15 WhatsApp-ominaisuutta, joista et ole kuullut

Maailman suosituinta viestintäsovellusta päivitetään jatkuvasti. Lue tästä artikkelista sen uusimmista työkaluista!
15 WhatsApp-ominaisuutta, joista et ole kuullut

Kirjoittanut Jonatan Menguez

Viimeisin päivitys: 20 huhtikuuta, 2023

On kulunut useita vuosia siitä, kun viestisovellus WhatsApp nousi yhdeksi digitaalisen viestinnän tärkeimmistä työkaluista. Sillä on miljardeja käyttäjiä ympäri maailmaa ja kyseinen sovellus pysyy eniten ladattujen sekä käytettyjen sovellusten kärjessä. Vaikka sen perustoiminnot ovat yksinkertaisia, on olemassa useita työkaluja, joista et todennäköisesti ole kuullut.

Viimeisten päivitysten myötä tähän sovellukseen on tullut uusia työkaluja, joiden käyttöönotto jää käyttäjän valittavaksi. Nämä yksityiskohdat voivat kuitenkin olla erittäin hyödyllisiä joillekin käyttäjille sekä työympäristöissä että kaveriporukoissa tai opiskelussa.

Opi hyödyntämään WhatsApp-pikanäppäimiä, joita voidaan käyttää moniin erilaisiin tehtäviin.

WhatsApp-sovellus ja sen merkitys nykyajan kommunikoinnissa

Viestipalvelu WhatsApp lanseerattiin vuonna 2009 ja sen kasvu ei ole pysähtynyt. Sen kasvu on jatkunut vahvana varsinkin vuodesta 2014 lähtien, jolloin sen osti Meta-yhtiö, joka tunnettiin aikaisemmin nimellä Facebook. Tällä hetkellä sillä on yli 2 miljardia käyttäjää ja se on eniten käytettyjen viestintäpalveluiden kärjessä.

Se ylittää suurimpien kilpailijoidensa, kuten Telegramin ja Facebook Messengerin, käyttäjämäärät. Osa tästä jatkuvasta menestyksestä liittyy toistuviin päivityksiin, joita tehdään sekä älypuhelimien sovelluksille että työpöytäversioihin.

Jos vertaamme WhatsAppin ensimmäisiä versioita uusimpiin, voimme nähdä, että nykyään se on paljon enemmän kuin vain pelkkä viestintäsovellus. Sovelluksesta on tullut hyödyllinen työ-, organisaatio-, agenda- ja tallennustyökalu.

15 WhatsApp-sovelluksen työkalua, joista et ole kuullut aikaisemmin

WhatsApp-sovelluksen ohjelmoijat ovat vastuussa kyseisen palvelun menestyksestä. Sovellusta päivitetään jatkuvasti vastaamaan käyttäjiensä tarpeita ja toiveita.

On kuitenkin yleistä, että monet uudet työkalut jäävät huomaamatta. Normaalisti tämän sovelluksen työkalut ovat helposti löydettävissä, mutta on olemassa tiettyjä työkaluja, joista et ole kuullut aikaisemmin.

1. Lopeta automaattiset lataukset

Jos olet kyllästynyt siihen, että kaikki ryhmille lähetetyt multimediaviestit latautuvat automaattisesti, jatka lukemista. Mene ensin asetukset-osioon ja sitten tallennus- ja dataosiosioon, jossa sinun on mahdollista poistaa automaattiset lataukset käytöstä.

Tämä koskee esimerkiksi valokuvia tai videoita. On myös mahdollista valita, missä ryhmissä tai keskusteluissa nämä lataukset sallitaan.

Tämä on yksi tärkeimmistä WhatsApp-ominaisuuksista, koska multimediatiedostot vievät usein paljon tilaa puhelimen muistista. Lisäksi, jos tätä vaihtoehtoa ei ole säännelty, datan käyttö aktivoituu ja kuukausittainen Internet-kapasiteetti käytetään nopeasti loppuun.

Mies ei halua käyttää WhatsApp -sovellusta.
Automaattinen lataus -ominaisuus täyttää puhelimen muistin nopeasti ja voi näin myös hidastaa sen toimintaa.

2. Väliaikaiset viestit

Jos haluat poistaa viestit tietyn ajan kuluttua, WhatsApp-sovelluksessa on mahdollisuus luoda väliaikaisia ​​viestejä. Näin ollen viestit poistetaan automaattisesti 1 viikon kuluttua. Tämä vaihtoehto on aktivoitava sen keskustelun asetuksista, johon haluat lähettää tilapäisiä viestejä.

3. Keskusteluiden siivoaminen

Jos haluat poistaa kaikki keskusteluihin tallennetut viestit, sinun on mentävä sovelluksen asetuksiin. Siirry sitten chat-vaihtoehtoon ja lopuksi historiaan.

