Vaseliinin erilaiset käyttötavat - 20 vinkkiä
Luonnollinen vaseliini on maaöljyn tislauksen sivutuotteena saaduista pitkäketjuisista hiilivedyistä koostuva rasva. Se on kirkasta, tiheärakenteista, tuoksutonta ja mautonta. Vaseliinilla on usein keskeinen rooli kosmetiikkatuotteiden valmistuksessa. Tällä aineella on muutamia erikoisia ominaisuuksia, ja vaseliinin erilaiset käyttötavat voivatkin yllättää.
Vaseliini on todistanut hyötynsä ja monikäyttöisyytensä aina parantavista ominaisuuksistaan päivittäisten kodinhoidossa vastaan tulevien ongelmien ratkaisuun. Esimerkiksi narisevan oven saranat voidaan hoitaa vaseliinilla!
Alla jaamme muutamia vaseliinin käyttötapoja, joita et ehkä vielä tunne.
Vaseliinin erilaiset käyttötavat
- Tekoripsiliima: Lisää pieni määrä vaseliinia tekoripsiesi tyveen auttaaksesi niitä kiinnittymään tiukasti paikalleen.
- Pehmeät jalat: Lisää vähän vaseliinia jalkoihisi joka ilta ja peitä jalat sukilla yön ajaksi, jotta saat pehmeän ja terveellisesti hohtavan ihon.
- Kasvata silmäripsiä: Lisää pieni määrä vaseniilia silmäripsiisi vanupuikolla öiden ajaksi, ja ajan mittaan ripsesi muuttuvat pidemmiksi ja tuuheammiksi.
- Polvet ja kyynärpäät: Jos sinulla on kuivat tai harmaat polvet tai kyynärpäät, vaseliini voi auttaa parantamaan ihoasi. Kosteuttamisen lisäksi vaseliini antaa ihollesi pehmeyttä ja jopa kiinteämmän ulkonäön.
- Kuivat huulet: Kuori huulesi ja lisää niihin pieni määrä vaseliinia päivittäin pitämään ihosi hyväkuntoisena.
- Kuorinta: Sekoita kupillinen sokeria tai merisuolaa eteerisen öljyn ja vaseliinin kanssa, ja sinulla on käsissäsi loistava kosteuttava kuorinta-aine.
- Kynsinauhojen hoito: Tehdessäsi itsellesi manikyyrin, käytä vaseliinia pehmentämään ja poistamaan ylimääräistä ihoa sekä työntämään kynsinauhoja paikoilleen.
- Huulimeikki: Sulata pieni määrä vaseliinia ja sekoita se kaakaon kanssa. Aseta seos vuokaan tai astiaan kovettumaan. Saat kosteuttavan ja värillisen huulirasvan, jossa on miellyttävä maku.
- Hieronta: Käytä vaseliinia rentouttavaan, kosteuttavaan ja miellyttävään hierontaan.
- Kosteutus: Anna vaseliinin sulaa lampun alla tai liedellä miedolla lämmöllä ja levitä aine iholle, kun kaipaat ekstrakosteutusta.
- Meikinpoisto: Kokeile kemikaalien sijaan levittää ohut kerros vaseliinia poistaaksesi itsepintaisen meikin.
- Karvanpoisto: Rauhoittaaksesi parran tai ihokarvojen ajon aiheuttamaa ihoärsytystä, sivele vaseliinia ohuena kerroksena iholle.
- Kulmakarvojen muotoilu: Pitääksesi kulmakarvasi muotoiltuina ja siisteinä, levitä niihin pieni määrä vaseliinia.
- Hilse: Hiero pieni määrä vaseliinia päänahkaasi ennen shampoopesua. Vaseliini auttaa vähentämään kutinaa ja ihon kesimistä.
- Arvet: Auttaaksesi häivyttämään leikkauksen tai onnettomuuden aiheuttamia arpia, lisää vaseliinia arven päälle päivittäin – tämä auttaa ihosoluja uusiutumaan.
- Kermainen huulipuna: Kokeile sekoittaa huulipunaasi pieneen määrään vaseliinia luodaksesi kermaisen ja kosteuttavan huulten piristäjän.
- Kutinan lievittäjä: Lisää pieni määrä vaseliinia myrkyllisen kasvin tai hyönteisen pureman aiheuttaman ihoreaktion päälle helpottamaan epämukavuutta.
- Hiusten värjäys: Lisää vaseliinia hiusrajaasi ennen hiusten värjäystä välttääksesi ihosi tahriintumisen.
- Nahan kiillottaja: Auttaaksesi parhaita nahkavaatteitasi, kuten kenkiäsi ja laukkujasi, säihkymään, hiero niitä pienellä määrällä vaseliinia.
- Tiukka korkki tai kansi: Lisää pieni määrä vaseliinia tiukkakantisen pullon tai purkin suuhun, ja seuraavalla avaamiskerralla saat kannen helposti auki.
- Meikkitahrat: Sotkiko meikkivoide tai silmämeikki vaatteesi? Ei huolta. Hiero pieni määrä vaseliinia kankaaseen ja huuhtele tahra pois.
- Luomiväri: Haluatko kokeilla meikissäsi uusia vivahteita? Valmista kermainen ja säihkyvä silmämeikki sekoittamalla jauhettuun luomiväriin pieni määrä vaseliinia.
Nyt olemme käyneet läpi vaseliinin erilaiset käyttötavat, ja toivomme, että sait tästä artikkelista uusia ja toimivia vinkkejä omaan elämääsi!
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.