Helpota päänsärkyä nopeasti tällä juomalla
Päänsärky on yksi yleisimmistä terveysongelmista, josta ihmiset ympäri maailmaa kärsivät. Päänsärky voi johtua monesta eri syystä, eikä sille aina löydy selkeää aiheuttajaa. Päänsärky voi olla satunnaista tai jatkuvaa, se voi ilmetä migreenikohtauksina tai lievänä jomotuksena. Päänsärky voi tehdä normaalien päivittäisten toimintojen suorittamisesta vaikeaa.
Yleisin päänsäryn muoto liittyy lihasjännitykseen niskassa ja hartioissa, ja se aiheuttaa kipua pään ja niskan alueella. Tämän tyyppinen päänsärky voi kestää muutamasta minuutista muutamiin tunteihin, mutta sitä voi kontrolloida helposti eri hoidoilla.
Kun kipu on kovaa ja siihen liittyy muita oireita, on todennäköistä, että potilas kärsii migreenistä. Migreeni on kohtauksellista päänsärkyä aiheuttava sairaus, joka johtuu periytyvästä häiriöstä aivorungon hermotumakkeissa. Useimmiten päänsärky alkaa suoraan ilman esioireita: sykkivä, toispuoleinen kova tai kohtalainen pääkipu, jota seuraa pahoinvointi ja oksentaminen. Siihen voi liittyä yleisiä tahdosta riippumattoman (autonomisen) hermoston häiriöitä, kuten ihon kalpeutta ja ripulia. Migreenikohtaukset voivat olla vakavia ja kestää jopa päiviä.
Päänsäryn hoito kipulääkkeillä?
Kipulääkkeet saattavat vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta päänsäryn lievittämiseen, etenkin silloin, kun kipu on niin häiritsevää, että on vaikea keskittyä töihin tai muihin askareisiin. Joskus päänsärky on niin vakavaa, että liikkuminen tuntuu kivuliaalta ja usein tietokoneen näytön tai puhelimen näytön tuijottaminen voi pahentaa oireita. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että liiallinen kipulääkkeiden käyttö on terveydelle vaarallista ja voi pitkällä aikavälillä jopa lisätä päänsäryn esiintyvyyttä.
Iso-Britannian National Institute of Health -tutkimuslaitoksen julkaisema lausunto varoittaa potilaita käyttämästä liiallisia määriä perinteisiä ja yleisessä käytössä olevia kipulääkkeitä, kuten ibuprofeenia, parasetamolia ja aspiriinia. Nämä lääkkeet voivat suurissa määrissä käytettynä aiheuttaa toissijaista päänsärkyä, etenkin silloin jos niitä nauttii yli 15 annosta kuukaudessa.
Aina lääkkeiden käyttöä ei tietenkään voi välttää, mutta sen sijaan että kurkottaisit heti pilleripurkkia kohti oireiden alkaessa, kokeile lievittää särkyä venyttelemällä hartiat ja niska, juo pari lasia vettä, käy lyhyellä kävelyllä ja ota tauko tietokoneella työskentelystä.
Liiallinen kipulääkkeiden käyttö voi aiheuttaa toissijaisen päänsäryn lisäksi muita pitkäaikaisia vaikutuksia elimistössä, kuten munuaisten vajaatoimintaa, vatsaongelmia ja vaurioita suolistossa. Kipulääkkeet tekevät hallaa vatsan sisäpinnalle ja jatkuva lääkkeiden nauttiminen kuormittaa munuaisia ja maksaa. Jos joudut käyttämään paljon kipulääkkeitä, keskustele niiden turvallisesta käytöstä lääkärisi kanssa ja kokeile korvata osa lääkkeistä luonnollisilla kivunlievittäjillä, joilla ei ole haitallisia sivuvaikutuksia.