Kun napsautat vaihtoehtoa “poista kaikki keskustelut”, kaikki keskustelun viestit poistetaan. Tämä on viimeinen keino, jota voit käyttää, kun haluat nollata WhatsApp-sovelluksen.

4. Alleviivaa ja lihavoi

Sinun ei tarvitse avata toista sovellusta tehdäksesi viesteistä mielenkiintoisempia. Jos haluat lihavoida tekstin, sinun on aloitettava ja lopetettava sana/lause tähtimerkkiin, esimerkiksi *Hyvästi*.

Jos haluat käyttää kursiivia, sinun on kirjoitettava teksti alaviivojen sisään, kuten seuraava esimerkki: _Hei_. Jos haluat yliviivata tekstiä, käytä symbolia ~ samalla tavalla. Voit kuitenkin myös vain pitää jo kirjoittamaasi sanaa painettuna, jolloin kaikki nämä vaihtoehdot tulevat näkyviin.

5. Pikanäppäimet

Jos haluat päästä helposti käsiksi johonkin tiettyyn keskusteluun tai ryhmään, voit luoda pikakuvakkeen puhelimen aloitusnäytölle. Voit tehdä tämän painamalla WhatsApp-kuvaketta muutaman sekunnin ajan. Yleisimmät keskustelut avautuvat. Klikkaa haluamaasi keskustelua ja pikakuvake luodaan työpöydälle.

6. Lähetä laadukkaita valokuvia

Kuvien lähettäminen WhatsApp-sovelluksen kautta on nopeaa ja turvallista. Sovellus kuitenkin heikentää niiden laatua oletusarvoisesti.

Jos haluat jakaa valokuvan alkuperäisellä laadulla, lähetä se tiedostona. Eli lähetä tiedostoja tai asiakirjoja, ei multimediaviestejä.

7. Vapauta puhelimen muistia

Voit poistaa isoja tiedostoja, jotka vievät tilaa puhelimesi muistista, menemällä ensin asetuksiin. Siirry sitten tieto- sekä tallennus osioon ja lopuksi tallennustilan hallintaan.

Tällä tavalla on mahdollista vapauttaa puhelimen muistia valitsemalla poistettavat asiakirjat ilman, että sinun tarvitsee poistaa koko keskustelua.

8. Lähetä keskustelut sähköpostitse

Jos jostain syystä joudut lähettämään koko Whatsapp-keskustelun sähköpostitse, yksi tämän sovelluksen työkaluista helpottaa tätä tehtävää. Mene ensin keskustelua hallinnoiviin asetuksiin, valitse sitten lisävaihtoehdot ja lopuksi lataa keskustelu.

Siellä on mahdollista lähettää koko keskustelu pakattuna tiedostona, sähköpostitse, Googlen tai Dropboxin kautta. Multimedia- ja äänitiedostot voidaan myös sisällyttää, joten se on myös tapa saada tietää joistakin viesteistä lähettäjän huomaamatta.

9. Älä näytä, että luit viestit

Jotta viestin lähettäjä ei huomaa, että olet lukenut viestin, on mahdollista estää lukemisen vahvistus. Vaikka tähän on olemassa useita tapoja, helpoin on etsiä haluamasi keskustelu sovelluksen yläosassa olevasta suurennuslasista.

Syötät sinne nimen tai lempinimen ja sitten WhatsApp-sovellus näyttää viestit ajan mukaan. Kun luet niitä tällä tavalla, keskustelun toinen osapuoli ei tiedä, että luit viestit.

10. Ääniviestit

Ääniviestit ovat olleet yksi parhaista lisäyksistä viime vuosina. Joissakin tapauksissa et kuitenkaan voi kuunnella viestiä heti, varsinkin jos viesti on hyvin pitkä. Usein haluamme tarkistaa myös oman viestimme ennen lähettämistä.

Kaikkiin näihin huolenaiheisiin on olemassa ratkaisu:

  • Vältä “kuunneltu” -merkkiä. Ominaisuus, jonka avulla voit kuunnella ääniviestin ilman että lähettäjä tietää sen, on ottaa puhelimen ilmoitusikkuna käyttöön. Uusimmat äänitiedostot näkyvät siellä ja sinun on mahdollista kuunnella niitä.
  • Kuuntele ennen lähettämistä. Jos et ole varma juuri tallentamasi ääniviestin lähettämisestä, voit poistua sovelluksesta, kunhan se on jo tallennettu. Kun kirjaudut takaisin sisään, sama ääniviesti jää kirjoituspalkkiin, jossa voit kuunnella sen ja tarvittaessa muokata sitä ennen lähettämistä.
  • Jatka kuuntelemista. Erittäin pitkille ääniviesteille WhatsApp-sovellus loi mahdollisuuden, jonka avulla voit jatkaa niiden toistamista ikkunoita vaihdettaessa, aivan kuten musiikkisovelluksessa. Monet ihmiset eivät ole tietoisia tästä viimeaikaisesta päivityksestä.

