Logo image
Logo image

Vinkkejä villavaatteiden pesemiseen

2 minuuttia
Villavaatteiden peseminen vaatii erityistä huomiota, sillä villa on herkkä materiaali. Tässä artikkelissa kerromme joitakin suosituksia, joiden avulla peset villavaatteet oikealla tavalla.
Vinkkejä villavaatteiden pesemiseen
Viimeisin päivitys: 30 marraskuuta, 2019

Jos haluat pestä villavaatteet pilaamatta niitä, tulee sinun tietää muutamia vinkkejä villavaatteiden pesemiseen liittyen.

Jaamme kanssasi nyt parhaat vinkit, joiden avulla pidät villavaatteet täydellisessä kunnossa. Näiden helppojen vinkkien avulla sinulla ei tule olemaan ongelmia pitää niitä puhtaina!

Villavaatteet

Villa on täydellinen materiaalivalinta kylmille päiville sen eristävien ominaisuuksien ansiosta. Se pitää sinut jatkuvasti lämpimänä ilman kosteutta. Tämä luonnonkuitu on kuitenkin herkkä ja imukykyinen, joten sinun täytyy oppia pesemään ja käsittelemään villaa oikealla tavalla.

Kun se tehdään väärin, saa pesu vaatteet kutistumaan ja menettämään muotonsa.

Mikäli haluat ylläpitää villavaatteiden laatua, mukavuutta ja pehmeyttä, jatka näiden tärkeiden vinkkien lukemista pitääksesi villavaatteista hyvää huolta.

Lue myös: Käytä lasinpuhdistajaa vaihtoehtoisin tavoin

Vinkit villavaatteiden oikeanlaiseen pesemiseen

1. Tarkista valmistajan tuotelappu

Some figure

Ennen villavaatteiden pesemistä on tärkeää lukea tuotelapussa olevat ohjeet. Sillä tavalla tunnet paremmin niiden vaatiman huolenpidon.

Ensinnäkin aina kun peset vaatteitasi – olivat ne sitten villasta tai mistä tahansa materiaalista valmistettuja – sinun tulee kiinnittää huomiota valmistajan tuotelappuun. Sieltä löydät kaiken tiedon, jota tarvitset oikeanlaiseen pesuun.

Kun on kyse villavaatteista, ovat pesuohjeet tärkeitä, sillä kaikki villavaatteet eivät vaadi samanlaista pesua. Toiset tarvitsevat kuivapesun ja toiset täytyy pestä käsin. On myös villavaatteita, jotka voidaan pestä pesukoneessa.

2. Pese villavaatteet pesukoneessa oikealla tavalla

Voidaanko villavaatteet pestä pesukoneessa?

Kyllä. Sinun täytyy kuitenkin kiinnittää huomiota valitsemaasi pesuohjelmaan. Muutoin pilaat vaatteet.

Joissakin pesukoneissa on villavaatteille tarkoitettu pesuohjelma. Jos sinun pesukoneessasi ei ole sellaista, valitse “hienopesu” tai “käsinpesu”-ohjelma.

Varmista kuitenkin, että valitsemasi ohjelma käyttää kylmää vettä ja että pesukierrokset eivät ole liian voimakkaita. Lämmin vesi kutistaa vaatteet.

Suosittelemme myös liottamaan villavaatteita kylmässä vedessä puoli tuntia ennen niiden pesemistä. Se ehkäisee myös kutistumista.

Jos vaate on pieni, laita se pesupussiin ja sitten pesukoneeseen. Pese villavaatteet erillään muista materiaaleista.

3. Villavaatteiden huolellinen kuivaaminen

Some figure

Villavaatteiden kuivaamiseksi sinun tulee poistaa niistä liiallinen vesi. Siten estät niitä menettämästä muotoaan.

Älä koskaan laita villavaatteita kuivuriin; se pilaa ne. Kuumuus kutistaa villavaatteet vaikka olisitkin noudattanut huolellisesti kaikkia aikaisempia vaiheita.

Villavaatteita kuivattaessa on tärkeää laittaa ne vaakatasoon. Jos laitat ne roikkumaan, venyttää vaatteisiin jääneen veden paino niitä ja ne saattavat menettää muotonsa.

Voit myös kääriä vaatteet pyyhkeeseen ja poistaa siten osan kosteudesta ennen kuivaamista. Laita villavaatteet kuivan pyyhkeen päälle ja rullaa ne yhteen. Purista pois ylimääräinen vesi niin hyvin kuin vain voit.

Lue myös: Poista tomaattikastikkeen aiheuttamat tahrat vaatteista

4. Pidä mielessä muutama yleisvinkki

Aioitpa sitten pestä villavaatteet käsin tai koneessa, tulisi sinun noudattaa joitakin yleisohjeita:

  • Pese vaatteet vain silloin kun se on välttämätöntä, ei jokaisen käyttökerran jälkeen. Villavaatteita ei tulisi pestä yhtä usein kuin muita vaatteita.
  • Käännä vaatteet nurin ennen pesemistä.
  • Jos käytät pesukonetta, valitse hienopesu. Jos peset vaatteet käsin, älä hankaa liian voimakkaasti.
  • Valitse aina mietoja pesuaineita.
  • Mikäli haluat vain poistaa pahan hajun vaatteista, tuuleta niitä tai liota erikseen. Et välttämättä tarvitse pesua.
  • Jos kaikista näistä vinkeistä huolimatta vaatteet vaikuttavat kutistuvan pesun jälkeen, venytä niitä hellästi niiden ollessa vielä märkiä.
  • Valitse aina käsinpesu, kun peset hienoja neuleita.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.