Logo image
Logo image

Industrial-lävistys: miten sitä tulisi hoitaa?

3 minuuttia
Industrial-lävistys on yksi viime aikojen silmiinpistävimmistä modernin tyylin asusteista. Se vaatii kuitenkin tarkat hoito-ohjeet, jotta lävistys pysyy kunnossa.
Industrial-lävistys: miten sitä tulisi hoitaa?
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Industrial-lävistys ja muut samankaltaiset korut jatkavat asemansa vakauttamista päivä toisensa jälkeen osana nykyihmisten kehon koristamista. Ihmiset kiinnittävät nykyään paljon huomiota ulkonäköönsä, sillä se auttaa heitä ilmaisemaan itseään oman maun, mukavuudentunteen, persoonallisuuden sekä tietenkin vapauden suhteen.

Lävistyksistä on tullut menestyksekkäästi osa muotimaailmaa. Niillä vahvistetaan monimuotoisuutta, korostetaan tiettyjä kehonosia, mukautetaan mielikuvaa yksilön persoonallisuuden mukaan sekä kannustetaan omaperäisyyteen. Lävistyksiin liittyy selkeä visuaalinen merkitys, joten korvat ovat yksi yleisimmistä paikoista lävistyksille.

Industrial-lävistys sijaitsee yleensä korvan yläosan rustossa. Sille on tyypillistä, että kaksi lävistystä yhdistyvät toisiinsa. Ne yhdistetään yleensä saman metallikorun avulla, joka lävistää kummatkin reiät.

Tutkitaan nyt tarkemmin tällaista lävistystä. Mitä se tarkoittaa ja kuinka sitä tulisi hoitaa?

Industrial-lävistys: toimenpide

Industrial-lävistykseen liittyy hyvin suunniteltu vaiheittainen toimenpide, jossa otetaan huomioon lävistettävän turvallisuus.

Toimenpide on yksinkertainen ja kestää vain muutaman minuutin, kunhan sen suorittaa koulutuksen saanut ammattilainen. Lävistyksen oikeanlainen toimenpide on seuraavanlainen:

 • Ammattilaisen tulee desinfioida koko lävistysalue sekä käyttämänsä korut, neulat ja hanskat. Tämä on tulehdusten ehkäisemisen kannalta tärkeää.
 • Sitten hän piirtää kaksi pistettä lävistykselle. Sillä tavoin ammattilainen voi näyttää sopivimman paikan lävistykselle, jotta asiakas voi tehdä lopullisen päätöksen.
 • Sitten reiät tehdään eri neuloilla.
 • Lopulta molemmat reiät lävistetään barbellilla ja kumpaankin päähän laitetaan pyöreä koru.
Some figure
Lävistyksen suorittavan ammattilaisen käyttämä hygienia on tärkeää tulehdusten ehkäisemiseksi, sillä ne voivat hankaloittaa toimenpidettä.

Miten industrial-lävistys tehdään oikein?

On tärkeää olla tietoinen kaikista toimenpiteen vaiheista ennen lävistyksen ottamista. Sillä tavoin vältytään improvisoinnilta, joka voi vaikuttaa lopputulokseen.

On tärkeää arvioida korva etukäteen ennen lävistyksen tekemistä, jotta industrial-lävistys onnistuisi. Keskustelethan siis aina ensin asiantuntijan kanssa.

Tämän arvion avulla valitaan sopivin paikka rustolävistykselle ottaen huomioon, että kaikki korvat ovat erikokoisia ja -muotoisia.

Mikäli tätä toimenpiteen vaihetta ei huomioida, voi lävistys päätyä väärään kohtaan. Se voi puolestaan aiheuttaa epämukavaa tunnetta, ärsytystä sekä jatkuvaa kipua. Epäonnistunut toimenpide voi aiheuttaa valtavia ongelmia. Korvan tutkiminen on tärkeää oikeankokoisen industrial-korun valitsemiseksi.

Lue myös: Terve hulluus on tärkeä osa elämää

Industrial-lävistys ja tulehtumisriski

Kaikkiin lävistyksiin liittyy tulehtumisriski vakavan huolimattomuuden tai asiantuntijan antamien hoito-ohjeiden laiminlyönnin takia. Industrial-lävistyksen kohdalla bakteerikasvuston lisääntymistä voivat aiheuttaa lähellä olevat rasvoittuvat alueet, kuten hiukset.

