Logo image
Logo image

Käsien nuorennus: mitä tekniikoita suositellaan?

4 minuuttia
Kosteutus, kuorinnat ja valohoidot ovat suosittuja hoitoja käsien nuorentamiseksi. Lisätietoja tästä artikkelista.
Käsien nuorennus: mitä tekniikoita suositellaan?
Leonardo Biolatto

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Leonardo Biolatto

Viimeisin päivitys: 29 huhtikuuta, 2023

Ihomme paljastaa helposti vuosien kulumisen. Aivan kuten koko vartalon ihon hoitaminen viivästyttää ikääntymisen merkkejä, myös käsien nuorennus auttaa näyttämään hehkeämmältä.

Koska kämmenselät altistuvat jatkuvasti auringolle ja ovat herkät, niiden on vaikeampi pidättää vettä, mikä johtaa kudoksen haurauteen, mikä taas näkyy huonontuneena ulkonäkönä.

Ongelman ratkaisutavat vaihtelevat kotitottumuksista erikoismenetelmiin. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta ne ovat enimmäkseen ei-invasiivisia ja onnistuvat ihon elvyttämisessä. Katsotaanpa tarkemmin.

Mistä käsien nuorennuksessa on kyse?

Yhdysvalloissa toimiva National Institute on Aging -instituutti väittää, että iho muuttuu iän myötä, lihasmassan menetys lisääntyy, siinä näkyy uurteita ja se näyttää elottomalta. Käsien nuorennukseen tarkoitetut menetelmät vähentävät ja ehkäisevät ihon ikääntymisen oireita. Hoitojen tarkoituksena on palauttaa luonnollinen sileys ja sävy.

Vaikka merkit ilmenevät yleensä 40 ikävuoden jälkeen, on mahdollista aloittaa käsien nuorennus jo aikaisemmin. Jotkut lääkärit suosittelevat tekniikoita jo ennen ensimmäisiä ryppyjä, ikään kuin ennalta ehkäisevänä keinona.

Käsien esteettiset korjaukset suosivat solujen uusiutumista, hyödyttävät pigmentaatiota ja edistävät kollageenin ja elastiinin muodostumista.

Saatat pitää tämänkin artikkelin lukemisesta: Suojaa kuivat ja halkeilevat kädet kylmältä

Some figure
Jotkut kehonosat ovat alttiimpia rypyille kuin muut osat, kuten kaula ja kädet.

Milloin on käsien nuorennusta kannattaa harkita?

Journal of the Colombian Association of Dermatology toteaa, että ikääntyminen vaikuttaa kaikkiin ihon komponentteihin. Käsien kohdalla prosessia nopeuttaa jatkuva kosketus epäpuhtauksiin ja auringonvaloon.

Nuorennus tehdään käsien estetiikan ja toimivuuden säilyttämiseksi, erityisesti silloin, kun kädet ovat erityisissä olosuhteissa:

 • Läpinäkyvyys tai kuulaus: Ihon heikentyessä se muuttuu harmahtavaksi ja luut sekä verisuonet ovat selvemmin havaittavissa.
 • Rypyt: Ryppyinen iho, olivatpa juonteet kuinka pieniä tahansa, on seurausta kuivumisesta, ja se vaatii nopeaa huomiota, jotta rypyt eivät pahenisi.
 • Pigmenttimuutokset: Nämä ovat ruskeita, kellertäviä tai punertavia täpliä, jotka johtuvat auringosta, melaniinin kertymisestä ja hormonaalisista tekijöistä.

Käsien nuorennustekniikat

Voit parantaa käsiesi ulkonäköä hieromalla niitä päivittäin kosteuttavalla voiteella, joka edistää pehmeyttä ja ehkäisee halkeamia. Voit myös mennä kauneushoitolaan ja kysyä ihotautilääkäriltä tai plastiikkakirurgilta nuorennustekniikoista.

Vaikka ihon nuorennusmenetelmiä käytetään yleensä kasvojen iholla, käsienkin kohdalla ne tuottavat hyviä tuloksia. Tutustu niihin!

Radisse ®

Kalsiumhydroksiapatiitin (CaHA) ruiskuttaminen palauttaa volyymia käsiin. Tämä täyteaine koostuu mikropalloista, jotka sisältyvät geeliin, jolla on imeytymisominaisuudet.

