Eroon nenän finneistä näiden 4 kotihoitokeinon avulla
Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez
Nenällä olevat finnit ovat ärsyttäviä ja koska ne sijaitsevat keskellä kasvoja, ovat ne valitettavasti helposti huomattavissa. Jotkut ihmiset saavat niitä paljon eivätkä löydä luonnollista tapaa päästä eroon finneistä. Jos kärsit ongelmista kasvon epäpuhtauksien kanssa, jatka lukemista!
Jos tämä kuulostaa tutulta, jatka lukemista saadaksesi selville kuinka pääset eroon finneistä näillä helpoilla ja luonnollisilla kotihoitokeinoilla. Kokeile niitä ja saa kaunis, virheetön iho!
Miksi nenälle ilmestyy finnejä?
On monia syitä siihen miksi nenälle ilmestyy finnejä. Yleisimpiä syitä ovat:
- Huonot syömistavat
- Saasteet
- Hormonimuutokset
- Huono hygienia
- Perinnölliset tekijät
Hankkiudu eroon finneistä näillä luonnollisilla hoidoilla
Alla joitakin hoitokeinoja, joita voit tehdä kotona. Kokeile niitä ja sisällytä ne omiin kauneusrutiineihisi, pääset niiden avulla eroon finneistä kasvoillasi!
Eroon finneistä luonnollisilla kasvonaamioilla
Rosmariini-kamomillahöyry
Ensimmäinen kotihoitokeino on hyvä nenän finnien poistamiseksi “höyrykylvyn” avulla. Siinä tehdään lääkeuute ja annetaan sen luoman höyryn avata ihohuokoset. Yrttien lääkeainesosilla on suora pääsy ihoosi.
Kamomilla on tulehdusten vastainen aine, kun taas rosmariini voi hoitaa tulehdusta; yhdessä ne muodostavat tehokkaan höyrykylvyn. Se kannattaa tehdä kerran viikossa.
Ainesosat
- 1 l vettä
- 2 rkl kuivattua rosmariinia
- 2 rkl kuivattuja kamomillan kukkia
Valmistus
- Laita vesi ensin liedelle ja kiehauta ja anna yrttien hautua 5 minuutin ajan.
- Poista liedeltä ja kallista kasvosi veden ylle, noin 30 cm päähän. Varo polttamasta itseäsi!
- Kiedo pyyhe pääsi ympärille pitääksesi höyryn paikoillaan.
- Anna höyryn tehdä taikojaan 2-5 minuutin ajan.
2. Ruokasooda-kookosöljykuorinta
Kun olet avannut ihohuokosesi höyrykylvyllä, on täydellinen hetki tehdä syväpuhdistus ja kuoria ihosi. Suosittelemme sen tekemiseksi kookosöljyä sekä ruokasoodaa, jossa on juuri oikea määrä karheutta. Kookosöljy ravitsee ja kosteuttaa ihon ja estää nenän finnejä muodostumasta.
Ainesosat
- 1 rkl kookosöljyä
- 1 tl ruokasoodaa
Valmistus
- Sekoita ainesosat yhteen kunnes niistä muodostuu tahna.
- Levitä tahna kostealle nenällesi ja hiero hellävaraisesti.
- Jos haluat, voit kuoria koko kasvosi.
- Huuhtele lopuksi vedellä.
3. Aloe vera -geeli ja teepuuöljy
Mikäli haluat kosteuttaa nenäsi tekemättä siitä rasvaista, käytä aloe vera -geeliä pohjana. Se pitää kosteuden sisällä, suojaa ihoa ja auttaa epäpuhtauksien parantamisessa. Teepuuöljy auttaa ehkäisemään nenän finnejä ilmestymästä takaisin, koska se on antibakteerinen aine.
Ainesosat
- 3 rkl aloe vera -geeliä
- 6 tippaa teepuuöljyä
Valmistus
- Sekoita ainesosat yhteen ja laita ilmatiiviiseen astiaan.
