5 luonnollista hoitoa papilloomavirukseen
Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Leonardo Biolatto
Papilloomavirus eli HPV (Human Papilloma Virus) on sukupuolitauti, ja joissakin tapauksissa se voi aiheuttaa syöpää. On hyvin tärkeää saada hyvää hoitoa, jotta sairaus ei enää tule takaisin.
Jatka siis lukemista, sillä nyt kerromme eräistä luonnollisista hoidoista, jotka voivat olla hyvä apu tätä virusta vastaan taisteltaessa.
Mitä papilloomaviruksesta tulee tietää?
On hyvin tärkeää, että tästä taudinaiheuttajasta tiedetään eräät asiat, jotta sen tarttumista ja kehittymistä voidaan estää.
Papilloomavirus on yksi kaikkein tavallisimmista sukupuolitaudeista. Sen pahin puoli on se, että suurin osa tartunnan saaneista ei ole asiasta tietoisia, sillä monissa tapauksissa mitään oireita ei ole.
Kaiken kaikkiaan tässä ryhmässä on noin 100 eri tyyppistä virusta. Jotkut niistä kuitenkin tuovat tullessaan suuremman riskin kuin toiset, ja ne voivat johtaa syöpään mikäli ne jätetään hoitamatta.
HPV aiheuttaa tulehduksia limakalvoilla ja iholla, ja nämä ovat kondyloomia tai syyliä jotka ilmenevät pääasiassa miehen ja naisen sukupuolielimissä.
Nämä tulehdukset ovat ohimeneviä, ja ne ovat melko merkityksettömiä pitkällä aikavälillä. Oikealla hoidolla ne tulevat katoamaan vuoden aikana.
Siksi onkin tärkeää käydä säännöllisesti gynekologilla, ja Papa-koe voi selvittää sen, onko naisella epänormaaleja syyliä kohdunkaulassa.
Lue aiheesta lisää: 7 asiaa, joita kukaan ei kerro sinulle kuukautisista
Papilloomaviruksen ehkäisy ja hoito
Journal of the American Medical Association -julkaisun mukaan papilloomavirus on suoraan yhteydessä ikään ja seksuaalisesti aktiiviseksi tulemiseen. Tätä tartuntaa ilmenee eniten ikähaarukassa 20-24.
Sitä vanhempien ihmisten keskuudessa luvut pienenevät. Lääkärit uskovat, että tämä johtuu siitä että seksisuhteet tulevat vakaammiksi ja yksiavioisemmiksi.
Joka tapauksessa on niin, että taudin ehkäisy on hyvin tärkeää. Siksi lääkärit suosittelevat käyttämään ehkäisyä seksin aikana sekä käymään kokeissa säännöllisin väliajoin. Tämä koskee sekä miehiä että naisia.
Nykyään on olemassa rokote, joka annetaan teini-ikäisille tytöille. Ei kuitenkaan tiedetä vielä täydellä varmuudella onko se tehokas, sillä tutkimustulokset eivät ole tyhjentäviä.
Koska naiset eivät kuitenkaan ole ainoita viruksen kantajia, monen tieteellisen tutkimuksen mukaan miestenkin tulisi saada rokote.
Kun sukupuolielimiin ilmaantuu syyliä, gynekologi voi valita niiden poistamisen erityisten happojen avulla, kylmähoidon (alueen jäädyttämisen) tai sähkökirurgisen viillon avulla (joka tehdään korkean jännitteen sähköllä).
Tosiasiassa ei ole mitään tiettyä hoitoa, joka voisi täysin poistaa tämän viruksen. On kuitenkin tarjolla erilaisia luonnollisia menetelmiä, jotka estävät tartuntaa ja syyliä palaamasta.
Eri syistä (kuten esimerkiksi hormonaaliset ja tunnetason muutokset) papilloomavirus palaa ja aiheuttaa haavaumia. Näiden seuraavien kotireseptien tarkoituksena on vahvistaa vastustuskykyä ja estää se, että viruksella on mahdollisuus tulla takaisin.
Ota siis avuksesi seuraavat tuotteet!
1. Valkosipuli
Voisimme nostaa esille lukemattomia ominaisuuksia, joiden ansiosta valkosipuli hyödyttää ihmisen terveyttä.
Kaikkein tärkein tässä tapauksessa on se, että se toimii mikrobeja torjuva tuotteena – tämä on allisiinin ansiota, joka on eräs tämän kasvin päätekijöistä.
- Voit ottaa jalostettua valkosipulia kapseleissa (näitä saa terveyskaupoista) tai lisätä syömissäsi ruoissa raa’an valkosipulin määrää.
2. Teepuuöljy
Tämä on yksi niistä hoidoista, joita kaikkein yleisimmin käytetään sukupuolielinten syylien kohdalla.
Teepuuöljy on viruksia ja sientä torjuva tuote, ja se taistelee myös bakteereja vastaan. Se desinfioi haavoja, hoitaa tulehduksia sekä lisäksi sen etuna on se, ettei se aiheuta mitään haitallisia reaktioita iholla.
