Terveet hiukset rosmariinilla: kolme luontaishoitoa
Jos et ole koskaan kokeillut rosmariinia hiuksiin, olet jäänyt paitsi loistavasta hoidosta, joka palauttaa hiusten kiillon ja hoitaa jopa päänahan ongelmia. Koskaan ei ole liian myöhäistä kokeilla! Tässä artikkelissa kerromme, kuinka saat terveet hiukset rosmariinilla kolmen luontaishoidon avulla.
Rosmariinin hyödyt hiuksille
Hiustenhoito rosmariinilla kannattaa, koska sillä on lukuisia hiuksille hyödyllisiä ominaisuuksia.
Kuten tämä tutkimus osoittaa, rosmariini stimuloi hiusten kasvua. Sillä on myös monia muita ominaisuuksia, jotka voivat auttaa silloin kun stressi näkyy hiustenlähtönä, hiusten ohenemisena (yleisin vaiva) tai dermatiittina. Joidenkin tutkimusten mukaan rosmariinilla on puolestaan antiseptisiä, hoitavia ja stimuloivia ominaisuuksia päänahalle. Näin se auttaa lievittämään haavoja ja edistää niiden paranemista.
Rosmariinin ominaisuudet tunnetaan hyvin, ja moni on käyttänyt sitä jo vuosikymmeniä apuna terveiden hiusten saamiseksi.
Terveet hiukset rosmariinilla
Nyt kun tiedät, kuinka rosmariini voi kohentaa hiustesi kuntoa, opetamme valmistamaan siitä muutaman luontaishoidon, jotta saat parhaat hyödyt irti tästä kasvista.
1. Rosmariiniöljy
Rosmariiniöljyllä on monia käyttötapoja. Yksinkertaisin tapa on hieroa sitä suoraan päänahkaan, sillä se auttaa ehkäisemään hiustenlähtöä. Voit ostaa rosmariiniöljyä valmiina kaupasta tai tehdä sitä itse kotona.
Tässä rosmariiniöljyn valmistusohjeet:
- Laita kulhoon rosmariinin varsia ja neulasia.
- Täytä kulho oliiviöljyllä.
- Anna olla kuukauden ajan kuivassa ja pimeässä paikassa.
- Ota pois kaapista ja siivilöi öljy.
Kuten voit nähdä, öljyn valmistuminen vie aikaa, mutta onneksi sitä voi aina ostaa myös valmiina kaupasta. Varmista vain, että ostamasi öljy on täysin luonnollista.
Lue myös tämä: Rosmariinin hyödyt ja käyttötavat
2. Rosmariinivesi
Tämä toinen hoito on paljon helpompi valmistaa, ja sitä voidaan suihkauttaa hiuksiin pesun jälkeen. Se auttaa poistamaan hiuksista takkuisuutta. Se auttaa myös ehkäisemään hiustenlähtöä, sillä sitä voi levittää suoraan päänahkaan.
- Valmista rosmariinihauduke laittamalla rosmariinia kattilalliseen vettä ja antamalla veden kiehua.
- Ota lämpö pois päältä kun vesi kiehuu ja anna hautua.
- Siivilöi vesi kylmänä ja laita suihkepulloon.
Rosmariini sopii ihanteellisesti hiusten elvyttämiseen.
3. Hoitava rosmariinivesi päänahalle
Osaat jo valmistaa rosmariiniöljyä ja -vettä. Seuraavaksi opit valmistamaan hoitavan rosmariiniveden päänahalle. Tähän tarvitaan vettä ja öljyä, jotka yhdessä muodostavat hyvin tehokkaan seoksen.
- Keitä noin 5 dl vettä.
- Lisää 5 ruokalusikallista rosmariinivettä ja 10 tippaa rosmariiniöljyä.
- Anna jäähtyä hieman, mutta älä liian kylmäksi.
- Levitä tätä nestettä haaleana päänahkaan hieroen hellävaraisesti.
Tämä neste rauhoittaa päänahkaa, erityisesti jos se kutisee dermatiitista johtuen. Se edistää myös hiustenkasvua, vahvistaa juuria ja ehkäisee runsasta hiustenlähtöä.
Lue myös: Valmista itse maukasta rosmariini-valkosipuliöljyä
Ole johdonmukainen, niin saat terveet hiukset rosmariinilla
Koska rosmariini on luontaishoito hiuksille ja päänahalle, sinun on oltava johdonmukainen sen käytössä nähdäksesi tuloksia. Kaikenlaisia hoitoja voiteilla, naamioilla ja muilla tuotteilla tulisi yleensäkin aina käyttää kurinalaisesti.
Suosittelemme kokeilemaan kaikkia näitä rosmariinihoitoja ja etsimään niiden joukosta suosikkisi. Jokin niistä saattaa olla tehokkaampi tai sopii sinulle paremmin muista syistä.
Oletko koskaan hoitanut hiuksiasi rosmariinilla? Kerro siitä meille! Löysit ehkä juuri ratkaisun dermatiittiin, hiustenlähtöön tai vain parhaan tavan pitää hiuksesi terveinä!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Avila-Sosa R, Navarro A, et al. Romero: una revisión de sus usos no culinarios. Ciencia y Mar. 2011. XV (43): 23-36.
- Coy Barrera, Carlos Andrés, & Eunice Acosta, Gema. (2013). Actividad antibacteriana y determinación de la composición química de los aceites esenciales de romero (Rosmarinus officinalis), tomillo (Thymus vulgaris) y cúrcuma (Curcuma longa) de Colombia. Revista Cubana de Plantas Medicinales, 18(2), 237-246. Recuperado en 05 de junio de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1028-47962013000200007&lng=es&tlng=es.
- Dentone, Sandra, & Morales Cauti, Siever. (2017). Determinación in vitro de la actividad antimicótica del aceite de romero (Rosmarinus officinalis) sobre Microsporum canis. Revista de Investigaciones Veterinarias del Perú, 28(1), 56-61. https://dx.doi.org/10.15381/rivep.v28i1.12932.
- González Minero F. J, Bravo Díaz L. Estudio botánico y farmacéutico de productos con aplicación cosmética y cuidados de la piel. Ars Pharmaceutica. Octubre-diciembre 2017. 78 (4).
- Martinello, M.A., & Pramparo, M.. (2005). Poder Antioxidante de Extractos de Romero Concentrados por Destilación Molecular. Información tecnológica, 16(5), 17-20. https://dx.doi.org/10.4067/S0718-07642005000500004
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.