- Levitä kasvoillesi välttäen sen joutumista kosketuksiin silmien kanssa.
4. Hiili-savinaamio
Haluat päästä eroon nenän finneistä, joten tarvitset aineksia jotka imevät ja sitten poistavat epäpuhtaudet ihohuokosista. Kaksi luonnollista myrkkyjä poistavaa ainetta ovat hiili ja savi.
Savi imee myrkkyjä johtuen sen mineeraalipitoisuudesta. Hiili on tehokas puhdistaja, ja kiitos sen epätasaisen rakenteen, se toimii myös kuorinta-aineena. Yhdessä ne muodostavat erikoislaatuisen naamion, jonka avulla pääset eroon finneistä tehokkaasti.
Ainesosat
- 1 rkl vihreää tai valkoista savea
- 1 tl kosmetiikkaan tarkoitettua hiiltä
- 3 rkl vettä
Valmistus
- Sekoita ensin kaikki kolme ainesosaa, mutta älä käytä muovisia tai metallisia työvälineitä tai astioita. Käytä lasia, keramiikkaa tai puuta.
- Siitä pitäisi muodostua levitettävä tahna, joka ei ole liian märkä tai kuiva.
- Levitä naamio nenällesi ja anna vaikuttaa 15 minuutin ajan tai kunnes se on kuivunut.
- Huuhtele ja levitä lopuksi kosteusvoide.
Ota heti kokeiluun nämä kasvonaamiot, mikäli haluat parantaa kasvojesi ihon terveyttä, sekä päästä eroon finneistä!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Carson, C.F., Hammer, K.A. and Riley, T.V. Melaleuca alternifolia (Tea Tree) Oil: a Review of Antimicrobial and Other Medicinal Properties. Clinical Microbiology Reviews. 2006; 19(1): 50-62. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1360273/pdf/0029-05.pdf
- Diomedi A, Chacón E, Delpiano L, et al. Antisépticos y desinfectantes: apuntando al uso racional. Recomendaciones del Comité Consultivo de Infecciones Asociadas a la Atención de Salud, Sociedad Chilena de Infectología. Rev. chil. infectol. 2017; 34(2): 156-174.
- Larrondo Muguercia R, González Angulo A, Hernández García L. Micosis superficiales: Candidiasis y pitiriasis versicolor. Rev Cubana Med Gen Integr. 2001; 17(6): 565-571.
- Pedraz J, López-Bran E. Protocolo diagnóstico de las lesiones pustulosas. Medicine – Programa de Formación Médica Continuada Acreditado. 2018; 12(48): 2877-2881.
- Querol Nasarre I.. Dermatitis atópica. Rev Pediatr Aten Primaria. 2009; 11(Suppl 17): 317-329.
- Saz Peiro. Utilización terapéutica de la arcilla. En: Peloterapia: Aplicaciones medicas y cosméticas de fangos termales. Edit: Hernández Torres. 2014: 279-286)
- Schencke C, Vásquez B, Sandoval C, del Sol M. Rol of the Miel in the Morphophysiologic Process of the Reparation Wounds. Int. J. Morphol. 2016; 34(1): 385-395. http://dx.doi.org/10.4067/S0717-95022016000100056
- Vara-Delgado A, et al. Uso de la manzanilla en el tratamiento de las enfermedades periodontales. AMC. 2019; 23(3): 403-414.
- Vargas Marcos F. La contaminación ambiental como factor determinante de la salud. Revista Española de Salud Pública. 2005; 79(2): 117-127
- Varma SR, Sivaprakasam TO, Arumugam I, Dilip N, Raghuraman M, Pavan KB, Rafiq M, Paramesh R. In vitro anti-inflammatory and skin protective properties of Virgin coconut oil. J Tradit Complement Med. 2018; 9(1):5-14. doi: 10.1016/j.jtcme.2017.06.012. PMID: 30671361; PMCID: PMC6335493.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.