11. Pikselöi kuvat

WhatsApp antaa sinun pikseloida kuvan tai osan siitä erittäin helposti. Kun valitset galleriasta valokuvan, jonka haluat lähettää, sinun on valittava kynäkuvake ennen sen vahvistamista.

Sitten alareunaan avautuu useita vaihtoehtoja. Pikselikuvake tulee näkyviin oikeaan reunaan. Sen avulla voit piilottaa ei-toivotut osat.

12. Turvallisuus ennen kaikkea

Kuten puhelimissa yleensä on mahdollisuus avata lukitus sormenjäljellä, tämä on mahdollista ottaa käyttöön myös WhatsApp-sovelluksessa. Asetuksista löydät Tietosuoja-osion, josta löytyy vaihtoehto sormenjälkitunnistukseen.

Kun tämä on käytössä, tili on suojattu sormenjäljellä. Voit myös valita asetuksen, jossa sormenjälkitunnistusta ei pyydetä 30 minuuttiin.

Sovellukseen on saatavilla myös biometrisiä turvatoimia.

13. Profiilikuva

Joissakin tapauksissa käyttäjä ei halua näyttää profiilikuvaansa muille käyttäjille. Jotta voit piilottaa profiilikuvasi tietyiltä käyttäjiltä, sinun on siirryttävä tietosuoja-asetuksiin ja mentävä sitten profiilikuva-osioon. Täällä voit valita kenen haluat näkevän profiilikuvasi.

14. Keskustele itsesi kanssa

Voit luoda keskustelun itsesi kanssa siirtymällä mihin tahansa keskusteluun ja kirjoittamalla seuraavan: wa.me/country code ja puhelinnumerosi. Tämä avaa keskustelun, jonka avulla voit lähettää tiedostoja tai muistutuksia itsellesi.

15.Reagoi viestiin käyttämällä hymiöitä

Yksi sovelluksen uusimmista päivityksistä on reaktioiden sisällyttäminen viesteihin. Nämä reaktiot tarjoavat rajoitetun määrän erilaisia hymiöitä, joiden avulla voit reagoida viestiin. Oikeassa reunassa on kuitenkin symboli +, jonka kautta pääset valitsemaan minkä tahansa hymiön.

WhatsApp-sovelluksen uudet ominaisuudet tarjoavat monia erilaisia ​​vaihtoehtoja

Näiden vinkkien avulla voit saada tästä sovelluksesta enemmän irti. Koska WhatsApp-sovellus lisää uusia ominaisuuksia jokaisen päivityksen myötä, sen käyttömahdollisuudet laajenevat koko ajan. Tämän vuoksi on erittäin todennäköistä, että uusia ominaisuuksia lisätään myös tulevaisuudessa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Rodríguez Valerio D. Más allá de la mensajería instantánea: WhatsApp como una herramienta de mediación y apoyo en la enseñanza de la Bibliotecología. ICS [Internet]. 19 de mayo de 2020 [citado 20 de septiembre de 2022];(42):107-26. Disponible en: http://revistascientificas.filo.uba.ar/index.php/ICS/article/view/7391
  • Baishya, Diganta, and Saurabh Maheshwari. “Whatsapp Groups in Academic Context: Exploring the Academic Uses of Whatsapp Groups among the Students.” Contemporary Educational Technology 11.1 (2020): 31–46. Disponible en: https://doi.org/10.30935/cet.641765
  • Guiñez-Cabrera, Nataly, Mansilla-Obando, Katherine. Uso de WhatsApp en los trabajadores de la salud en el proceso de vacunación chileno contra la pandemia COVID-19. COMUNI@CCION: Revista de Investigación en Comunicación y Desarrollo [Internet]. 2022;13(1):5-15. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=449870430001
  • Masoni, Marco, and Maria Renza Guelfi. “WhatsApp and Other Messaging Apps in Medicine: Opportunities and Risks.” Internal and Emergency Medicine 15.2 (2020): 171–173. Disponible en: https://doi.org/10.1007/s11739-020-02292-5
  • Rubio-Romero, Juana, Lamo de Espinosa, Marta Perlado.  El fenómeno WhatsApp en el contexto de la comunicación personal: una aproximación a través de los jóvenes universitarios. ICONO 14, Revista de comunicación y tecnologías emergentes [Internet]. 2015;13(2):73-94. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=552556568005

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.