Helpota päänsärkyä nopeasti tällä tehokkaalla juomalla
Tämä tehokas särkyä helpottava juoma toimii hyvin luonnollisena vaihtoehtona perinteisille kipulääkkeille ja sitä kannattaa kokeilla muutaman kerran. Joillakin juoma toimii hyvin, mutta jos et tunne mitään helpotusta juoman nauttimisesta, kokeile muita vaihtoehtoja. Juoma sisältää juuri päänsäryn hoitoon sopivia lääkinnällisiä aineksia, ja sillä voi hoitaa sekä lievän päänsäryn että vakavan migreenin.
Valmistaaksesi tämän juoman tarvitset vain sitruunaa ja Himalajan suolaa. Sekä sitruuna että suola sisältävät ominaisuuksia, jotta helpottavat lihasjännitystä, parantavat verenkiertoa ja vähentävät päänsärkyyn liittyvää kipua.
Himalajan suolan hyödyt
Himalajan suola on tämän juoman tähti. Himalajan suola eli kristallisuola on puhdasta luonnonsuolaa, maapallon valkoista kultaa. Se on lähes 250 miljoonaa vuotta vanhaa, erittäin mineraalipitoista suolaa, joka poikkeaa täysin tavallisesta suolasta. Himalajan suolassa on yli 80 eri alkuainetta ja mineraalia täydellisesti kehomme tarpeita vastaavassa koostumuksessa. Himalajan suola stimuloi serotoniinin vapautumista verenkiertoon, mikä helpottaa kipua. Lisäksi se parantaa verenkiertoa, ehkäisee lihaskramppeja ja tasapainottaa kehon pH-arvoja, etenkin aivoissa.
Sitruunan hyödyt päänsäryn hoidossa
Sitruuna tunnetaan terveyshyödyistään sekä kauneudelle hyödyllisistä ominaisuuksistaan. Sitruunaa voi käyttää monipuolisesti myös kodin puhdistamiseen. Sitruuna on täynnä C-vitamiinia ja muita antioksidantteja, jotka hillitsevät vapaiden radikaalien vaikutusta ja niiden aiheuttamia sairauksia. Lisäksi sitruuna sopii päänsäryn lievittämiseen, lihasjännityksen vapauttamiseen ja nopeaan kivunlievitykseen.
Miten juoma valmistetaan?
Kipaise kaupassa ja osta 2 tuoretta luomusitruunaa. Luomutuotettu sitruuna ei sisällä hyönteismyrkkyjä tai muita haitallisia kemikaaleja, joilla on negatiivinen vaikutus elimistöön. Suosi aina luomua kun mahdollista.
Purista sitruunoiden mehu kulhoon, lisää kaksi teelusikallista Himalajan suolaa ja sekoita kunnes suola liukenee mehuun. Juo mehu nopeasti muutamalla kulauksella. Juoman maku voi olla epämiellyttävän hapan ja suolainen, mutta huomaat pian, kuinka tehokkaasti se toimii ja lievittää pahaakin päänsärkyä. Juoma on helppo valmistaa ja kantaa mukana vaikka juomapullossa, mikäli kaipaat kivunlievitystä nopeasti.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Morán A. Ibuprofeno, paracetamol, metamizol… analgésicos, esos medicamentos que nos calman los dolores [Internet]. Dciencia. 2019 [cited 13 January 2019]. Available from: http://www.dciencia.es/ibuprofeno-paracetamol-metamizol-analgesicos-esos-medicamentos-que-nos-calman-los-dolores/
- Martínez, M. D. V. L. (2016). Cefalea por abuso de medicación: Patrón y evolución de los pacientes atendidos en una unidad específica de cefalea (Doctoral dissertation, Universidad de Sevilla).
- Rojo, E., Pedraza, M. I., Muñoz, I., Mulero, P., Ruiz, M., De la Cruz, C. et al. (2015). Diferencias entre migraña crónica con y sin uso excesivo de medicación: experiencia en una serie hospitalaria de 434 pacientes. Neurología, 30(3), 153-157. https://doi.org/10.1016/j.nrl.2013.12.003
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.