5 harjoitusta jotka eivät ehkä auta laihtumaan

· heinäkuu 30, 2018
Monet uskovat, että mikä saa ihmisen hikoilemaan, se auttaa häntä laihtumaan. On kuitenkin joitakin harjoituksia, jotka eivät auta laihduttamisessa vaikka niillä onkin muita etuja.

Ajattelemme usein että liikunta auttaa meitä vain laihtumaan, mutta se ei ole totta.

On liikuntaharjoituksia, jotka eivät auta laihduttamisessa ja jotka toisaalta ovat täydellisiä heille, jotka ovat jo hyvässä fyysisessä kunnossa ja haluavat vain vahvistaa lihaksiaan.

Jatka lukemista, koska aiomme kertoa sinulle näistä harjoituksista.

1. Crossfit

nainen salilla

Crossfit on yksi niistä harjoituksista, joka ei auta sinua laihtumaan, mutta siitä on tullut erittäin suosittu viimeisen muutaman vuoden aikana. Itse asiassa jos tutkit asiaa hieman tarkemmin, saatat löytää läheltäsi crossfit-treeniin erikoistuneen kuntosalin.

Vaikka tämä urheilulaji onkin erittäin rankka, ei se ole hyvä laji lisäkilojen pudottamiseksi. Voit oikeastaan aiheuttaa vakavan loukkaantumisen mikäli harjoittelet sitä kun et ole hyvässä kunnossa.

 • Suosittelemme sinua treenaamaan crossfitin avulla mikäli olet ihanteellisessa painossasi, hyvässä kunnossa ja tottunut liikuntaan.
 • Lisäksi olisi hyvä idea aloittaa perusrutiineista ja tarkkailla ruokavaliotasi välttyäksesi epätasapainolta.

Lue myös: Mikä on zumban suosion salaisuus?

2. Jooga

jooga ei välttämättä auta laihtumaan

Jooga on stressiä lieventävä vastine crossfitille, vaikka sekin on yksi harjoituksista joka ei auta sinua laihduttamaan. Vaikka se näyttääkin ulkopuolelta katsottuna raskaalta ja rankalta, on jooga rentouttavaa ja kaiken kaikkiaan rauhallista.

Se on ollut muodissa pidempään kuin crossfit ja se on hyvä vaihtoehto alkaa tuomaan urheilulajeja elämään ja parantamaan hengitystä sekä kokonaisryhtiä ja hyvinvointia.

 • Mitä tulee kaloreihinyksi joogatunti polttaa noin 150 kaloria. 
 • Toisaalta, kävelemällä 30 minuuttia voit polttaa 311 kaloria.

Aloita pelkällä kävelyllä vahvistaaksesi lihaksiasi.

3. Pitkät anaerobiset harjoitukset

nainen rehkii salilla

Riippuen iästäsi, saatat muistaa muutaman vuosikymmenen taakse jolloin anerobinen liikunta oli trendikäs liikuntalaji. Sitä pystyi harrastamaan missä vain.

Kukaan ei kuitenkaan silloin vielä tiennyt, että se on yksi lajeista joka ei auta sinua laihtumaan. Anaerobinen liikunta on mainio vaihtoehto:

 • Tullaksesi vahvemmaksi
 • Tullaksesi notkeammaksi
 • Lihasvoiman lisäämiseksi
 • Aineenvaihdunnan kiihdyttämiseksi

Vaikka et poltakaan paljoa kaloreita yhden anaerobisen tunnin aikana, suosittelemme sinua silti tekemään niitä päästäksesi hyvään fyysiseen kuntoon. Luo viikoittainen rutiini, johon kuuluu kaksi 30 minuutin anaerobista harjoitusjaksoa.

Ajan myötä huomaat, että hengityksesi ja fyysinen kestävyytesi parantuvat. Nopeus portaita ylös mentäessä ja parempi hengitys ovat kaksi hyvää esimerkkiä siitä mikä tämän liikuntamuodon myötä parantuu.

Lue myös: 5 syytä siihen, miksi rasva ei pala

4. Pilates

jalannosto

Pilates on myös liikuntalaji, joka ei auta sinua laihtumaan ja se on hyvin samankaltainen joogan kanssa. Se on harjoitus, jota on harrastettu jo monien vuosien ajan ja jolla on mahtavat terveysvaikutukset, mukaanlukien:

 • Parempi notkeus
 • Rentoutus ja jännityksen poistuminen, joten se sopii täydellisesti stressaaviin päiviin
 • Vahvemmat lihakset
 • Vammasta parantuminen hellävaraisella tavalla altistamatta itseäsi riskille

Se on liikuntavaihtoehto vanhemmille aikuisille, jotka eivät pysty enää harrastamaan vaativampia lajeja.

Mikäli olet kärsinyt vammasta, joka haittasi kykyäsi liikkua normaalisti, kysy lääkäriltäsi sopiiko pilates sinulle. Suurimmassa osassa tapauksia se on suositeltavaa ja todella hyödyllistä liikelaajuuden parantamiseksi.

5. Harjoitukset jotka vaikuttavat vain yhteen kehonosaan

vatsalihasliikkeet

Muut liikuntalajit, jotka eivät auta sinua laihtumaan, ovat sellaisia jotka vaikuttavat vain yhteen kehonosaan. Suurimmaksi osaksi teemme niitä siksi, koska ne auttavat meitä polttamaan rasvaa tietyiltä ongelma-alueilta.

Totuus on se, että suurin osa meistä suosii energian säästämistä niin paljon kuin vain mahdollista. Kun siis jokin liikuntalaji lupaa meille välittömiä tuloksia, olemme taipuvaisia uskomaan siihen. Sinun tulisi kuitenkin tietää, että ollaksesi terve, sinun täytyy työstää kaikkia kehonosia. 

 • Mikäli suosit jonkin tietyn alueen työstämistä, suunnittele liikuntaharjoituksesi keskittymään joka päivä yhteen alueeseen.
 • Pidä myös mielessä, että on välttämätöntä pyytää asiantuntijaa valvomaan edistystäsi, jotta mikään paikka ei mene sijoiltaan etkä loukkaa itseäsi.

Riippuen ominaispiirteistäsi, kunnostasi ja tarpeistasi, on mahdollista että näiden liikuntaharjoitusten lisääminen on sinulle paras vaihtoehto. Vain sinä ja lääkärisi tai henkilökohtainen valmentajasi voitte päättää sen.