Erilaiset korvalävistykset ja niiden riskit

Tämä artikkeli kannattaa kaikkien niiden lukea, jotka ovat aikeissa hankkia korvalävistyksen ja haluavat tietää lisää erilaisista korvalävistyksistä ja niiden riskeistä.
Erilaiset korvalävistykset ja niiden riskit

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Lävistys on kehoon neuloilla tehtävä reikä, johon laitetaan koruja. Lävistetyimpiä kehonosia ovat korvat, nenäsieraimet, kieli, napa, posket ja huulet. Tässä artikkelissa keskitymme erityisesti korvalävistyksiin. Esittelemme erilaiset korvalävistykset ja kerromme myös niiden riskeistä.

Erilaiset korvalävistykset

Korvalävistysten maailma voidaan jakaa kahtia: ohuisiin lävistyksiin, jotka vaihtelevat 0,6–0,8 millimetrin välillä, ja paksumpiin lävistyksiin, jotka vaihtelevat 1–1,3 millimetrin välillä. Kumpaakin tyyppiä voidaan käyttää kaikissa rei’ityksissä.

Seuraavaksi esittelemme erilaiset korvalävistykset.

1. Daith-lävistykset

Tämän tyyppiseen lävistykseen suositellaan shripati– tai harendra-tyylisiä lävistyksiä, paksumman puoleisista koruista. Ohuemmista suositellaan aftan– tai venkat-tyyppisiä lävistyksiä. Kyseinen lävistys sijaitsee alueella, joka on käytännössä katsoen korvan keskiosa, ruston sisimmässä poimussa. 

2. Erilaiset korvalävistykset: Rook

Tällaiseen lävistykseen suositeltuja lävistystyylejä ovat alak, dristi ja shyama. Syy, miksi tällaiseen lävistykseen suositellaan ohuita korvakoruja, on sen sijainti. Paksu koru voisi olla häiritsevä.

3. Tragus

Adag, dharma ja vasantha ovat kauneimmat korut tälle korvan alueelleOhuet, yksinkertaisen muotoiset korut sopivat ihanteellisesti tällaiseen lävistykseen.

4. Antitragus

Kuten nimikin viittaa, antitragus-lävistykset tehdään korvalehden yläosaan rustoon, joka on tragusta vastapäätä. Tästä syystä sandip– ja yadu-tyyppiset lävistykset ovat parhaat vaihtoehdot.

Lävistyksissä käytettävät korut voivat olla eripaksuisia
Eri lävistyksiin valittavat korut vaihtelevat ja riippuvat paljon henkilökohtaisista mieltymyksistä.

5. Korvalehden lävistykset

Korvalehti on yleisin paikka lävistykselle. Nämä ovat niitä tyypillisiä lävistyksiä, joita tehdään usein jopa vauvoille ja pienille lapsille. Tästä syystä tällainen lävistys tunnetaan “aloituskorviksina”.

6. Ylempi korvalehti

Kun korvalehteä mennään ylöspäin, tuon niin kutsutun aloituskorviksen yläpuolelle, voidaan tehdä 3–5 erilaista lävistystä. Tälle alueelle suositellaan hyvin pieniä tai sellaisia korvakoruja, joissa on kiviupotukset, kuten kanira, chad ja kishori.

7. Conch-korvalävistykset

Omana ja pratima ovat parhaat korvakorut tällaiseen lävistykseen. Ne ovat ikään kuin korvaa halaavia koruja; toisin sanoen renkaita, jotka menevät korvan alemman ruston ympäri antitraguksen yläpuolella.

8. Erilaiset korvalävistykset: Flat

Tämä lävistys on niille, jotka haluavat olla trendikkäitä sekä uniikin ja elegantin tyylin. Flat-lävistykset menevät korvan ylemmän taitoksen sisäpuolelle.

9. Helix

Helix-lävistyksessä voi olla niin monta korua kuin haluaa, mutta suositeltu määrä on yhdestä kolmeen.

Sopivimmat korvakorut tällaiseen lävistykseen ovat yleensä jayaram, rati ja jayashree. Tällaiset lävistykset tehdään ulompaan rustoon korvan yläosassa.

