9 ruokaa vatsan hoikistamiseen

Tuore inkivääri on yksi parhaista rasvaa eliminoivista ruuista. Raasta inkivääriä ruokiin tai valmista virkistävä teejuoma.
9 ruokaa vatsan hoikistamiseen
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Etsitkö käyttöösi ruoka-aineita, jotka voivat auttaa polttamaan rasvaa etenkin vatsan alueelta? Monet kamppailevat vyötärömakkaroiden kanssa ja kokevat laihdutuksen vaikeaksi. Laihtuminen ja rasvan vähentäminen kehosta on kuitenkin mahdollista oikeanlaisen ravinnon avulla. Lue tästä artikkelista tärkeimmät ruoka-aineet vatsan hoikistamiseen!

Mitkä ruoat ovat parhaita vatsan hoikistamiseen?

Suosittelemme aina luonnollisia vaihtoehtoja pillereiden ja ihmelääkkeiden sijasta, sillä uskomme että laihdutuslääkkeisiin tulee suhtautua varauksella. Monet tehokuurit voivat toimia hetken aikaa, mutta niiden pitkäaikainen teho on olematon.

Uskomme, että paras keino pysyvään laihtumiseen ja terveelliseen elämään on valita käyttöösi luonnollisia aineksia. Tästä artikkelista löydät siis parhaat luonnolliset keinot vatsamakkaroiden kutistamiseen. Lisää näitä ruokia ruokavalioosi ja sentit alkavat sulaa pois.

1. Roomansalaatti

Salaatti sisältää hyvin vähän kaloreita ja se sopii etenkin vatsan hoikistamiseen ja yleensäkin laihduttajalle. Roomansalaatin koostumus on rapea ja raikas, ja se täyttää mahaa tehokkaasti, sillä se sisältää paljon vettä.

Roomansalaatti sisältää runsaasti hyödyllisiä ja terveellisiä aineksia, jotka helpottavat vatsarasvan palamista:

  • C-vitamiini
  • Betakaroteeni
  • K-vitamiini
  • Folaatti
  • Mangaani
  • Kromi

Monet kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että etenkin kromi auttaa polttamaan rasvaa yhdessä liikunnan kanssa. Lisäksi diabeetikoilla on havaittavissa parannusta luonnollisessa insuliinin tuotannossa.

2. Greippi

syö greippiä vatsan hoikistamiseen

Greipillä on tunnetusti rasvaa polttava vaikutus. Vuonna 2006 suoritetussa tutkimuksessa todettiin, että puolikkaan greipin syöminen ennen pääateriaa voi auttaa laihtumaan.

Muista, että on aina parempi idea nauttia kokonainen hedelmä sinällään, eikä pelkkää greippimehua. Syömällä hedelmälihan saat luonnollista kuitua, joka parantaa vatsan toimintaa.

3. Inkivääri

Inkivääri on yksi suosituimmista mausteista kautta maailman. Inkiväärin uskotaan olleen ensimmäisenä käytössä Kiinan alueella jo 400 eaa, ja nykyisin sitä käytetään ruuanlaitossa sekä kauneuden- ja terveydenhoidossa.

Inkiväärin parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluu sen rasvaa polttava vaikutus. Nauti inkivääri tuoreena vaikutuksen maksimoimiseksi ja hyödynnä koko juuri. Inkivääriä myydään lähes kaikissa suuremmissa ruokakaupoissa.

Inkivääriä voi käyttää raasteena, uutteena tai viipaleina, ja se soveltuu pääruokiin ja makeisiin aterioihin.

4. Valkoiset pavut

Valkoiset pavut ovat monipuolinen palkokasvi, ja ne sisältävät runsaasti ravintoaineita. Pavut täyttävät mahaa ja soveltuvat loistavasti salaatteihin ja pataruokiin. Pavuilla on lisäksi rasvaa polttava vaikutus.

Valkoiset pavut ovat vähärasvaisia ja vähäkalorisia, ja sisältävät paljon proteiinia ja kuitua – ne pitävät kylläisenä pitkään pienissäkin määrissä nautittuna.

Lisäksi pavut parantavat kehon kykyä imeyttää hiilihydraatteja: tämä vaikutus ehkäisee myös ummetusta.

