7 yleistä virhettä kasvopesussa

lokakuu 31, 2016
Jotta kasvopesu olisi juuri niin hygieenistä ja virkistävää kuin haluatkin, sinun on kiinnitettävä huomiota koko prosessiin ja oltava huolellinen sen jokaisessa vaiheessa.

Kasvojen peseminen on tavallisesti se helpoin vaihe kauneudenhoitorutiinissa. Siksi ei ole harvinaista, että ihmiset tekevät siinä virheitä. Sinun täytyy muistaa, että tietyt toiminnot voivat vaikuttaa kielteisesti tai jopa aiheuttaa ongelmia kasvoillesi.

Älä unohda, että tämä alue on yksi kehosi herkimmistä osista, ja sitä tulisi hoitaa varoen. Kiinnitä huomiota siihen, mitä teet, ja muokkaa niitä tapoja, jotka aiheuttavat ongelmia.

Tänään kerromme, mitkä ne tavat ovat.

1. Unohdat pestä kädet ennen kasvopesua

Tämä on hyvin yleinen virhe: et pese käsiäsi ennen kasvojesi pesemistä. Itse asiassa monien ihmisten mielestä on järjetöntä pestä kätensä ennen kasvojen puhdistamista, etenkin jos he käyttävät joka tapauksessa samoja puhdistustuotteita.

Usko tai älä, käsienpesu on erittäin tärkeää. Syy tähän on se, että kätesi altistuvat jatkuvasti bakteereille, koska ne koskettavat monia pintoja. Jotkut kasvojenpuhdistusaineet eivät tehoa kaikkiin epäpuhtauksiin, ja jos käytät niitä käsiäsi pesemättä, saatat liata kasvosi.

2. Käytät jatkuvasti samoja tuotteita

Sinulla on varmasti oma suosikkisi kauneudenhoitotuotteista. Ehkä pidät siitä, koska se on niin raikas, tuoksuu hyvälle ja tuntuu pehmeältä iholla. Mutta ympäristösi ei pysy samanlaisena, ja tuotteesi muuttuvat ilmaston mukaan.

Siksi sinun on muokattava kasvojenpesurutiinisi ympäristön mukaan.

puhdistusaine

Kosteus ja kesän kuumuus saavat sinut hikoilemaan enemmän kuin kuiva ja kylmä talvi. Selvitä, mitkä puhdistusaineet sopivat parhaiten jokaiseen vuodenaikaan ja pysy aina askeleen edellä. Älä kiinny yhteen tuotteeseen.

Ihanteellinen kasvopesuaine poistaa epäpuhtaudet, meikin ja kuolleet ihosolut vaikuttamatta ihosi luonnollisiin öljyihin. Etsi puhdistusaine, joka tekee kaiken tämän, eikä ole liian kevyt. Liian kevyen puhdistusaineen käyttäminen saattaa vaatia sinulta kaksi pesua, jotta kasvot todella puhdistuvat.

Sinun kannattaa aina välttää erittäin hankaavia tuotteita, sillä ne ärsyttävät ja kuivattavat ihoa.

3. Et kuori ihoasi

Ihoa ei tarvitse kuoria joka päivä, sillä se kuivattaa ihoa jonkin verran. Jotkut kuorinta-aineet taas saattavat vaurioittaa ihoa, koska ne sisältävät kovia kemikaaleja. Päivittäiseen ihonhoitorutiiniin riittääkin yleensä pelkkä pesu.

Ihanteellisesti sinun tulisi kuoria kasvosi kerran viikossa tai kahdessa, käyttämästäsi tuotteesta riippuen. Näin vältät sen, että iho menettää luonnollisen pehmeyden, sekä käytät kuorinta-ainetta oikein.

4. Et ole varovainen ihosi kanssa

Oletko sellainen henkilö, joka kuivaa kasvonsa rajusti pesemisen jälkeen? Saatat esimerkiksi hangata ihoasi liian kovaa pyyhkeellä. Olet väärässä jos ajattelet, että mitä kovemmin kuivaat, sitä puhtaampi ihosi on.

Saatat itse asiassa saada aikaan paljon vahinkoa. Yritä tehdä kaikki toimet käyttämällä hellävaraisia ja pyöriviä liikkeitä: puhdistus, kuorinta ja kuivaus. Tämä vähentää mahdollisia haittoja, sekä puhdistaa ihosi tehokkaammin.

Kun olet lopettanut, taputtele ihosi kuivaksi kevyesti käyttämällä pehmeää pyyhettä. Älä yritä liikaa, ja hoida ihoasi aina varoen.

5. Et käytä puhdistusainetta oikein

Sinun on tiedettävä, kuinka käytät valitsemaasi kasvojenpesuainetta oikein. Näin ihohuokosesi imevät aineen syvempiin ihokerroksiin. Käytä siis ainetta pyörivin, hyvin hellävaraisin ja tasaisin liikkein.

Jos teet tämän pysty- tai sivuttaissuuntaisesti, aineella kestää kauemmin imeytyä. Tarkista ja noudata puhdistusaineen ohjeita: huomaat, että vaikka prosessi on hidas, siitä on paljon hyötyä.

6. Käytät liian kylmää tai kuumaa vettä

Yleisesti uskotaan, että kuuma vesi avaa ihohuokoset ja kylmä vesi sulkee ne. Sinun täytyy kuitenkin muistaa, että jos peset kasvosi kuumalla vedellä, se tuhoaa ihoasi suojaavat luonnolliset öljyt. Tämä saattaa aiheuttaa liiallista kuivuutta ja haitata talineritystä.

On parasta käyttää lämmintä vettä, sillä se ei aiheuta haittaa ja auttaa kuitenkin poistamaan epäpuhtaudet paremmin kuin kylmä vesi. Lämmin vesi myös tuntuu iholla miellyttävämmältä, ja viileällä voi vaikka viimeistellä huuhtelun.

7. Huuhtelet huonosti

Kauneudenhoitorutiinisi ei pääty kasvojenpesuun. Se itse asiassa alkaa siitä, sillä vasta kun kasvosi ovat puhtaat, voit levittää niille kasvovettä, kosteusvoidetta, seerumeita ja muita suojaavia aineita pitääksesi ihosi terveenä.

Näiden tuotteiden käyttämisen yhteydessä sinun on muistettava, että jos et huuhtele kasvojasi huolella, aineet alkavat kerääntyä ihollesi.

Sen seurauksena ihohuokoset tukkiutuvat, iho kuivuu ja siihen ilmestyy näppyjä.

Kasvojen huuhtelu

On siis tärkeää huuhdella kasvot huolellisesti. Kiinnitä asiaan huomiota erityisesti kiireisinä aamuina tai iltaisin ollessasi rättiväsynyt. Älä unohda huuhdella leukaperiä, hiusrajaa ja nenää. Nämä kolme aluetta jäävät helposti huomiotta.

Olet ehkä tehnyt joitakin näistä virheistä useammin kuin kerran kasvojasi pestessä, tai et edes osannut odottaa niitä. Saatat myös ajatella, että tarvitset kasvojen pesemiseen vain saippuaa ja kylmää vettä.

Nyt sinulla on lista tärkeitä asioita, joiden avulla saat itsellesi hyvän kauneudenhoitorutiinin.

 

UUTISIA VERKOSSA