Logo image
Logo image

Vatsan pienentäminen helposti 7 vinkin avulla

3 minuuttia
Vatsan pienentäminen ja terveemmän painon saavuttaminen onnistuu syömällä terveellisiä ruokia ja noudattamalla liikuntarutiinia.
Vatsan pienentäminen helposti 7 vinkin avulla
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Nämä vinkit ovat avuksi hoikistumisessa ja terveemmän painon saavuttamisessa. Niissä keskitytään parempaan ruokavalioon ja terveellisempiin elämäntapoihin ylävartalon kiinteyttämiseksi ja ylimääräisen rasvan sulattamiseksi. Haluatko tietää, kuinka vatsan pienentäminen onnistuu helposti?

Jotkut ihmiset antavat periksi laihdutusurakassaan noudatettuaan liian hankalalta tuntuvaa ruokavaliota. On kuitenkin olemassa turvallisia ja tehokkaita keinoja pudottaa painoa näkemättä nälkää tai kärsimättä ravintoainepuutoksista.

Ensin on hyvä muistuttaa, että saamasi tulokset riippuvat omista ponnisteluistasi. Ei ole olemassa dieettiä, jolla saa tuloksia yhdessä yössä, vaikka dieetti olisi muutoin miten hyvä tahansa.

Jos siis tavoitteenasi on vatsan pienentäminen ja kilojen karistaminen, sinun on oltava johdonmukainen.

Vatsan pienentäminen 7 vinkin avulla

1. Syö enemmän diureettisia ruoka-aineita

Some figure

Yksi vinkki vatsarasvan vähentämiseksi on nauttia säännöllisesti diureettisia ruokia ja juomia. Nesteiden kertyminen lisää nimittäin entisestään vatsan turvotusta.

Lisäksi näiden ainesosien ominaisuudet tehostavat lymfajärjestelmää, joka on tärkeä myrkkyjen poistamisessa ja aineenvaihdunnan parantamisessa.

Mitä suosittelemme eniten?

 • Selleri-sipulikeittoa
 • Ananasmehua
 • Sellerismoothieita
 • Persiljateetä
 • Vesimelonia (tyhjään mahaan)
 • Sipuli-lehtisalaattia
 • Artisokkahauduketta

2. Syö täysjyvää

Some figure

Hiilihydraatteja rajoittavat dieetit eivät ole missään nimessä ratkaisu. Nämä makroravintoaineet ovat kehon pääasiallinen energianlähde ja ne osallistuvat moniin kehon toimintoihin.

On kuitenkin otettava huomioon, että huonot hiilihydraatit kyllä lisäävät rasvan kerääntymistä vatsan seudulle, mistä syystä onkin parasta valita hiilihydraattien lähteeksi terveellisiä täysjyvätuotteita. Täysjyvätuotteet ovat erinomaisia ruoansulatukselle, sillä ne sisältävät kuitua ja välttämättömiä ravintoaineita.

Joitakin vaihtoehtoja ovat:

 • Täysjyväkaura
 • Täysjyväleipä
 • Ruisjauho
 • Vehnänalkio
 • Maissihiutaleet

3. Käytä oliiviöljyä

Some figure

Jotta vatsan pienentäminen onnistuisi helposti, sinun on noudatettava tasapainoista ruokavaliota. Proteiinin ja hiilihydraattien syömisen lisäksi nauti myös rasvapitoisia ruokia, kunhan teet sen kohtuudella.

Tällä ei tarkoiteta rasvassa käristettyjä ruokia, täysmaitoa tai tyydyttyneessä rasvassa kypsennettyä lihaa, vaan sinun tulisi valita terveellisten rasvojen lähteitä, kuten oliiviöljyä.

Tämä Välimeren ruokavalion peruselintarvike sisältää E-vitamiinia ja rasvahappoja, jotka ovat erittäin hyväksi sydämen ja verisuonten terveydelle.

4. Syö enemmän tuoreita vihanneksia

Some figure

Tuoreet vihannekset ovat loistava vaihtoehto, jos tavoitteenasi on vatsan pienentäminen. Koska ne ovat ravitsemuksellisesti niin täysipainoisia, ne edistävät aineenvaihduntaa ja tehostavat nesteiden ja myrkkyjen poistumista kehosta.

Vihanneksissa on myös ravintokuitua ja ruoansulatusentsyymejä, jotka stimuloivat suoliston toimintoja auttaen ehkäisemään ummetusta. Samalla ne ovat hyvin täyttäviä ruokia, jotka estävät napostelua. Napostelu pilaa usein laihdutusyritykset.

5. Pähkinät iltapäivän välipalana

Some figure

Kaloripitoisten ja epäterveellisten välipalojen syöminen ei auta vähentämään vatsarasvaa. Päinvastoin: se pilaa muilla aterioilla ja liikunnassa nähdyn vaivan. Nälän taltuttamiseksi iltapäivällä paras vaihtoehto ovat pähkinät.

Jo pieni kourallinen pähkinöitä tyydyttää nälän. Koska ne sisältävät hyviä rasvahappoja, proteiinia ja antioksidantteja, ne sopivat loistavasti rasvanpolttoon ja ovat hyväksi myös sydämelle.

Suosittelemme lukemaan tämän artikkelin: 5 merkkiä Omega-3 ja -6 rasvahappojen puutoksesta

6. Harrasta liikuntaa säännöllisesti

Some figure

Liikunnan ei tarvitse olla kärsimystä: on monia erilaisia aktiviteetteja, jotka auttavat pysymään liikkeessä tarvitsematta turvautua monimutkaisiin ja kovatehoisiin liikuntaohjelmiin.

On tärkeää muistaa kuntoilla säännöllisesti, jos tavoitteenasi on vatsan pienentäminen ja hoikistuminen. Eikä vain tästä syystä: liikunta pitää myös lihaskuntoa yllä ja auttaa muokkaamaan vartaloa.

Etkö halua käydä salilla? Kokeile siinä tapauksessa muita liikuntalajeja:

Älä jätä lukematta: Uinti: koko kehon treeni

7. Vähennä sokeria ja suolaa

Some figure

Paljon sokeria tai suolaa sisältävät tuotteet ovat usein syypäitä huonoon terveyteen ja lihomiseen. Vaikka monet herkut voivat tuntua harmittomilta, niiden syöminen lisää sokerin kokonaissaantia ja lisää lihomisrikiä.

Näin ne lisäävät vatsarasvan muodostumista ja voivat aiheuttaa nesteiden kertymistä. Rajoita siis sokerin ja lisätyn suolan käyttöä.

Vältettäviä ruokia ovat:

 • Suolatut makkarat
 • Leivonnaiset ja kakut
 • Perunalastut ja vastaavat suolaiset välipalat
 • Einesruoat ja säilykkeet
 • Jäätelöt ja pirtelöt
 • Mehut ja hiilihapolliset juomat

Jos siis tavoitteenasi on vatsan pienentäminen, et tarvitse hyvin rajoittavia dieettejä, joiden noudattaminen on turhan vaikeaa. Vaikka tulosten saaminen vie aikansa, onnistut aivan yhtä hyvin noudattamalla terveellistä ruokavaliota ja liikkumalla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Rebello CJ., O’Neil CE., Greenway FL., Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutr Rev, 2016. 74: 131-47.
 • Aune D., Giavannucci E., Boffetta P., Fadness LT., Keum N., Norat T., Greenwood DC., et al., Fruit and vegetable intake and the risk of cardiovascular disease, total cáncer and all cause mortality – a systematic review and dose response meta analysis of prospective studies. Int J Epidemiol, 2017. 46 (3): 1029-1056.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.