Logo image
Logo image

5 kotikonstia kaksoisleuan häivyttämiseen

2 minuuttia
Kaksoisleuan häivyttämiseksi on hyvä tehdä kiinteyttäviä harjoituksia ja käyttää niiden lisäksi öljyjä ja muita luontaishoitoja.
5 kotikonstia kaksoisleuan häivyttämiseen
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Jokainen haluaa eroon kaksoisleuasta, vaikkei olisikaan ylipainoinen. Kaksoisleuka ei nimittäin ole vain ylipainoisten ongelma, vaan se riippuu myös perintötekijöistä, iästä ja joistakin terveysongelmista. Tässä artikkelissa jaamme 5 parasta harjoitusta kaksoisleuan häivyttämiseen kotikonstein. Jos teet niitä johdonmukaisesti, saat hoikemman kaulan lyhyessä ajassa!

Harjoituksia ja hoitoja kaksoisleuan häivyttämiseen

1. Leuan liikuttelu

Some figure

Kaksoisleuka ei liity aina ylipainoon. Usko tai älä, se voi johtua myös leukaperien kireydestä. Jatkuva leukojen kiristely voi vaikuttaa alemman osan joustavuuteen ja kimmoisuuteen.

Kaksoisleuan häivyttämiseksi leukaa tulisi treenata joka päivä. Tämä auttaa myös hampaiden narskutteluun. Tee seuraavia liikkeitä:

 • Avaa ja sulje suuta.
 • Liikuttele leukaa puolelta toiselle.
 • Liikuta leukaperiä ulospäin samalla kun työnnät leukaa eteenpäin. Liikuta leukaa sitten taaksepäin.
 • Tee ympyrää molempiin suuntiin.
 • Tee mikä tahansa hassu ilme suulla.

2. Kaulan liikuttelu

Some figure

Kaula paljastaa iän. Jos kaulan jättää huomiotta, kaksoisleuka ilmestyy ennenaikaisesti. Pidä siis kaula aina kosteutettuna. Myös jotkin harjoitukset ja venytykset auttavat pitämään sen kiinteänä.

 • Voit tehdä harjoitukset makuulla, istuen tai seisoen. Liikuttele kaulaa mihin tahansa suuntaan, mutta älä liian paljon taaksepäin. Makuulla tätä ongelmaa ei ole.
 • Tee liikkeitä vähitellen. Rentouta ja jännitä kaikkia lihaksia.

3. Kuorinta ja harjaus

Some figure

Veltostuneen kaulan ja kaksoileuan häivyttämiseksi ihosta on pidettävä huolta. Kaulaa on kuorittava vähintään kerran viikossa. Voit käyttää erityisiä kuorintatuotteita tai vaikka itsetehtyä kuorinta-ainetta. Itsetehdyn kuorinta-aineen voi valmistaa esimerkiksi kahvinpuruista, suolasta, sokerista tai ruokasoodasta.

Voit myös hyödyntää kuivaharjausta kuolleiden ihosolujen poistamiseksi ja ihosolujen uudistumisen nopeuttamiseksi. Siinä kaulaa hierotaan luonnonharjaksista valmistetulla harjalla.

 • Tee pystysuuntaisia liikkeitä enintään minuutin ajan. Tämä on parasta tehdä ennen nukkumaanmenoa, sillä se saa ihon punaiseksi.

4. Kosteuttaminen öljyillä

Some figure

Ihon kuorimisen jälkeen se on kosteutettava. Moni muistaa tehdä tämän kasvojen kohdalla, mutta unohtaa tyystin kaulan.

Kaula saa kosteuttamisesta monia hyödyllisiä ravintoaineita, ja sen kiinteys ja kimmoisuus paranevat. Voit myös valmistaa oman voiteen häivyttämään kaksoisleukaa.

Ainekset

 • 100 ml manteli- tai ekstra-neitsytkookosöljyä
 • 15 tippaa greipin eteeristä öljyä
 • 5 tippaa laventelin eteeristä öljyä
 • 10 tippaa eteeristä ruusuöljyä

Eteeriset öljyt ovat erittäin hyödyllisiä kaksoisleuan häivyttämisessä. Greippiöljy auttaa poistamaan ylimääräisiä nesteitä ja polttamaan rasvaa. Laventeliöljy puolestaan rentouttaa ja poistaa kireyttä, kun taas ruusuöljy lisää ihon kiinteyttä.

Lisäksi näiden ainesosien yhdistelmä tuoksuu mahtavalle!

Valmistus ja käyttö

 • Sekoita ensin kaikki ainekset keskenään ja laita ne ilmatiiviiseen purkkiin.
 • Käytä kaksi kertaa päivässä: herätessä ja ennen nukkumaanmenoa.

5. Savinaamio

Some figure

Leuan alle kerääntyvien myrkkyjen ja nesteiden poistamiseksi voit valmistaa savinaamion. Se voi olla hyvin tehokas sekä kaulalla että muualla kehossa. Savesta saa lisäksi paljon kivennäisaineita.

 • Muista, että naamion valmistamisessa ei tule käyttää muovisia tai metallisia välineitä tai astioita. Käytä niiden sijaan lasia tai keramiikkaa. Jos ihosi on hyvin kuiva, savi on hyvä sekoittaa jogurttiin veden sijaan.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • W.W., T., & J.D., B. (2017). Neck contouring and treatment of submental adiposity. Journal of Drugs in Dermatology.

 • Hatef, D., Koshy, J., Sandoval, S., Echo, A., Izaddoost, S., & Hollier, L. (2009). The Submental Fat Compartment of the Neck. Seminars in Plastic Surgery. https://doi.org/10.1055/s-0029-1242180

 • Avelar, J. (1985). Fat-suction of the submental and submandibular regions. Aesthetic Plastic Surgery.

 • Shamban, A. T. (2016). Noninvasive Submental Fat Compartment Treatment. Plastic and Reconstructive Surgery – Global Open. https://doi.org/10.1097/GOX.0000000000001155


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.