Kipeän kurkun hoito lämpimällä vedellä ja hunajalla

Kurkkukipu voi johtua viruksesta tai bakteerista. Jos et halua turvautua luontaishoitoihin, mene lääkäriin selvittämään vaivan syy.
Kipeän kurkun hoito lämpimällä vedellä ja hunajalla

Kirjoittanut Solimar Cedeño

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kipeä kurkku on yksi yleisimmistä vaivoista, ja me kaikki olemme kärsineet siitä varmasti ainakin kerran elämässämme. Onneksi kipeän kurkun hoito on varsin helppoa kokeile vain tässä artikkelissa suosittelemaamme luonnollista vaihtoehtoa. Lue alta, kuinka kipeän kurkun hoito onnistuu lämpimällä vedellä ja hunajalla kotikonstein!

Mikä saa kurkun kipeytymään?

Kipeää kurkkua voi hoitaa luonnollisesti

Kurkkukipu on hyvin yleinen vaiva. Sille on ominaista äänen käheys, yskiminen, nielemisvaikeudet, nielemiskipu ja joissakin tapauksissa myös kuume.

Vain harvoissa tapauksissa kipeän kurkun hoito vaatii antibiootteja. Tavallisesti kipu häviää itsestään tai särkylääkkeillä ja tulehdusta lievittävillä hoidoilla.

Kurkkukivun syyt vaihtelevat. Esimerkiksi lapsilla streptokokkibakteerin aiheuttama angiina on yleinen syy. Myös mononukleoosista kärsivillä nuorilla ja aikuisilla esiintyy kurkkukipua. Kurkkukivun tavallisia syitä ovat myös flunssavirukset, ja toisinaan sitä voivat aiheuttaa allergiat.

Kuiva ilma lisää virusten ja bakteerien esiintyvyyttä, mistä syystä hengitysteiden vaivat ilmaantuvat useammin kylmällä säällä.

Kurkkukivun syynä voivat olla myös saasteet ja haitalliset tavat, kuten tupakointi. Tupakansavu voi vaikuttaa yhtä lailla passiivisiin tupakoijiin, kun he altistuvat savulle.

Kipeän kurkun hoito: kuinka hunaja hyödyttää?

Keittiökaapistasi löytyy jo luultavasti yksi erinomainen hoito kipeään kurkkuun. Tarkoitamme hunajaa, joka yhdessä lämpimän veden kanssa auttaa lievittämään kurkkukipua.

Sen lisäksi että hunaja on herkullista, sillä on myös monia terveyshyötyjä. Vaikka käytätkin sitä luultavasti enimmäkseen vain juomien makeuttamiseen tai jälkiruokiin, se on myös tehokas ja kokeilemisen arvoinen luontaishoito kipeään kurkkuun.

Tällä mahtavalla tuotteella on antibakteerisia, tulehdusta lievittäviä, kosteuttavia, parantavia ja rauhoittavia ominaisuuksia, mistä syystä se sopii hyvin hoitamaan hengitysteiden sairauksia tai vaivoja, kuten kipeää kurkkua.

Hunaja vähentää limaneritystä ja yskää, jotka voivat olla kurkkukivun syynä. Se lievittää myös käheyttä ja polttelua, sillä se toimii suojaavana ja kosteuttavana kerroksena kurkussa. Hunaja torjuu bakteereja ja ehkäisee infektioiden leviämistä. Lisäksi se hillitsee siitepölyallergioita, jotka voivat myös aiheuttaa kurkkukipua.

Jotkut lääkkeet ja luontaishoidot auttavat lievittämään kurkkukipua muutamassa päivässä. Mutta nyt suosittelemme luonnollista ja varsin maukasta hoitoa kipeään kurkkuun: hunajaa. Lämpimään veteen sekoitettuna se voi auttaa lievittämään kurkkukipua jo muutaman päivän sisällä.

Kannattaa lukea myös: Kipeä kurkku hoituu näillä 10 ruoalla

Kipeän kurkun hoito lämpimällä vedellä ja hunajalla

Kipeän kurkun hoito hunajalla luonnollisesti

Ainekset

  • 250 ml vettä
  • 2 rkl hunajaa

Valmistus

  • Lämmitä vesi kattilassa.
  • Liota veteen kaksi ruokalusikallista hunajaa ja kurlaa tällä seoksella.
  • Voit toistaa tämän hoidon joka päivä aamuin ja illoin, kunnes kipu katoaa.

Tämä hoito auttaa vähentämään kurkun tulehdusta ja lievittämään kipua. Halutessasi voit lisätä seokseen vielä sitruunamehua ja juoda sen teen tavoin. Tämäkin on erinomainen hoito kurkkukipuun.

Muista, että kurkkukivun riskiä on mahdollista alentaa. Tätä varten sinun on tehtävä joitakin muutoksia elämäntapoihisi ja hygieniatottumuksiisi. Pese kädet ja vältä niiden laittamista suuhun. Älä huuda tai ylirasita äänihuuliasi. Vältä lähikontaktia ihmisiin, joilla on jokin virus, nuha tai flunssa. Jos poltat tupakkaa, pyrit lopettamaan tämä haitallinen tapa mahdollisimman nopeasti.

Jos kipeän kurkun hoito ei onnistu viikossa, mene lääkäriin kyseessä voi tällöin olla isompi kurkkutulehdus.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.