- Tämä hoito on yksinkertainen: liota pumpulia öljyssä ja sivele sitten hoidettavalle alueelle juuri ennen kuin menet nukkumaan.
3. Risiiniöljy
Tämän tuotteen kohdalla hoito on paikallinen, ja resepti vaatii myös ruokasoodaa. Molemmilla aineksilla on kyky poistaa syylät vähitellen.
Pidä kuitenkin mielessä, että tämä voi aiheuttaa polttavaa tai pistelevää tuntemusta, eikä se paranna virusta, vaan ainoastaan auttaa syylien hoidossa.
- Hoitoon tarvitaan vain 2-3 pisaraa risiiniöljyä, joka sekoitetaan yhteen ruokalusikalliseen ruokasoodaa.
- Sekoita niistä tahna, jota laitat hoidettavalle alueelle.
4. Hunaja ja kittivaha
Mehiläisistä saatavat tuotteet ovat erinomaisia apuja vastustuskyvyn vahvistamiseksi. Jos olet saanut diagnoosin papilloomaviruksesta, käytä seuraavaa hoitoa jotta virus ei pääse voimistumaan.
- Hoito on yksinkertainen: nauti yksi ruokalusikallinen hunajaa tai kittivahaa sinällään joka aamu ennen aamiaista, tai laita sitä keksille tai leivälle.
- Jotkut lisäävät näitä teehen, mutta kuumentaminen poistaa suuren osan tuotteiden ominaisuuksista.
Lue aiheesta lisää: Hunajan päivittäisen nauttimisen yhdeksän seurausta
5. Mehu
Eräs tapa voimistaa kehon vastustuskykyä sekä auttaa sitä sopeutumaan virukseen on mehujen ja hedelmien nauttiminen yleisesti ottaen, ja etenkin sitrushedelmät ovat hyväksi.
C-vitamiini, jota on appelsiinissa, greipissä ja limetissä, on paras kotihoitotuote minkä tahansa bakteerista tai viruksesta johtuvan sairauden hoitamiseksi. Juo hedelmämehua joka päivä, ja parasta olisi nauttia sitä ennen aamiaista ja tietysti valita aina itse valmistamasi mehu ilman lisättyä sokeria.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Baleka Mutombo A, Tozin R, Kanyiki H, Van Geertruyden JP, Jacquemyn Y. Impact of antiviral AV2 in the topical treatment of HPV-associated lesions of the cervix: Results of a phase III randomized placebo-controlled trial. Contemp Clin Trials Commun. 2019 May 16;15:100377.
- Braaten KP, Laufer MR. Human Papillomavirus (HPV), HPV-Related Disease, and the HPV Vaccine. Rev Obstet Gynecol. 2008 Winter;1(1):2-10.
- Massa S, Pagliarello R, Paolini F, Venuti A. Natural Bioactives: Back to the Future in the Fight against Human Papillomavirus? A Narrative Review. J Clin Med. 2022 Mar 7;11(5):1465.
- Markum E, Baillie J. Combination of essential oil of Melaleuca alternifolia and iodine in the treatment of molluscum contagiosum in children. J Drugs Dermatol. 2012 Mar;11(3):349-54.
- Meloni G, Milani M. Efficacy and Tolerability of Topical Green Tea Extract (Polyphenon E) Application in a “Therapy-Resistant” Plantar Wart. Case Rep Dermatol. 2018 May 18;10(2):127-132.
- Millar BC, Moore JE. Successful topical treatment of hand warts in a paediatric patient with tea tree oil (Melaleuca alternifolia). Complement Ther Clin Pract. 2008 Nov;14(4):225-7.
- Mousavi, Z. B., Mehrabian, A., Golfakhrabadi, F., & Namjoyan, F. (2018). A clinical study of efficacy of garlic extract versus cryotherapy in the treatment of male genital wart. Dermatologica sinica, 36(4), 196-199.
- Soheili M, Keyvani H, Soheili M, Nasseri S. Human papilloma virus: A review study of epidemiology, carcinogenesis, diagnostic methods, and treatment of all HPV-related cancers. Med J Islam Repub Iran. 2021 May 22;35:65.
- Theisen, L. L., Erdelmeier, C. A., Spoden, G. A., Boukhallouk, F., Sausy, A., Florin, L., & Muller, C. P. Tannins from Hamamelis virginiana bark extract: characterization and improvement of the antiviral efficacy against influenza A virus and human papillomavirus. PloS one. 2014; 9(1): e88062.
- Mutombo, Alex, Et al. (2019).Impacto del antiviral AV2 en el tratamiento tópico de las lesiones del cuello uterino asociadas al VPH: resultados de un ensayo aleatorizado controlado con placebo de fase III. Contemp Clin Trials Commun. DOI: 10.1016/j.conctc.2019.100377
- González-Martínez, Gerardo & Núñez-Troconis, José. (2010). Tratamiento de las verrugas genitales: una actualización. Revista chilena de obstetricia y ginecología. Disponible en: https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-75262015000100012
- Gomes Martins, L., Et al. (2010). Examen de papanicolaou: factores que influyen a las mujeres a no recibir el resultado. Enfermería Global. Disponible en: https://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1695-61412010000300007
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.