan hoitoon, se on hyvä tuote yleisesti ottaen kaiken tyyppisiin allergioihin.
Sen tulehdusta torjuvat ja antioksidanttiset ominaisuudet ovat suureksi avuksi allergisen nuhan oireiden lievittämisessä. Se nimittäin vähentää nenän tukkoisuutta, kutinaa ja turvotusta.
Miten kurkumaa voidaan käyttää allergiseen nuhaan?
Sekoita kuusi ruokalusikallista jauhettua kurkumaa kahteen ruokalusikalliseen hunajaa, laita seos purkkiin ja sitten sulje kansi. Ota seosta kaksi ruokalusikallista päivässä ja jatka hoitoa kuukauden ajan, ja tulet varmasti huomaamaan parannuksen olossasi.
Lakritsa
Tämä on pensaskasvi, jolla on tulehdusta lievittäviä vaikutuksia, ja sen juurta käytetään allergisen nuhan hoidossa. Itse asiassa lakritsa on niin voimakas kasvi, että se on kortisonin vertainen – toisin kuin kortisoni, se on kuitenkin täysin luonnollinen vaihtoehto.
Aivan kuten kurkumaa, sitä voidaan käyttää minkä tahansa tyypin allergian hoidossa, ja se sopii yskän lievittäjäksi sekä siihen liittyvien vaivojen hoitoon. Sitä ei kuitenkaan suositella niille, joilla on korkea verenpaine.
Näin käytät lakritsaa allergiseen nuhaan
On monia tapoja hyödyntää lakritsan terveyttä parantavia ominaisuuksia, mutta paras ja yleisin keino on keittää lakritsahauduketta ja nauttia sitä päivittäin.
Valkosipuli
Valkosipulilla on kolme erityisen mahtavaa ominaisuutta, kun sitä käytetään terveyden kohentamiseksi: ensinnäkin sitä on todella helppo hankkia, se on edullista, ja ennen kaikkea siitä saadaan monia todella tehokkaita vaikutuksia. Se toimii nimittäin antibioottisena tuotteena sekä viruksia ja bakteereja vastaan taistelevana hoitona, ja se myös torjuu tulehdustilaa. Valkosipulia käytetään jopa yhtenä aineksena immunologisissa stimulanteissa.
Näin käytät valkosipulia allergiseen nuhaan
Tämä hoito on todellakin helppo, sillä sinun tarvitsee vain pureskella kahta raakaa valkosipulinkynttä ja toistaa tätä hoitoa joka päivä. Lisäksi voit laittaa sitä moniin erilaisiin ruokiin, muta kysy lääkäriltä ennen kokeilua, mikä on oikea määrä – tässä on syytä varmistaa, että valkosipulia ei tule kehoon liikaa päivittäin.
Vihreä tee
Vihreä tee on yksi parhaista luonnollisista hoitotuotteista koko maailmassa. Se tunnetaan pääasiassa nestettä tehokkaasti poistavasta vaikutuksestaan, mutta tämän lisäksi sitä voidaan käyttää muun muassa allergisen nuhan hoitoon.
Vihreässä teessä on sellaisia ominaisuuksia, jotka tukkivat kehon histamiinin tuotannon, ja kyseinen yhdiste vastaa suurimmasta osasta allergisen nuhan oireista.
Näin käytät vihreää teetä allergisen nuhan hoitoon
Mitä tulee tähän teelaatuun, sen hyödyt saadaan käyttöön, jos sitä nautitaan usein. Voit juoda vihreää teetä päivän mittaan aika lailla mihin aikaan tahansa, ja allergisen nuhan oireiden lievittämiseksi sitä kannattaa nauttia ainakin 2-3 kupillista päivittäin.
Joko olet tutustunut kaikkiin näihin tehokkaisiin tuotteisiin? Jos kärsit allergisesta nuhasta ja haluat hoitaa vaivaasi luonnollisin keinoin, älä epäröi lisätä näiden luontaistuotteiden määrää ruokavaliossasi.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Wu S, Xiao D. Effect of curcumin on nasal symptoms and airflow in patients with perennial allergic rhinitis. Ann Allergy Asthma Immunol. 2016 Dec;117(6):697-702.e1. doi: 10.1016/j.anai.2016.09.427. Epub 2016 Oct 24. PubMed PMID: 27789120.
- Mendoza Amatller, Alfredo, & Mansilla Canelas, Gonzalo. (2002). Rinitis alérgica. Revista de la Sociedad Boliviana de Pediatría, 41(1), 50-53. http://www.scielo.org.bo/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1024-06752002000100017&lng=es&tlng=es.
- Fireman P. Therapeutic approaches to allergic rhinitis: Treating the child. J Allergy Clin Immunol 20o0; 105: 616-21.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.