Ihon kovettumien poisto luonnollisin keinoin

Hohkakivi on erittäin hyvä tuote ihon kuolleiden solujen poistamiseksi. Sitä voi käyttää kovettumien hoidossa esimerkiksi rentouttavan jalkakylvyn jälkeen. Vielä parempi vaihtoehto on käsitellä ihoa ensin luonnollisilla tuotteilla, jotta hohkakivi voisi toimia mahdollisimman tehokkaasti.

Ihon kovettumiin voidaan lukea känsät ja muuta ihoa kovemmat alueet, jotka ilmestyvät yleensä varpaisiin tai muualle jalkateriin. Tämä ongelma syntyy silloin kun jalkoihin (tai kämmeniin) kohdistuu liikaa painetta, ja kovettumat synnyttää ihossa tapahtuva puolustusmekanismi. Tämä saa aikaan ihon suojautumisen rakkuloiden tai haavaumien synnyltä, jotka saattaisivat tulehtua ja aiheuttaa ongelmia elimistölle.

Vaikka aluksi känsät tai kovettumat eivät aiheutakaan varsinaista kipua tai ärtymistä, saattavat ne ajan kuluessa muuttua kivuliaiksi, ja esimerkiksi kävely tai muu tavallinen toiminta saattaa hankaloitua kovastikin.

Moni tekee kovettuman huomatessaan sen virheen, että repäisee tai nyppii ihoa päästäkseen eroon tästä epämiellyttävästä ja kuivasta alueesta. Tämä voi kuitenkin olla hyvin haitallista, sillä se saattaa olla kivuliasta sekä avata ihon tulehduksille, jotka tekevät ongelman vielä vakavammaksi. Tämän vuoksi olisikin kannattavaa etsiä vaihtoehtoisia tapoja kovettumien poistamiseksi, ja niiden poistamisen suhteen tulisi myös olla hyvin kärsivällinen.

Vaikka on olemassa paljon erilaisia kotihoitoja joita voi käyttää kovettumien ja känsien luonnolliseen poistoon, on tietyissä tilanteissa parempi kääntyä ensin lääkärin puoleen. Jos sinulla siis on diabetes tai jokin sellainen sairaus, joka estää veren normaalia kiertoa, on suositeltavaa olla varovainen ja kysyä lääkärin mielipidettä. Ne ihmiset, joilla ei ole mitään tällaisia terveysongelmia, voivat kuitenkin huoletta käyttää seuraavia kotiohjeita, joilla pystyy poistamaan känsät ja kovettumat luonnollisesti.

Näin poistat tai estät ihon kovettumia luonnollisin keinoin

Jalka

  • Kaikkein ensimmäiseksi sinun tulisi laittaa syrjään kaikki sellaiset kengät, jotka saattavat aiheuttaa jonkinlaista ärsytystä jaloissasi. Näin pystyt välttämään kovettumien syntyä sekä tekemään hoidosta helpompaa. Usein on niin, että kenkä on liian tiukka etenkin varpaiden päissä, ja tämä aiheuttaa helposti kovettumia. Jos et vaihda huonoja kenkiä sellaisiin, jotka sopivat hyvin jaloillesi, tulee sinun olemaan vaikeaa poistaa kovettumasi täydellisesti. Sinun tulisi myös käyttää niin paljon kuin mahdollista sellaisia kenkiä, jotka antavat ilman kulkea vapaasti jaloissasi – sen lisäksi, että ne ovat mukavat kävellä. Olisi myös hyvä käyttää sukkia aina silloin kun käytät kärjestä umpinaisia kenkiä.
  • Pidä aina jalkojesi iho puhtaana ja kuivana. Jos jalkasi ovat taipuvaiset hikoamaan, älä myöskään unohda jalkadeodorantin ja sukkien käyttöä.
  • Kun takanasi on raskas päivä, kannattaa antaa jalkojen rentoutua niitä varten valmistetussa kylvyssä. Tähän tarvitaan vain kuumaa vettä ja nestesaippuaa. Anna veden vaikuttaa 10 minuutin ajan, jotta voisit elvyttää kärsineet jalkasi.

Luonnollisia hoitoja kovettumien poistamiseksi

Hohkakivi

Tämän hoidon tehdäksesi sinun kannattaa liottaa jalkojasi kuumassa vedessä 20 minuutin ajan. Tämän jälkeen voit käyttää hohkakiveä raapiaksesi (tai hioaksesi) kovettumia siten, että liikutat kiveä puolelta toiselle kyseisten alueiden kohdilla.

Huuhtele kiveä aina välillä ihoa käsitellessäsi, jotta irtoava iho huuhtoutuu pois. Jatka käsittelyä niin kauan kuin tarpeellista, jotta saat normaalin ihon näkyviin. Ole kuitenkin varovainen, että et raavi tervettä ihoasi. Kun iho on kovettuman alueella taas tavallisen näköistä, tulee sinun lopettaa hiominen.

Valkosipuli ja sitruuna

Valkosipuli ja sitruuna

Tämä sitruunaan ja valkosipuliin perustuva hoito auttaa poistamaan kuollutta ihoa kovettuman alueelta, ja samalla se pehmentää ihoa, jotta sitä olisi helpompi käsitellä kovettuman poistamiseksi.

Ainoa asia, joka sinun tarvitsee tehdä, on sekoittaa teelusikallinen kuivaa kamomillaa sitruunamehuun ja murskattuun valkosipuliin. Laita tätä seosta sitten kyseiselle alueelle, anna vaikuttaa 20 minuutin ajan, ja poista lopuksi lämpimällä vedellä.

Ruokasooda (natriumbikarbonaatti)

Tämä on edullinen ja helposti saatavilla oleva tuote, ja se sopii erinomaisesti häiritsevien ja kivuliaiden kovettumien tai känsien poistoon.

Sinun tulee yksinkertaisesti sekoittaa 3 ruokalusikallista ruokasoodaa lämpimään veteen ja antaa jalkojesi liota nesteessä 30 minuutin ajan.

Hoito sitruunasta, sipulista ja suolasta

Pilkottu sipuli

Tämä hoito on hyödyksi bakteerien ja kovettumiin kerääntyneiden kuolleiden ihosolujen poistamiseksi. Sitruuna ja sipuli vaikuttavat siten, että ne puhdistavat alueen ihoa syvältä, kun taas suola auttaa kuorimaan aluetta luonnolliseen tapaan.

Leikkaa palanen sipulia ja laita se kovettuman päälle. Laita sitten lisäksi muutama pisara sitruunamehua ja hiukan suolaa. Peitä alue laastarilla tai kääreellä, joka pystyy pitämään ainekset paikoillaan koko yön ajan. Toista sitten sama käsittely joka ilta, ja jatka niin kauan kuin sinun tarvitsee poistaa kuolleita ihosoluja.

Tomaattihoito

Toinen tapa pehmentää ja poistaa kovettumia luonnollisesti on hyödyntää tomaatin mahtavia ominaisuuksia. Tämä luonnontuote auttaa pehmentämään kovan ihoalueen sekä tekee sen poistamisesta helpompaa. 

Tarvitset vain hiukan tomaatin hedelmälihaa, jota tulee laittaa kovettuman kohdalle. Laita sitten päälle laastari, ja anna vaikuttaa koko yön ajan. Toista käsittely joka päivä juuri ennen kuin menet nukkumaan.

Helpota siis kovettumien ja känsien poistoa luonnontuotteilla!