Tulehdusriskin todennäköisyys on myös hieman suurempi, koska hoidettavia lävistyksiä on kaksi. Voit kuitenkin ehkäistä tätä oikeanlaisella puhdistuksella.

Industrial-lävistyksen tulehtuminen voi aiheuttaa seuraavanlaisia oireita:

 • Runsas verenvuoto
 • Suuri määrä mätää
 • Turvotus, joka ei parane
 • Kova kipu

Tulehduksen sattuessa

Olisi ihanteellista huolehtia, että lävistys ei pääse tulehtumaan, koska korvan yläosan rusto on alue, jonka parantuminen voi viedä normaalia kauemmin. Tämä selittyy veren puutteesta.

Voit kuitenkin ryhtyä toimenpiteisiin estääksesi tilannetta etenemästä tai pahentumasta, mikäli tulehdus pääsee syntymään. Tässä ohjeet sen tekemiseen:

 • Puhdista alue suolaliuoksella pitääksesi tulehdukset loitolla.
 • Älä poista metallikorua, koska lävistettyihin reikiin voi ilmestyä kokkareita.
 • Käytä jäätä turvotuksen ja punoituksen vähentämiseksi, jota tulehtuneella alueella voi esiintyä.
 • Kuivaa koko alue puhdistuksen jälkeen ja varmista, ettei lävistykseen jää likaa.

Industrial-lävistys: kuinka sitä hoidetaan oikein?

Lävistyksestä huolehtiminen on tärkeää jokaisen reiän paranemisprosessin nopeuttamiseksi. On myös tärkeää estää bakteereita syntymästä ja hankaloittamasta uuden kudoksen muodostumista.

Toimi näin, jotta industrial-lävistys paranee oikealla tavalla:

 • Puhdista lävistetty alue kolmesti päivässä saippualla ja vedellä.
 • Pidä hiukset kaukana lävistyksestä, jotta niistä ei irtoa likaa tai rasvaa.
 • Älä vaihda lävistyskorua. Tämä on tärkeää, jotta barbelli ei likaannu.
 • Älä nuku lävistyksen päällä, koska se voi aiheuttaa punoitusta ja tulehdusta.
 • Puhdista koru suolaliuoksella estääksesi likaa kertymästä.
 • Älä poista lävistystä ennen kuin se on parantunut kokonaan, sillä se voi johtaa vakaviin seurauksiin.
 • Älä puhdista aluetta alkoholilla, sillä se hidastaa paranemisprosessia.
 • Kuivaa alue hyvin, jotta siihen ei keräänny kokkareita tai haitallisia aineita.
Some figure
Industrial-lävistys koostuu kahdesta lävistyksestä, mikä myös tuplaa hoidon tarpeen.

Lue myös: 8 yleisintä seksifetissiä

Yksityiskohtaiset ohjeet uuden tyylin hoitamiseen

Tässä vielä joitakin suosituksia, joiden avulla voit lisätä tämän toimenpiteen onnistumisen mahdollisuutta. Älä esimerkiksi käytä kuulokkeita tai muita aluetta mahdollisesti hankaavia asusteita toimenpiteen jälkeen.

Älä poista rupea, sillä se aiheuttaa joka kerta vain uuden haavan. Pidäthän mielessä, että lopullinen paranemisprosessi kestää 6-12 kuukautta. Tämä vaihtelee kuitenkin yksilöllisesti.

Ota yhteys lävistäjään välittömästi, mikäli huomaat poikkeavuuksia. Voit mahdollisesti säästyä vakavilta riskeiltä. Voit poistaa korun vasta, kun ammattilainen on arvioinut tilanteen ja todennut sen olevan turvallista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Fornes B. Díez P. Sierra C. Complicaciones y cuidados de los piercings y los tatuajes [Internet]. Valencia: Hospital General Universitario de Valencia, 2012 [citado 16 de febrero de 2021]
 • Ferrer H. Gala H. Bertrán J. Ortiz L. Piercing: ¿moda inofensiva? [Internet]. Cuba: MEDISAN, 2007 [citado 16 de febrero de 2021]
 • Kluger, Nicolas, et al. “Body piercing: a national survey in france.” Dermatology 235.1 (2019): 71-78.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.