CaHA on resorboituvaa ja allergiatonta. Menetelmän kauppanimi on Radisse ®, jota kuvataan ihonalaiseksi ja bioyhteensopivaksi ruiskutettavaksi implantiksi, jota suositellaan ryppyjen korjaamiseen.

Biostimulaatio

Biostimulaatio käsien sileyden parantamiseksi on injektio, jossa ruiskutetaan potilaan omaa verihiutaleilla rikastunutta plasmaa, johon on sekoitettu hyaluronihappoa (HA:ta), vitamiineja ja muita komponentteja. Se on myös neulaa käyttävä tekniikka, ja hoito on vuosittaista.

Kemialliset kuorinnat

Actas Dermo-Sifilográficas osoittaa, että kemiallisissa kuorinnoissa käytetään aineita, jotka saavat aikaan sarveiskerroksen hilseilyä ja saavat aikaan ihon epidermiksen normalisoitumisen ja uudelleenmuodostumisen. Tarkista ihotautilääkäriltäsi, kuinka monta hoitokertaa tarvitaan käsissä olevien virheiden poistamiseksi.

Kemialliset kuorinnat sisältävät tavallisesti trikloorietikkahappoa. Aine on keskivahva ja sopii herkälle iholle.

Myös glykoli- ja salisyylihappoa sisältäviä kuorintoja suositellaan.

Mikrodermabrasio

PIEL –lehti korostaa mikrodermabrasion etuina sen turvallisuutta, yksinkertaisuutta ja tehokkuutta auringon aiheuttaman ikääntymisen hoidossa. Timanttikärkisellä laitteella poistetaan ihon pinnalla olevia kuolleita soluja, mikä mahdollistaa käsien ihon uudistumisen.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat myös haluta lukea: 10 yllättävää tekijää, jotka kuivattavat ihoa

Kosteutus HA:lla ja vitamiineilla

Tämä dermokosmeettinen menetelmä tunnetaan nimellä revitalisaatio, koska se toimittaa mineraaleja, vitamiineja ja aminohappoja. Menetelmässä harkitaan myös HA:lla tapahtuvaa nesteytystä ihonalaisen kudoksen paksuuden lisäämiseksi.

Scientific Journal of Aesthetics and Cosmetology -julkaisussa väitetään, että HA parantaa ihon kimmoisuutta ja nesteytystä ja että sitä voidaan toimittaa eri molekyylipainoisina ja jopa suun kautta. Ihotäyteaine on kuitenkin parempi käsien raikkauden kannalta.

Tekniikka koostuu elvyttävien aineiden infiltraatiosta kämmenselkään. Vaikutus vaatii ylläpitohoitoja vähintään 3 kuukauden välein.

Lipofilling eli rasvansiirto

Potilaalta poistetaan rasvaa kirurgisen rasvaimun yhteydessä. Rasva-aine sentrifugoidaan ja ruiskutetaan kämmenselän ihon alle.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi tarvitaan pari hoitokertaa. Toisin kuin tilapäiset ja ylläpitoa vaativat menetelmät, lipofilling lupaa pysyviä tuloksia.

Some figure
Rasvansiirrossa käytetään rasvaimussa saatua kehon omaa rasvaa.

Valohoidot

Laserpohjaisilla hoidoilla saadaan optimaalisia tuloksia. Ne ovat hieman kalliimpia, mutta ne uudistavat vanhentuneita käsiä muutamassa hoitokerrassa ja kivuttomasti.

Kaksi Espanjan iho- ja venereologian akatemian suosittelemaa hoitoa ovat seuraavat:

 • Q-switched: Tämä koostuu käsiin kohdistuvasta pulssilaserista, joka häivyttää hyperpigmentaatiota, kiristää ihoa ja aktivoi kollageenin tuotantoa.
 • Intensiivinen pulssivalo (IPL): Tämä tunnetaan yleisesti englanninkielisellä lyhenteellä IPL. Tämän valohoidon avulla voit nähdä vaikutukset ensimmäisestä istunnosta alkaen. Ihon kunto määrittää käyntien määrän.

