Detox-juomat painonpudotukseen

Puhdistavien ominaisuuksiensa ansioista sitruuna auttaa poistamaan myrkyllisiä aineita elimistöstä samalla kun se stimuloi aineenvaihduntaa, jotta painonpudotus olisi helpompaa.
Detox-juomat painonpudotukseen
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Jotta voisit parantaa elämänlaatuasi, estää sairauksia, uudistaa kehoasi, pudottaa painoasi sekä yleisesti ottaen nauttia hyvästä terveydestä, ei mikään ole parempi apu kuin detox-dieetti.

Elimistöä puhdistava detox-kuuri on prosessi, jonka aikana stimuloimme kehoamme poistamaan myrkyllisiä aineita ja jätettä, jota kertyy huonon ruokavalion seurauksena sekä esimerkiksi saasteiden ja istuma-asentoon painottuvan elämäntyylin vuoksi.

Detox-juomat painonpudotukseen

Jos poistat kehostasi jätteitä ja myrkkyjä jonkin puhdistavan kuurin avulla, pystyt parantamaan kehosi systeemejä niin, että voit toimia kokonaisvaltaisesti paremmin. Lisäksi kehon puhdistaminen ja myrkkyjen poistaminen on mahtava apu niille, jotka yrittävät pudottaa painoaan.

Jos olet siis valmis antamaan elimistöllesi lisää tehoa ja haluat pudottaa painoa luonnollisen puhdistavan dieetin avulla, kokeile seuraavia detox-juomia, jotka ovat herkullisia ja helposti kotona valmistettavia.

Puhdistava limonaadi

detox-juomat painonpudotukseen

Esittelemme nyt limonaadin, joka on tehokas detox-juoma painonpudotukseen sen sisältämän askorbiinihapon vuoksi. Sitruuna on kehoa tehokkaasti puhdistava luonnontuote, joka edistää myrkkyjen poistumista sekä auttaa aktivoimaan aineenvaihduntaa painonpudotuksen helpottamiseksi. 

Tällä juomalla on tehokkaita vaikutuksia myös sen muiden ainesten ansiosta, joita ovat vaahterasiirappi ja cayennepippuri.

Tarvittavat ainekset

 • 2 ruokalusikallista vastapuristettua sitruunamehua
 • 2 ruokalusikallista vaahterasiirappia (ilman lisättyä sokeria)
 • ripaus cayennepippuria
 • lasillinen vettä

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Sekoita ainekset ja anna nesteen olla muutaman minuutin ajan. Juo sitten 6-8 lasillista tätä limonaadia joka päivä.

Vihersmoothie

Vihreät vihannekset sisältävät paljon ravinteita ja muita sellaisia ainesosia, jotka auttavat kehoa puhdistautumaan. Tämä vihersmoothie yhdistää eri tyyppisten vihreiden vihannesten hyödyt.

Sen avulla voit parantaa ruoansulatuksesi terveyttä, vahvistaa vastustuskykyäsi, torjua nesteen kertymistä sekä edistää painonpudostusta. Vihersmoothie on yksi parhain detox-juoma painonpudotukseen.

Tarvittavat ainekset

 • 3 porkkanaa
 • 3 lehtikaalin lehteä
 • 2 sellerinvartta
 • 2 punajuurta
 • 1 nauris
 • puolikas nippu pinaattia
 • kaalia (mikä vain kaali sopii)
 • puolikas tuoreesta persiljanipusta
 • puolikas sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä

Kuinka tämä smoothie valmistetaan?

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, sekoita hyvin, ja juo sitten tätä smoothieta tyhjään vatsaan.

Voikukkatee

detox-juomat painonpudotukseen

Voikukkatee on nestettä poistava detox-juoma, joka auttaa eliminoimaan jätettä elimistöstä. Se taistelee tehokkaasti nesteen kertymistä vastaan sekä tukee painonpudotukseen tähtäävää ruokavaliota.

Tämä tee sisältää paljon A-vitamiinia, kaliumia, rautaa ja kalsiumia. Se suojelee maksaa ja munuaisia parantamalla niiden toimintaa.

Tarvittavat ainekset

 • 6 ruokalusikallista kuivattua voikukkaa
 • 12 ruokalusikallista tuoreita voikukanlehtiä
 • 1 litra vettä keitettynä

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Sekoita kaikki ainekset veden kiehuessa, ja anna sitten seistä 10 minuutin ajan. Juo juomaasi sitten päivän mittaan.