10. Erilaiset korvalävistykset: Contra helix

Niiden, jotka hakevat äärimmäisen kokeilevaa tyyliä, kannattaa valita contra helix -lävistys. Tässä tapauksessa käy sekä paksu että ohut korvakoru.

Nämä lävistykset tehdään lähinnä kasvoja olevaan rustoon, helixia vastapäätä olevaan puoleen korvasta. Parhaat korut tällaisten lävistysreikien koristamiseen ovat harendra, jatin ja shakuntala.

Korvalävistysten riskit

Korvalävistykset ovat hyvin kauniita, mutta tällaisten vierasesineiden laittaminen on jossain määrin riskialtista. Kerromme näistä riskeistä alla.

Keloidit

Ensinnäkin osalla ihmisistä ilmenee liiallista arpeutumista, mikä aiheuttaa ns. keloidiarpia. Lävistykset eivät näin ollen ole kannattavia sellaisille henkilöille, joilla on tämän tyyppinen iho.

Jos tällaisia arpia muodostuu lävistysten ottamisen jälkeen, lävistykset tulisi poistaa hetimmiten ja käydä ihotautilääkärillä.

Erilaiset korvalävistykset ja nikkeliallergia

Toisaalta voi ilmetä myös allergisia reaktioita korujen materiaalin tai niiden laitossa käytettyjen välineiden vuoksi. Tämä on ehdoton este lävistyskoruille, sillä niiden vaikutusta immuunijärjestelmään ei voi mitenkään vähentää.

Ihotulehdukset ja tartuntataudit

Ei voi sulkea pois myöskään tarttuvien tautien, kuten HIV:n tai B-hepatiitin, leviämisriskiä. Tällaisen voi saada siinä tapauksessa, että lävistyksen laitossa käytettyjen välineiden kanssa ei ole noudatettu hyvää hygieniaa ja niiden jälkihoito on puutteellista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: Industrial-lävistys: miten sitä tulisi hoitaa?

Vinkkejä lävistyksistä huolehtimiseen

Korva hyvin tavallisesti ärtyy lävistyksen laiton jälkeen. Sen rauhoittamiseksi ja infektioiden ehkäisemiseksi sitä tulisi hoitaa seuraavalla tavalla:

  • Kostuta ruvet ja poista ne varovasti.
  • Pese alue vedellä ja neutraalilla saippualla.
  • Levitä alueelle fysiologista liuosta varmistaen, että sitä menee reikään.
  • Jos epäilet tulehdusta, käytä jonkinlaista desinfiointiainetta. Vetyperoksidia ja etyylialkoholia ei suositella.
Erilaiset korvalävistykset voidaan laittaa eri kohtiin korvassa
Jotkut lävistyskorut näyttävät paremmilta tietyissä kohdissa korvaa.

Korvalävistyksiin liittyy tiettyjä riskejä

Korvakorujen käyttäminen voi olla hyvin näyttävää ja muodikasta, mutta lävistysten ottaminen ei ole kevyesti otettava asia. On tärkeää tiedostaa kaikki mahdolliset riskit ennen päätöksen tekemistä.

Korvien lisäksi yksi yleisimmistä lävistyspaikoista on suu. Suun lävistyksiin liittyy vielä vakavampia riskejä. Advances in Odontostomatologia -lehden artikkelin mukaan ne saattavat vaikuttaa pureskeluun, nielemiseen ja hampaiden yleiseen terveydentilaan sekä kerryttää bakteeriplakkia.

Ota siis kaikki tämä tieto huomioon ennen kuin päätät hankkia lävistyksen ja valitse huolella ammattilainen, joka sen tekee. Tekijän täytyy olla ammatti-ihminen ja noudattaa vaadittuja hygieniavarotoimia riskien vähentämiseksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Avances en Odontoestomatología, Vol. 21, Núm. 5. Algunas consideraciones acerca de los piercings orales. España 2005.
  • Revista de Ciencias Médicas de Pinar del Río, Vol. 18, Núm 2. El uso del piercing en la cavidad bucal de los adolescentes. Cuba 2014.
  • Albert, Prince. “Tipos de piercing.” Alergia 1: 6.
  • Cialzeta, Domingo. “Piercing: controversias y recomendaciones.”
  • Noah, N. “Tatuaje y piercing–la necesidad de recomendaciones europeas.” Eurosurveillance 11.1 (2006): 1-2.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.