6 virhettä, jotka tuhoavat perheenjäsenten väliset suhteet

· kesäkuu 8, 2017
Koskaan ei pidä unohtaa, että vanhempamme ja sisaruksemme ovat ainoita, jotka tulevat aina olemaan tukenamme, kävi miten kävi. Siksi on niin tärkeää vahvistaa näitä erityisiä perheenjäsenten välisiä suhteita.

Perheen pitäisi olla ensisijainen rakkauden, ymmärryksen, hyväksynnän ja tuen lähde. Valitettavasti on kuitenkin monia perheitä, joiden sisäiset suhteet epäonnistuvat katastrofaalisesti. Tämä voi rikkoa perheenjäsenten välisen siteen ja tehdä kaikkien olon epämukavaksi.

Saadaksesi selville epäonnistumisen syyn sinun on ensiksi löydettävä ongelman juuri. Vasta sitten voit etsiä mahdollisia ratkaisuja.

Alla käymme läpi 6 virhettä, jotka voivat tuhota perheenjäsenten väliset suhteet ennen kuin itse edes tiedostat sitä.

1. Loukkaukset ja kritiikki

riita

Sanoilla on voimaa, ja vaikkei se siltä vaikuttaisikaan, ne voivat saada aikaan paljon vahinkoa ja jättää arpia ihmisiin loppuelämän ajaksi.

Perheeltä tulisi saada tukea ja rohkaisua, mistä syystä negatiiviset kommentit ovatkin niin tuhoisia perheenjäsenten välisissä suhteissa.

Monesti riidan aikana ihmiset sanovat ajattelemattomia asioita. Näihin voidaan yleensä suhtautua olankohautuksella, koska ne sanottiin tilanteen tuoksinassa. Ongelma on siinä, että tämä voi jättää haavoja perheenjäsenten välisiin suhteisiin.

On tärkeää pyrkiä välttämään tällaisia tilanteita, sillä niiden korjaantuminen vie pitkään. On parempi pitäytyä vanhassa sanonnassa ”Jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, älä sano mitään”.

Jos sinulla on jotakin sanottavaa, on parempi puhua rauhallisesti ollakseen rakentava, mieluummin kuin hyökätä toisia vastaan.

Lue myös: ”Flow” torjuu stressiä tehokkaasti

2. Juoruilu

Juoruilu on kaikissa tapauksissa erittäin tuhoisaa. Se tapahtuu yleensä silloin, kun ihminen on pois tolaltaan juorujen kohteeksi joutuneen henkilön takia.

Juoruilu voi parantaa oloa väliaikaisesti, mutta se ei ratkaise ongelmaa. Päinvastoin: se heijastuu persoonaasi ja saa toisen ihmisen menettämään luottamuksensa sinuun.

Juoruilu aiheuttaa todennäköisesti sen, että perheenjäsenet valitsevat puolen. Tämä johtaa vain suurempaan kuiluun heidän välillään. Sinun tulisi keskustella yksityisesti sen henkilön kanssa, jonka kanssa sinulla on erimielisyyksiä.

Puhu rauhallisesti jännitettä aiheuttavista ongelmista, syistä niiden takana ja mahdollisista ratkaisuista sovintoon päästäksenne. Jos voit tehdä tämän, vahvistat teidän kahden välillä olevaa sidettä.

3. Ihmisten jättäminen ulkopuolelle

Kaikkien mukaan ottaminen on olennaista perheen yhtenäisyyden kannalta. On tärkeää varmistaa, että jokainen perheenjäsen osallistuu päätösten tekemiseen. Näin he tuntevat kuuluvansa joukkoon ja olevansa todella osa perhettä.

Kun yksi perheenjäsen jätetään ulkopuolelle, se johtaa alemmuudentunteisiin ja mielipahaan.

Jos järjestät juhlat tai suunnittelet matkaa, kutsu kaikki mukaan. On heidän päätöksensä osallistua tai jättää osallistumatta. Olennaista on auttaa jokaista tuntemaan olonsa tärkeäksi perheessä.

Eihän perhe ilman yhtäkään jäsentä ole perhe laisinkaan.

4. Petos ja valheet

petos

Petos missä tahansa ihmissuhteessa on tuhoisaa. Joskus voi viedä vuosia, ja jopa sukupolvia, ennen kuin valhe paljastuu. Muista, että lopulta totuus tulee aina ilmi.

Jos et pysty olemaan rehellinen perheellesi, niin kenelle sitten? Perheelle valehteleminen tai jopa pienten asioiden salaaminen vaatii veronsa ihmissuhteissa. Tämä johtuu siitä, että se rikkoo luottamuksen.

Mitä isompi valhe, sitä suurempi vahinko. Muista: teoillasi on seuraukset sekä sinulle itsellesi että ympärilläsi oleville ihmisille.

On parasta tunnustaa omat virheet ja tehdä töitä yhdessä perheen kanssa vahinkojen korjaamiseksi. Kun olet rehellinen perheellesi, se on heille osoitus siitä, että kunnioitat heitä.

5. Et siedä erilaisuutta

Kun olet kasvuvaiheessa, elät vanhempiesi sääntöjen mukaan. Sekä sinuun että sisaruksiisi pätee sama kuri ja neuvot. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että te kaikki olisitte täysin samanlaisia.

Saman katon alla eläminen ei tarkoita sitä, että teillä on oltava esimerkiksi samat mielipiteet, poliittiset näkemykset tai edes uskonnolliset vakaumukset. Jokaisen tulee kyetä hyväksymään toisten perheenjäsenten mielipiteet, maut ja mieltymykset.

Jos olet jatkuvasti konfliktissa muiden perheenjäsenten ja heidän eroavaisuuksiensa kanssa, lopulta vahingoitat sinun ja perheesi välisiä suhteita. Ihmisten hyväksyminen sellaisina kuin he ovat on yksi rakkauden monista muodoista.

6. Et anna tai pyydä anteeksi

perhe halaa

Vilpittömät anteeksipyynnöt ovat kuin liimaa perheen sisäisissä suhteissa. Kukaan ei ole täydellinen, ja jopa läheisimmissä perheissä on riitoja.

Niinkin yksinkertaiset sanat kuin ”Olen todella pahoillani…” voivat luoda voimakkaita siteitä perheenjäsenten välille. Pyytäessäsi anteeksi annat viestin siitä, että välität toisesta etkä halua välillenne mitään kaunaa.

Kannattaa lukea: Anna anteeksi ja päästä irti

On erittäin tärkeää, että kaikki perheenjäsenet muistavat tarvitsevansa toisiaan.

Kaunan kantaminen ei aiheuta muuta kuin lisää vahinkoa. On tärkeää oppia antamaan ja pyytämään anteeksi perheen sisäisten suhteiden vahvistamiseksi.