Hävitä kynsisieni kotikeinoin

Tämän hoidon vähimmäiskeston tulisi olla kaksi kuukautta, mutta voi viedä jopa vuoden verran, jos haluat hävittää kynsisienen täydellisesti sekä saada kyntesi kasvamaan uudelleen terveenä.
Hävitä kynsisieni kotikeinoin
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kynsissä kasvavan sienen aiheuttaman tulehduksen tieteellinen nimi on onychomycosisSe aiheutuu hiiva- tai homekasvustosta. Nämä mikro-organismit kasvavat helposti lämpimissä ja kosteissa ympäristöissä. Hävitä kynsisieni kotikeinoin, luonnollisin aineksin, tässä artikkelissa annettujen vinkkien avulla.

Tämä tulehdus tunnetaan myös nimellä tinea unguium, ja kyseessä on hyvin tavallinen ongelma, jonka arvioidaan vaikuttavan noin 3-4 prosenttiin maailman väestöstä. Kynsisientä esiintyy sekä jalkojen että käsien kynsissä, vaikka jalat ovatkin tavallisemmat esiintymisalueet etenkin miehillä. Kynsistä tulee tällöin keltaiset ja paksut, ja niitä ympäröivä iho muuttuu punaiseksi ja tulehtuneeksi.

Se, mikä tässä ongelmassa on hyvin huolestuttavaa, on tämä: jos kynsisieni jätetään hoitamatta, tuloksena saattaa olla koko kynnen menetys. Tämän vuoksi on siis hyvin tärkeää kiinnittää huomiota kynsien terveyteen. Hävitä kynsisieni heti, kun ensimmäiset kynsisienen merkit ilmaantuvat.

Seuraavassa kerromme eräästä täysin luonnollisesta ratkaisusta, joka käsittää vain kolmea tuotetta. Sen avulla voit taistella kynsientä vastaan ja estää kyntesi menetyksen – jatka siis lukemista etenkin, jos kyseinen terveysongelma vaivaa itseäsi, ja kokeile reseptiämme jo tänään!

Hävitä kynsisieni luonnollisin menetelmin

Tämä luonnollinen kynsisientä torjuva hoito on paikallisesti toteutettava, ja se sisältää antimykootteja, jotka tuhoavat ne mikro-organismit, jotka aiheuttavat kynnen tulehtumista.

Hoito vie vähintään kaksi kuukautta, mutta sitä saatetaan joutua jatkamaan jopa 8-12 kuukautta, jotta kynsisienestä voitaisiin päästä eroon täysin ja jotta kynsi voisi kasvaa uudelleen.

Alusta lähtien on kuitenkin tarpeen ymmärtää, että kärsivällisyys on välttämätön asia tässä hoidossa. Et siis tule saamaan välittömiä vaikutuksia, vaan hoitoa tulee toistaa jatkuvasti.

Esittelemämme luonnollinen hoito valmistetaan vetyperoksidista, 80-prosenttisesta etyylialkoholista ja etikasta. Nämä kolme tuotetta tunnetaan niiden luonnollisista sientä torjuvista ja antiseptisista ominaisuuksista, jotka ovat hyödyksi usean tyyppisten vammojen ja iho-ongelmien hoidossa.

Vetyperoksidin käytön hyödyt kynsisienen hoidossa

hävitä kynsisieni

Vetyperoksidia käytetään haavojen desinfiointiin, sillä se torjuu bakteereita tehokkaasti. Sillä on yksi happiatomi enemmän kuin vedellä, ja sitä myydään yleisesti apteekeissa 3-prosenttisena liuoksena.

Kyseessä on luontoystävällinen desinfiointiaine, joka hapettaa ja tappaa taudinaiheuttajia. Jos käytät sitä varpaankynsissä, tuhoat hiivan ja dermatofyytit, jotka aiheuttavat tulehduksia.

90-prosenttisen etyylialkoholin vaikutukset kynsisieneen

Etyylialkoholia käytetään lääketieteellisissä tarkoituksissa, ja sitä löytyy lähes jokaisesta ensiapulaukusta. Se on desinfiointiaine, jota käytetään ihon vammojen hoidossa.

On todistettu, että tämä tuote on tehokas suurinta osaa bakteereja ja sieniä koskien, mutta bakteeri-itiöitä se ei voi tuhota.

Sitä käytetään kosmeettisesti manikyyreissä ja pedikyyreissä kynsisienen torjunnassa sekä työvälineiden desinfioimiseksi.

Etikan hyödyt kynsisienen torjunnassa

hävitä kynsisieni etikalla

Etikan sisältämät yhdisteet ovat olleen käytössä jo antiikista alkaen, ja sillä on hoidettu ihon sienitulehduksia. Se on hyvä antiseptinen tuote ja antimykoottinen neste, jolla voidaan torjua kynsisientä.

Etikan käyttö vähentää sitä kutinaa ja kynsien keltaisuutta, jotka kuuluvat tähän ongelmaan, ja se lievittää myös jalkoja rumentavia kovettumia.

Kuinka tämä hoito valmistetaan, ja kuinka se tulee toteuttaa?

hävitä kynsisieni

Nyt kun tiedät, mistä tässä reseptissä on kyse, voit ryhtyä seoksen valmistukseen. Hävitä kynsisieni ja aloita hoito mahdollisimman pian.

Ainekset

 • 5 ruokalusikallista 90-prosenttista etyylialkoholia
 • 5 ruokalusikallista vetyperoksidia
 • 2 ruokalusikallista etikkaa

Työvälineet

 • 1 lasinen astia

Toimi näin

 • Sekoita alkoholi ja vetyperoksidi lasipurkissa.
 • Lisää sekaan myös etikka, ja sekoita kaikki ainekset hyvin.
 • Peitä astia ja säilytä sitä viileässä ja kuivassa paikassa.
 • Pese kynsisienen valtaama kynsi ja kuivaa se hellävaraisesti pyyhkeellä.
 • Laita sitten hiukan nestettä kynnelle puuvillavanua käyttäen.
 • Jos kynsi on hyvin paksu, viilaa sen pintaa ja laita nestettä vasta sitten.
 • Toista hoitoa kahdesti päivässä.

Parhaat tulokset saadaksesi desinfioi kenkäsi, sukkasi ja kaikki muukin, joka on päässyt kosketuksiin tulehtuneiden kynsien kanssa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.