Logo image
Logo image

7 syytä siihen, miksi painosi ei putoa

3 minuuttia
Vaikka meidän on vaikea sitä hyväksyä, me kaikki tiedämme että saavuttaaksemme ihanteellisen painomme meidän pitää yhdistää terveellinen ruokavalio terveelliseen elämäntyyliin ja hyvään liikuntarutiiniin.
7 syytä siihen, miksi painosi ei putoa
Viimeisin päivitys: 19 helmikuuta, 2019

Yksi niistä asioista, jotka eniten ihmisiä huolestuttaa on heidän painonsa; se on ongelma, joka on häilyy useimpien ihmisten mielissä sekä terveyssyistä että yleisten stereotypioiden vuoksi. Aina painosi ei putoa yhtä nopeasti kuin olet toivonut.

Tästä syystä on valtava määrä äärimmäisiä ruokavalioita, fyysisiä harjoituksia ja laitteita jotka lupaavat loistavia tuloksia painonpudotuksessa.

Usein näiden ruokavalioiden tai suositeltujen liikuntaharjoitusten seuraamisen jälkeen ei toivottuja tuloksia kuitenkaan ole saavutettu, ja painosi ei putoa niinkuin toivoit. On monia mahdollisia syitä siihen, miksi painosi ei ehkä putoa, ja pohdimme niitä tässä artikkelissa.

Ihanteellisen painon saavuttaminen on seuraus tasapainosta terveellisen ruokavalion, säännöllisen liikuntarutiinin ja terveellisen elämäntyylin välillä. Alapuolella on kooste muutamista tekijöistä jotka voivat olla osallisena estämässä kehoasi saavuttamasta positiivisia tuloksia painonpudotuksessa.

Miksi painosi ei putoa?

Riittävä uni

Some figure

Ensimmäinen tekijä joka voi vaikuttaa tulosten saamiseen, on huonosti nukkuminen ja riittämätön unen määrä. Kun ei ole terveellistä unirytmiä, nälkähormonit ovat muuttuneet ja lisänneet hormonin tuotantoa joka muokkaa ruokahalua vaatien, että aivot kuluttavat jatkuvasti ruokaa – ja paljon.

On suositeltavaa nukkua vähintään 8 tuntia joka yö, jotta keho voi säädellä aineenvaihduntaa ja suorittaa muita tärkeitä tehtäviä nukkuessasi, näin taaten hyvän elämänlaadun.

Liika sokeri

Liiallinen sokerin kulutus lisää kehon kaloreita ja heikentää aineenvaihdunnallista prosessia, joka aiheuttaa rasvojen ja sokereiden kerääntymisen joka voi lisätä painoa ja kehon massaa. Sinun täytyy olla tietoinen ruoista joita kulutat.

Kun tiedät syömäsi ruoan ravintoarvot ja ainesosat joita ne sisältävät, voit välttää piilotettuja sokereita jotka voivat lisätä painoasi huomaamattasi.

Syöt liikaa kaloreita, kulutat liian vähän

Some figure

On hyvin tiedossa, että kaloreilla on suuri vastuu ylipainossa ja painon kertymisessä. Mutta on tärkeää muistaa, että on tarpeen tasapainottaa kaloreiden ja ravintoaineiden kulutus. 

Sinun täytyy välttää pakkomiellettä kaloreiden kanssa, sillä se voi aiheuttaa sen että poistat ruokavaliostasi ruokia jotka antavat sinulle ihanteellisia ravintoaineita jotka ovat tärkeitä hyvälle terveydelle ja jotka parantavat kehon aineenvaihduntaa.

Et ole tarpeeksi aktiivinen

Laiska elämäntyyli ja fyysinen epäaktiivisuus voivat saada aikaan kiihtynyttä painonnousua aiheuttaen ylipainoa ja liikalihavuutta. Niinpä on suositeltavaa tehdä jonkinlaista fyysistä harjoittelua tai liikuntaa vähintään 30 minuuttia joka päivä.

Syöt epäterveellisesti

Huono ruokavalio voi heijastua kyvyttömyydessä pudottaa painoa; fyysinen liikkumattomuus ja roskaruoka ovat pahimmat viholliset niille, jotka toivovat laihempaa vartaloa. Moni ihminen ajan puutteen vuoksi suosii pakastettujen tai roskaruokien syömistä jotka eivät lisää tarvittavia ravintoaineita kehoon.

Päinvastoin ne ovat täynnä rasvaa ja kaloreita jotka lisäävät painoa ja saattavat vahingoittaa kehon terveyttä jos niitä syödään liian usein. Muista, että hyvä ruokavalio varmistaa hyvän terveyden, hyvinvoinnin ja toivotun painon, ja jälkimmäinen saavutetaan hyvän liikuntarutiinin kanssa.

Some figure

Hormonit

Hormonaaliset muutokset voivat myös aiheuttaa hankaluuksia painonpudotuksessa. Tässä tapauksessa sinun pitäisi keskustella lääkärisi kanssa. Samalla lääkärisi voi auttaa sinua sulkemaan pois minkä tahansa mahdollisen vamman tai sairauden, joka voi olla syy siihen miksi painosi ei putoa.

Sinun kannattaa myös kääntyä ravitsemusasiantuntijan puoleen, joka auttaa ja neuvoo mitä ruoka-aineita sinun kannattaisi syödä hormonaalisten muutosten vuoksi.

Et syö oikeita rasvahappoja

Some figure

Yksi syy voi olla, että et saa oikeaa määrää tärkeitä rasvahappoja ruokavaliostasi. Rasvan tyyppi on tärkeä aineenvaihdunnan asianmukaiselle toiminnalle, mikä puolestaan auttaa poistamaan huonoa kehorasvaa ja luo tyytyväisyyden olotilan.

Tämä auttaa meitä välttämään lisääntynyttä ruokahalua ja vähentää ruoan syöntiämme. Näitä tärkeitä rasvahappoja on esimerkiksi pellavansiemenöljyssä, kalaöljyssä, pähkinöissä ja siemenissä.

Joten ota huomioon nämä avaintekijät, jotka voivat olla syypäänä siihen, miksi painosi ei putoa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Makoundou, V., Habicht, F., Bobbioni-Harsch, E., Pataky, Z., & Golay, A. (2010). Lone term weight loss maintenance. Revue Medicale Suisse.

Dao, M. C., Everard, A., Clément, K., & Cani, P. D. (2016). Losing weight for a better health: Role for the gut microbiota. Clinical Nutrition Experimental. https://doi.org/10.1016/j.yclnex.2015.12.001

Wing, R. R.,Bond, D. S., Phelan, S., Leahey, T. M., Hill, J. O., & Wing, R. R. (2009). Weight-loss maintenance in successful weight losers: Surgical vs non-surgical methods. International Journal of Obesity. https://doi.org/10.1038/ijo.2008.256 & Hill, J. O. (2001). Successful weight loss maintenance. Annual Review of Nutrition.

Vogel, E., & Mol, A. (2014). Enjoy Your Food: On Losing Weight and Taking Pleasure. In From Health Behaviours to Health Practices: Critical Perspectives. https://doi.org/10.1002/9781118898345.ch13


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.