Miten hidastaa käsien ikääntymistä

Käsien veltostumista, kuivuutta ja ryppyjä sekä muita ikääntymisen merkkejä voidaan ehkäistä hoitorutiineilla, joihin kuuluvat anti-aging -tekniikka, käsineiden käyttö kotitöiden aikana ja kuorinnat.

Aiheeseen liittyen Mayo Clinic suosittelee käyttämään tehokasta aurinkovoidetta päivittäin ja välttämään aurinkoa kello 10:00 ja 14:00 välillä. Älä koskaan aliarvioi auringonvalon aiheuttamaa ihon ikääntymistä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Abrahāo F, Barrichello B, Da Silveira Goncalves J, Deutsch G, Eleine Wolpe R, Kuster F, Masako Ferreira L, Rocha Oliveira C, Suzuki V. Efectos de la administración oral de ácido hialurónico sobre el envejecimiento de la piel: una revisión. Revista Científica de Estética y Cosmetología. Vol. 1. Núm. 1. pp. 39-43. Brasil; 2021. https://www.mendeley.com/catalogue/cb47ed49-4b74-3d0e-9c99-35b7cdf19990/?utm_source=desktop&utm_medium=1.19.4&utm_campaign=open_catalog&userDocumentId=%7B489d914c-ffd3-45ff-b3d7-e4438d162166%7D
 • Cerdá P, Fernández LF, Truchuelo M. Peeling químico, una herramienta útil en la consulta. Actas Dermo-Sifilográficas. Vol. 108. Núm. 4. pp. 315-322. España; 2017. https://www.actasdermo.org/es-peeling-quimico-una-herramienta-util-articulo-S0001731016303362#:~:text=El%20peeling%20qu%C3%ADmico%20consiste%20en,se%20mejoran%20diversas%20alteraciones%20cut%C3%A1neas
 • El cuidado de la piel y el envejecimiento. Instituto Nacional Sobre el Envejecimiento. Estados Unidos; 2017. https://www.nia.nih.gov/espanol/cuidado-piel-envejecimiento
 • Fernández Blanco MT, Gómez Figueira R, Seone Pose MJ, Vázquez Veiga H. Técnicas e indicaciones de la microdermoabrasión. PIEL. Vol. 26. Núm. 9. pp. 477-481. España; 2011. https://www.sciencedirect.com/sdfe/pdf/download/eid/1-s2.0-S0213925111003583/first-page-pdf
 • Jacoveila P. Uso de hidroxiapatita de calcio (Redisse) para aumento facial. Intervenciones clínicas en el envejecimiento. 2008. https://www.mendeley.com/catalogue/083f1225-5ab0-3997-bea8-36e5c1c4e0bf/?utm_source=desktop&utm_medium=1.19.4&utm_campaign=open_catalog&userDocumentId=%7Bc238c5cb-8d8e-426a-bc2e-4c403bd370fa%7D
 • López Martín-Prieto S, Sánchez Conejo-Mir J. Peeling químico con ácido tricloroacético. Un peeling clásico de máxima actualidad. Actas Dermo-Sifilográficas. Vol. 92. Núm. 12. pp. 537-547. España; 2001. https://www.actasdermo.org/es-peeling-quimico-con-acido-tricloroacetico–articulo-13022521
 • Lozada SM, Rueda R. Envejecimiento cutáneo. Revista Asociación Colombiana de Dermatología. Vol. 18. pp. 10-17. Colombia; 2010. https://revistasocolderma.org/sites/default/files/envejecimiento_cutaneo.pdf
 • Manchas seniles (manchas cutáneas). Clínica Mayo. Estados Unidos; 2022. https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/age-spots/symptoms-causes/syc-20355859
 • Pérez B, Roó E. Tratamientos antienvejecimiento que sí funcionan. Academia Española de Dermatología y Venereología. España; 2015. https://aedv.es/comunicacion/notas-de-prensa/tratamientos-antienvejecimiento-que-si-funcionan/
 • Ganceviciene, R., Liakou, A. I., Theodoridis, A., Makrantonaki, E., & Zouboulis, C. C. (2012). Skin anti-aging strategies. Dermato-endocrinology4(3), 308–319. https://doi.org/10.4161/derm.22804

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.