Vinkkejä vuodenaikojen vaihtumisesta johtuvan hiustenlähdön ehkäisyyn
Kaksi kertaa vuodessa, kun kevät ja syksy saapuvat, elimistö käy läpi muutoksia. Yksi niistä, ja ihmisiä eniten huolestuttava, on hiustenlähtö. Nyt esittelemme parhaat luonnolliset keinot avuksi hiustenlähdön ehkäisyyn – jatka lukemista!
Tästä artikkelissa löydät joitakin vinkkejä hiustenlähdön ehkäisemisyyn luonnollisin konstein ja joitakin yksinkertaisia, mutta tehokkaita neuvoja.
Parhaat luonnolliset keinot hiustenlähdön ehkäisyyn
Yleisimpiä hiustenlähdön aiheuttajia voivat olla mm.
- Jotkut kilpirauhassairaudet
- Anemia
- Ravintoainepuutokset
- Hormonaaliset muutokset
Kuten jo mainitsimme, vuodessa on kaksi ajankohtaa, jolloin suuri osa väestöstä kärsii tästä ongelmasta: juuri ennen syksyn ja kevään tuloa.
Näissä tapauksissa vaivasta ei tarvitse olla kovinkaan huolissaan, kunhan hiustenlähtö ei ole liiallista. Mutta se mitä voit kuitenkin tehdä, on vahvistaa elimistöä ravintoaineilla ja stimuloida verenkiertoa päänahassa, jotta hiuksia putoilisi mahdollisimman vähän.
Helpot ja tehokkaat vinkit hiustenlähdön ehkäisyyn
Seuraavaksi katsomme viittä hyvin yksinkertaista mutta tehokasta vinkkiä sellaisen hiustenlähdön ehkäisemiseksi, joka johtuu vuodenaikojen vaihtumisesta. Näiden vinkkien avulla saat vahvemmat, terveemmät ja kauniimmat hiukset.
1. Ehkäisevä puhdistus
Yleisesti ottaen ihmiset kärsivät hiustenlähdöstä keväällä ja syksyllä osana sitä puhdistautumista ja uudistumista, jonka elimistömme luonnollisesti suorittaa. Mutta jos olemme askeleen edellä ja teemme oman puhdistuksen myrkkyjen poistamiseksi, se on oiva apu hiustenlähdön ehkäisyyn.
Voimme tehdä puhdistuksen 15 päivää ennen vuodenajan vaihtumista hyödyntämällä:
- Vihersmoothieita
- Hedelmä- ja kasvismehuja
- Puhdistavia lisäravinteita
- Runsasta vedenjuontia pitkin päivää, aterioiden ulkopuolella
- Kotitekoista sitruunajuomaa
- Kasvisruokavaliota
- Väliaikaista paastoamista
2. Hiiva
Myös ravintohiiva ja oluthiiva ovat erinomaisia lisäravinteita hiustenlähdön ehkäisemiseksi, kuten myös mihin tahansa muuhun hiuksiin ja kynsiin vaikuttavaan ongelmaan.
Ne ovat superruokia, joissa on runsaasti ravintoaineita. Näistä on mainittava erityisesti B-ryhmän vitamiinit ja kivennäisaineet.
Ne ovat myös erittäin hyödyllisiä hermoston kannalta, sillä ne ehkäisevät stressiä ja ahdistusta, jotka voivat pahentaa hiustenlähtöä.
3. Varo suolaa ja maitotuotteita
Jos haluat ehkäistä hiustenlähtöä, sinun tulisi lopettaa tai vähentää kahdenlaisten ruokien syömistä:
- Suola: Erityisesti prosessoitu eli pöytäsuola. Voit sen sijaan käyttää merisuolaa tai Himalajan suolaa kohtuudella. Voit myös valita suolavettä, jota on turvallista nauttia.
- Maitotuotteet: Voit korvata ne kasviperäisillä ruoilla, jotka on valmistettu viljoista, pähkinöistä ja siemenistä. Kookosmaito on myös erinomainen vaihtoehto.
4. Liuos ja päänahan hieronta
Tasapainoiseen ruokavalioon ja ravintolisiin pohjautuvan hoidon lisäksi on erittäin suositeltavaa käyttää joitakin paikallisia luontaishoitoja, esimerkiksi päänahkaan levitettävää liuosta.
Ainekset
- 4 kupillista vettä (1 litra)
- 4 ruokalusikallista rosmariininlehtiä (60 g)
- 2 ruokalusikallista:
- kortteenlehtiä (30 g)
- nokkosenlehtiä (20 g)
- 2 tankoa ceylonkanelia (30 g)
- 1 kupillinen alkoholia (200 ml)
Valmistus
- Ensiksi lämmitä vesi, jossa on rosmariini, korte ja kanelitangot.
- Anna kiehua 15 minuutin ajan.
- Lisää nokkonen ja ota liesi pois päältä.
- Peitä kattila ja anna hautua, kunnes neste jäähtyy.
- Siivilöi neste yrttien poistamiseksi ja lisää sitten alkoholi.
Käyttö
- Iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Hiero päänahkaa tällä liuoksella, vähintään kolme kertaa viikossa.
- Levitä liuosta suoraan päänahkaan. Voit myös käyttää suihkepulloa, jotta sen levittäminen onnistuu helpommin.
Kuinka se hierotaan päänahkaan?
- Aloita edestä ja etene kohti niskaa, hieroen koko päänahkaa.
- Tee ympyrää sormenpäillä, painaen kohtuullisen voimakkaasti ja liikuttaen päänahkaa niin, ettei se ole kivuliasta.
- Pidä mielessä, että alueilla, joilta hiuksia on lähtenyt eniten, päänahan liikuttaminen voi olla vaikeaa.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Harfmann, K. L., & Bechtel, M. A. (2015). Hair loss in women. Clinical Obstetrics and Gynecology. https://doi.org/10.1097/GRF.0000000000000081
- Stollery, N. (2013). Hair loss. The Practitioner.
- Paus, R., Haslam, I. S., Sharov, A. A., & Botchkarev, V. A. (2013). Pathobiology of chemotherapy-induced hair loss. The Lancet Oncology. https://doi.org/10.1016/S1470-2045(12)70553-3
- Mounsey, A. L., & Reed, S. W. (2009). Diagnosing and treating hair loss. American Family Physician.
- Harrison, S., & Bergfeld, W. (2009). Diffuse hair loss: Its triggers and management. Cleveland Clinic Journal of Medicine. https://doi.org/10.3949/ccjm.76a.08080
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.