Karpalomehu

Tuoreista karpaloista saavat mehu on herkullinen juoma, joka on mahtava apu kehon puhdistamisessa. Lisäksi Mayo Clinic -klinikan asiantuntijat USA:ssa ovat todenneet, että karpalomehun säännöllinen juonti auttaa estämään virtsatietulehduksia ja vatsahaavaa terveillä ihmisillä.

Tämä juoma sisältää C-vitamiinia, antioksidantteja ja mineraaleja sekä muita sellaisia ravinteita, jotka ovat hyvin tärkeitä kehon puhdistamisen kannalta.

Tarvittavat ainekset

 • 5 dl tuoretta karpalomehua (sokeritonta ja lisäaineetonta)
 • 1 ruokalusikallinen omenan pektiiniä ja Plantago psyllium -kasvin kuitua
 • 1 lasillinen vettä
Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Laimenna yksi osa tuoretta karpalomehua lasilliseen vettä, ja lisää sitten yksi ruokalusikallinen omenan pektiiniä ja psyllium-kuitua. Sekoita kaikki ainekset keskenään, ja juo tätä mehua kun se on vielä tuoretta.

Appelsiini-omenamehu

detox-juomat painonpudotukseen

Tämä herkullinen mehu on mahtava apu heille, jotka haluavat pudottaa painoaan, sillä se auttaa sekä puhdistamisessa että edistää ruoansulatusta. Saat siitä kunnollisen kylläisyyden tunteen, joka auttaa välttämään liiallista kaloreiden kulutusta päivän aikana.

Tarvittavat ainekset

 • 4 appelsiinia
 • 1 omena
 • ½ litraa vettä

Kuinka tämä mehu valmistetaan?

Purista mehu omenasta, ja laita se syrjään. Purista sitten appelsiinienkin mehu ja sekoita se omenamehun kanssa. Laita mehu ja vesi tehosekoittimeen, ja sekoita hyvin. Nauti tätä juomaa välittömästi.

Muista tämä!

Detox-juomat ovat mahtava apu rasvan tehokkaampaa polttamista ajatellen, jos vain noudatat samalla terveellistä ruokavaliota sekä harrastat liikuntaa. Juomalla näitä mehuja säännöllisesti tulet parantamaan ruoansulatustasi sekä hallitsemaan tehokkaammin ruokaan liittyviä himojasi.

Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla herkullisia ja luonnollisia detox-juomia apun painonpudotukseen, mikäli haluat tehostaa painonpudotusta sekä lisätä yleistä hyvinvointiasi!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Helpot, puhdistavat porkkanasmoothiet
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Helpot, puhdistavat porkkanasmoothiet

Porkkanat ovat hyvin tunnettuja kasviksia ympäri maailman. Se ei johdu vain niiden mausta, vaan myös niiden ravintoaineista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Mohanapriya, M., Ramaswamy, L., & Rajendran, R. (2013). Health and medicinal properties of lemon (Citrus limonum). International Journal Of Ayurvedic And Herbal Medicine, 3(1), 1095-1100. http://interscience.org.uk/v3-i1/8%20ijahm.pdf
 • breastcancer.org. (n.d.). Alimentos que contienen sustancias fitoquímicas https://www.breastcancer.org/es/consejos/nutricion/reducir_riesgo/alimentos/fitoquimica
 • ai, L., Wan, D., Yi, F., & Luan, L. (2017). Purification, Preliminary characterization and Hepatoprotective effects of polysaccharides from dandelion Root. Molecules22(9). https://www.mdpi.com/1420-3049/22/9/1409/htm
 • Cano, A., & Arnao, M. B. (2004). ACTIVIDAD ANTIOXIDANTE HIDROFÍLICA Y LIPOFÍLICA Y CONTENIDO EN VITAMINA C DE ZUMOS DE NARANJA COMERCIALES: RELACIÓN CON SUS CARACTERÍSTICAS ORGANOLÉPTICAS LIPOPHILIC AND HYDROPHILIC ANTIOXIDANT ACTIVITY AND VITAMIN C CONTENT OF COMMERCIAL ORANGE JUICES: CORRELATION WITH ORGANOLEPTIC PARAMETERS ACTIVIDADE ANTIOXIDANTE HIDROFÍLICA E LIPOFÍLICA E CONTIDO EN VITAMINA C DE ZUMOS DE LARANXA COMERCIAIS: RELACIÓN COAS CARACTERÍSTICAS ORGANOLÉPTICAS. CYTA-Journal of Food, 4(3), 185-189. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/11358120409487759
 • Izquierdo Hernández, A., Armenteros Borrell, M., Lancés Cotilla, L., & Martín González, I. (2004). Alimentación saludable. Revista cubana de enfermería, 20(1), 1-1. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192004000100012

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.