Logo image
Logo image

Hiusten vaalennus luonnollisesti

3 minuuttia
Hiusten vaalennus luonnollisesti
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Tässä artikkelissa otamme selvää siitä, miten hiusten vaalennus luonnollisesti onnistuu, ja mitä luonnontuotteita käyttäen. Lue lisää, ota konstit kokeiluun, ja saatat yllättyä tuloksista!

Joskus luonnollinen hiustenväri voi alkaa kyllästyttää ja monet meistä ovatkin tottuneet värjäämään tai vaalentamaan hiuksia kemiallisilla aineilla. Kestovärien sisältämät aineet ovat kuitenkin haitallisia hiuksille: ne kuivattavat ja rasittavat hiusta tehden kuontalosta karhean ja kiillottoman. Jätä pois vaaralliset kemikaalit ja tee hiusten vaalennus luonnollisesti luonnontuotteita käyttäen.

Hiusten vaalennus luonnollisesti

Kamomilla

Valmista kamomillatee tavallisista teepusseista tai irtoteestä. Pese hiukset shampoolla ja anna kuivua rauhassa – tee jäähtyy samalla, kun odotat hiusten kuivumista. Kaada tee suihkepulloon ja suihkuttele kaikkialle hiuksiin. Kuivaa hiustenkuivaajalla. Anna kamomillan vaikuttaa hiuksissa tunnin ajan ja pese hiukset sitten uudelleen. Hoidon voi toistaa kaksi kertaa viikossa.

Sitruuna

Sitruunan hapot vaalentavat hiusta tehokkaasti. Tarvitset hiukan päälle kaksi desiä tuoretta sitruunamehua ja 60 millilitraa lämmintä vettä: sekoita ainekset suihkepullossa ja suihkuttele hiuksiin, kunnes ne ovat kosteat. Suosittelemme tekemään vaalennuksen pesemättömiin hiuksiin.

Kun olet levittänyt sitruunan hiuksiin, vietä pari tuntia auringossa (älä unohda aurinkosuojaa!), sillä aurinko auttaa vaalentamaan hiusta. Pese hiukset normaalisti shampoolla muutaman tunnin vaikutusajan jälkeen. Muista käyttää kosteuttavaa hoitoainetta, sillä sitruunan hapot kuivattavat hiusta.

Olut ja kananmuna

Some figure

 

Käytä kananmunan valkuainen ja sekoita se desilitraan tavallista vaaleaa olutta (älä käytä vahvoja, tummia oluita). Levitä seos kaikkialle hiuksiin ja istuskele sitten auringossa vähintään tunti. Huuhtele hiukset lämpimällä tai kylmällä vedellä.

Henna

Hennaa voi käyttää hiusten vaalentamiseen tai tummentamiseen. Henna on luonnollinen tapa värjätä hiusta, mutta sen käytössä tulee ottaa huomioon muutama seikka. Mitä tasaisempi hiustesi luonnollinen väri on, sen paremmin henna toimii ja antaa sinulle haluamasi lopputuloksen. Jos hiuksissasi on montaa eri sävyä esimerkiksi aikaisempien värjäyskertojen tai raidoituksen takia, se tekee hennan toimimisen vaikeammaksi.

Luonnon hennaa löytyy monista luontaistuotekaupoista. Voit valita joko vaalean tai ruskean sävyn. Muistathan, että hennalla värjätessä väri ei ole yhtä pysyvä kuin kestoväreillä.

Sekoita hennajauhe pienessä kulhossa yhdessä kiehuvan veden kanssa niin, että ainekset muodostavat tahnan. Muista pestä ja kuivata hiukset huolellisesti ennen värjäystä ja käytä hanskoja käsien suojana värjäyksen yhteydessä. Levitä väri kaikkialle hiuksiin tyvestä latvoihin joko sormia tai hiusvärisivellintä käyttäen. Hiero väri hiuksiin ja peitä hiukset suihkulakilla. Anna värin imeytyä paketissa määritellyn ajan tai niin kauan, kunnes hiuksesi ovat haluamasi sävyiset – mitä kauemmin annat hennan vaikuttaa, sitä vahvempi väristä tulee. Huuhtele ja pese hiukset shampoolla, viimeistele hoitoaineella.

Sitruuna ja kamomilla

Kuten mainitsimmekin aikaisemmin tässä artikkelissa, on sitruunalla ja kamomillalla hiusta vaalentava vaikutus. Yhdessä ne toimivat vielä paremmin kuin yksinään. Sekoita yhden sitruunan mehu kahteen ruokalusikalliseen kamomillauutetta. Levitä kaikkialle hiuksiin ja anna vaikuttaa kaksi tuntia auringossa. Pese hiukset normaaliin tapaan.

Toinen tapa käyttää tätä vaalentavaa menetelmää on sekoittaa se suoraan shampoopulloosi ja antaa sen vaikuttaa kymmenen minuuttia jokaisen pesukerran yhteydessä ennen huuhtelua. Näin sitruuna ja kamomilla vaalentavat hiusta vähitellen, eivätkä sitruunan hapot pääse kuivattamaan hiusta liikaa.

Kaneli

Some figure

 

Usko tai älä, mutta kanelilla on hiusta vaalentava vaikutus. Sekoita kolme ruokalusikallista jauhettua kanelia samaan määrään hiusten hoitoainetta. Sekoita, kunnes saat mukavan tasaisen tahnan ja levitä se kaikkialle hiuksiin. Peitä hiukset suihkulakilla ja anna hoidon imeytyä 6-8 tuntia, pese sitten shampoolla. Tämä hoito on paras toteuttaa sellaisena päivänä, kun sinun ei tarvitse lähteä kotoa töihin tai kouluun.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Stallings, A. F., & Lupo, M. P. (2009). Practical uses of botanicals in skin care. The Journal of clinical and aesthetic dermatology, 2(1), 36–40.
  • Chen, W., Becker, T., Qian, F. and Ring, J. (2014), Beer and beer compounds: physiological effects on skin health. J Eur Acad Dermatol Venereol, 28: 142-150. doi:10.1111/jdv.12204

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.