Vähäkalorista ruokaa laihduttajalle – syö näitä!
Painonpudotuksen onnistuminen riippuu lähes yksinomaan siitä, mitä syöt. Voit vähentää annoskokoja ja urheilla useita tunteja päivässä, mutta jos et syö terveellisesti, kaikki yritykset valuvat hukkaan. Etkö ole varma siitä, mikä olisi laihduttajalle sopivaa terveellistä ja vähäkalorista ruokaa?
Tässä artikkelissa jaamme viisi terveellistä ja vähäkalorista ruokaa, jotka kannattaa sisällyttää ruokavalioon. Jos et pidä joistain niistä, pyri syömään ainakin toisia, sillä tulokset tulevat olemaan sen arvoisia.
Viisi terveellistä ja vähäkalorista ruokaa
1. Rucola
Tälle vihreälle kasvikselle on ominaista sen hieman kirpeä ja varsin omintakeinen maku. Rucolassa on paljon kuitua, kaliumia sekä A-, C- ja K-vitamiineja. Se sisältää noin neljä kilokaloria per 20 grammaa, mistä syystä se on erinomainen perusaines smoothieihin ja salaatteihin.
Sisältämiensä ravintoaineiden ansiosta se on erinomainen valinta vähentämään kehon rasvaa ja hallitsemaan kolesterolia. Koska siinä on paljon antioksidantteja, se auttaa pitämään ihon terveenä ja torjumaan ympäristön aiheuttamia vaurioita. Rucolaa voi syödä niin usein kuin haluaa.
Jotta rucolan kirpeyttä olisi helpompi sietää, voit lisätä siihen hieman sitruunamehua tai yhdistää sen muihin ruokiin maun neutralisoimiseksi.
2. Parsa: parasta vähäkalorista ruokaa
Myös parsa on terveellistä ja vähäkalorista ruokaa, jota tulisi syödä useammin. Kuinka usein nautit parsaa? Jos et kovin usein, ala syödä sitä enemmän.
Parsassa on noin 20 kilokaloria sataa grammaa kohti. Se on lisäksi luontainen diureetti, joka auttaa poistamaan kehoon kertynyttä nestettä.
Jos juot paljon alkoholia tai et syö terveellisesti, parsa on hyvä vaihtoehto poistamaan elimistöön kerääntynyttä alkoholia ja myrkkyjä. Tämä vihannes sisältää myös runsaasti rautaa, A- ja E-vitamiineja, folaattia sekä proteiineja.
Käy katsomassa tämäkin artikkeli: Parsasosekeitto: kaksi maukasta reseptiä
3. Parsakaali
Parsakaali on erittäin terveellistä ja myös vähäkalorista ruokaa. Sitä on helppo valmistaa eri tavoin ja siinä on paljon proteiinia. Parsakaalissa on vain noin 34 kilokaloria sataa grammaa kohti.
Parsakaalia pidetään itse asiassa superruokana, jota tulisi nauttia useita kertoja viikossa. Siinä on runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, kuitua ja antioksidantteja. Se saattaa auttaa jopa syövän torjumisessa.
Jos haluat lisää makua parsakaaliin, yhdistä se juustoon, jogurttiin ja kouralliseen muita vihanneksia, ja valmista siitä maukas ja hyvin ravitseva parsakaalisalaatti.
Jotta salaatin kaloripitoisuus ei kasvaisi liikaa, suosittelemme jättämään pois kaupan valmiit salaatinkastikkeet ja majoneesit. Valitse niiden sijaan kastikkeeksi jogurttia tai kasviöljyjä.
4. Marjat
Mulperimarjat, karhunvatukat ja mansikat ovat kolme hyvää marjaa, joita tulisi syödä mahdollisimman usein. Ne sisältävät runsaasti erilaisia antioksidantteja, mistä syystä ne saattavat auttaa torjumaan tulehdusta ja vähentämään syövän ja sydänongelmien riskiä. Ne voivat tehostaa myös immuunijärjestelmää.
100 grammaa marjoja sisältää noin 57 kilokaloria.
Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä artikkeli: 8 asiaa joita mansikat tekevät terveydellesi
5. Tee
Yksi nykyajan suosituista terveystuotteista on kiistatta tee. Esimerkiksi kiinalaisessa ja japanilaisessa sekä monissa muissa kulttuureissa teen hyödyt on tunnettu jo muinaisajoista asti.
Vihreä tee, valkoinen tee, musta tee ja oolong-tee ovat joitakin terveellisimpiä teelaatuja. Parasta niissä on se, että ne eivät sisällä lainkaan kaloreita, ellei niihin lisää itse makeutusaineita. Niissä kaikissa on runsaasti polyfenoleja – eräänlaisia antioksidantteja, jotka pitävät solut terveinä.
Tässä oli viisi terveellistä ja vähäkalorista ruokaa, jotka kannattaa sisällyttää ruokavalioon. Mitä näistä vähäkalorisista ruoista syöt usein? Jaa meille parhaat reseptisi!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Vanduchova A., Anzenbacher P., Anzanbacherova E., Isothiocyanate from broccoli, sulforaphane, and its properties. J Med Food, 2019. 22 (2): 121-126.
- Burton Freeman BM., Sandhu AK., Edirisinghe I., Red Raspberries and their bioactive polyphenols: cardiometabolic and neuronal health links. Adv Nutr, 2016. 7 (1): 44-65.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.