5. Pinjansiemen

pinjansiemenet auttavat vatsarasvan karkoitukseen

Pinjansiemenet ovat herkullisia, pieniä siemeniä, joita löytyy harvoin ihmisten päivittäisestä ruokavaliosta. Pinjansiemenet ovat kalliita, joten monet välttelevät niiden ostamista. Lisää kuitenkin pinjansiemeniä ruokavalioosi, jos haluat päästä eroon vatsalle kertyneestä rasvasta.

Jo pieni kourallinen siemeniä hillitsee ruokahalua. Älä kuitenkaan syö paria kourallista enempää päivässä, sillä siemenet sisältävät runsaasti kaloreita.

6. Kananrinta

Jos olet huolissasi rasvan kertymisestä vatsan alueelle, tulee sinun ehdottomasti lisätä kananrintaa ruokavalioosi. Kanasta saa paljon proteiinia, ja vain vähän rasvaa ja hiilihydraatteja.

Kananrinnasta saa B3- ja B6-vitamiinia. B3-vitamiinilla on suora yhteys insuliiniresistenssiin ja B6-vitamiini on puolestaan tärkeässä asemassa sinkin kunnollisessa imeytymisessä.

7. Kaneli

Kaneli on loistava lisä laihduttajan ruokavalioon. Joskus vatsalle kertyvä rasva johtuu insuliiniresistenssistä, tämä tarkoittaa sitä, ettei haima toimi niinkuin sen pitäisi, eivätkä kuona-aineet pääse poistumaan normaalisti elimistöstä.

Jo puoli teelusikallista jauhettua kanelia päivässä riittää verensokeriarvojen kohentamiseen. Kanelin nauttiminen auttaa kehoa käsittelemään insuliinia tehokkaammin ja polttamaan vatsarasvaa.

Jos sinun on tarkkailtava glukoosin määrää esimerkiksi diabeteksen takia, voi kaneli auttaa kontrolloimaan veren glukoosia.

8. Kananmunan valkuaiset

syö valkuaista vatsarasvan karkoitukseen

Kananmunan valkuaiset kuuluvat terveelliseen, monipuoliseen ruokavalioon, sillä niistä saa runsaasti proteiinia. Valkuaiset sisältävät hyvin vähän kaloreita ja rasvaa.

Keltuaiset puolestaan sisältävät enemmän kaloreita, rasvaa ja kolesterolia. Älä kuitenkaan välttele koko munan käyttöä, sillä terveellisessä ruokavaliossa ei muutamasta keltuaisesta ole haittaa. Voit käyttää kananmunasta pelkän valkuaisen tai koko munan; keltuainen sisältää sinkkiä, rautaa ja A-, D-, E- ja B12-vitamiineja.

Suosittelemme kokonaisen kananmunan syömistä aamiaisella: voit sekoittaa kananmunasta munakkaan, johon lisäät kasviksia.

9. Avokado

Avokado sopii erinomaisesti vatsan hoikistamiseen. Usein laihduttajat välttelevät avokadoa, sillä ne sisältävät tunnetusti paljon rasvaa ja kaloreita. Avokadon sisältämä rasva on kuitenkin terveellistä ja pienissä määrissä nautittuna todella terveellinen ruoka.

Avokadon sisältämä rasva ei johda painonnousuun, vaan päinvastoin auttaa sinua laihtumaan. Avokadon sisältämät oleiinihapot auttavat sinua tuntemaan olosi kylläisemmäksi pienemmällä ruokamäärällä.

Lisäksi avokadosta saa C-, E- ja B-vitamiinia.

Monipuolinen ja tasapainoinen, luonnollisista tuotteista koostuva terveellinen ruokavalio auttaa sinua saavuttamaan ihannevartalosi. Älä välttele mitään ruokia, mutta keskity koostamaan suurin osa ravinnostasi käsittelemättömistä, tuoreista raaka-aineista, kuten kasviksista, hedelmistä, proteiinista ja täysjyvästä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Hita, M. G., Rodríguez, A. S. S., Maldonado, S. M. R., & Cerda, A. P. (2001). Obesidad y diabetes mellitus tipo 2. Investigación En Salud.
  • Fulgoni, V. L., Dreher, M., & Davenport, A. J. (2013). Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: Results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001-2008. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-12-1
  • Silver, H. J., Dietrich, M. S., & Niswender, K. D. (2011). Effects of grapefruit, grapefruit juice and water preloads on energy balance, weight loss, body composition, and cardiometabolic risk in free-living obese adults. Nutrition and Metabolism. https://doi.org/10.1186/1743-7075-8-8

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.