Tee itse pidike ruokailuvälineille keittiöpyyhkeistä

Tämä omaperäinen ja käsintehty pidike ruokailuvälineille keittiöpyyhkeistä valmistuu vain muutaman välineen avulla, jotka sinulta jo luultavasti löytyvät kotoasi. Se onnistuu myös niiltä, jotka eivät ole niin näppäriä käsistään!
Tee itse pidike ruokailuvälineille keittiöpyyhkeistä

Kirjoittanut Virginia Martínez

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Tällä kertaa jaamme yksinkertaisen ja omaperäisen käsityöidean, jonka avulla saat keittiöösi järjestystä ja joka antaa sisustukseen kauniin ja ainutlaatuisen rustiikkisen ilmeen. Kyseessä on käsintehty pidike ruokailuvälineille keittiöpyyhkeistä. Saat ruokailuvälineesi järjestykseen hyödyntämällä vain muutamia materiaaleja ja noudattamalla joitakin helppoja vaiheita. Tee se jo tänään!

Käsintehty pidike ruokailuvälineille keittiöpyyhkeistä

Tämä käsintehty pidike ruokailuvälineille valmistuu vain muutamasta helposti saatavilla olevasta materiaalista, jotka löytyvät melko varmasti jo kotoasi. Vaikka et olisikaan näppärä käsistäsi, tämä pidike ruokailuvälineille on helppo valmistaa.

Suosittelemme lukemaan tämänkin artikkelin: Keittiön järjestyksen parantaminen: 6 neuvoa

Välineet

 • Puinen leikkuulauta
 • Iso nitoja
 • Sakset
 • Keittiöpyyhkeitä
 • Liimaa
 • Keittiöpyyhkeisiin sopivia kangassuikaleita
Keittiöpyyhkeistä valmistuu kätevä pidike ruokailuvälineille

Näin valmistuu pidike ruokailuvälineille

 • Avaa keittiöpyyhe ja asettele se leikkuulaudan päälle. Leikkaa keittiöpyyhe leikkuulaudan koon mukaan, jättäen kuitenkin hieman ylimääräistä kangasta (parin sentin verran) oikealle, vasemmalle ja alapuolelle päärmeen tekemiseksi. Yläpuolelta leikkaa kangas leikkuulaudan “kahvan” alapuolelta.
 • Tee päärme leikkuulaudan reunojen yli menevästä kankaasta ja laita keittiöliina leikkuulaudalle niin, että se peittää sen kokonaan. Valmista seuraavaksi eräänlainen tasku nitomalla keittiöpyyhkeen kolme päätä kiinni leikkuulautaan, yläpuolta lukuun ottamatta.
 • Niittien määrä riippuu siitä, kuinka painavia ruokailuvälineesi ovat niistä riippuu kuinka hyvin pidike kestää, kun laitat ruokailuvälineitä taskun sisään. Varmista siis, että pidike ruokailuvälineille kestää hyvin niiden painoa laittamalla niittejä riittävästi.
 • Kun keittiöpyyhe on tukevasti niitattu kiinni leikkuulautaan ja olet tehnyt taskun, koristele pidike. Tavoitteena on, etteivät niitit näkyisi. Ota yksi kangassuikale ja liimaa se vasemman, oikean ja alapuolen reunan päärmettä pitkin.
 • Odota, kunnes liima on kuivunut hyvin, ennen kuin laitat ruokailuvälineitä taskuun.

Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä artikkeli: 3 mahtavaa tapaa poistaa ruostetta keittiövälineistä

Ota huomioon nämä

Pidike ruokailuvälineille keittiöpyyhkeistä

Kannattaa ostaa mieluiten kaunis seinäripustin ja laittaa pidike siihen roikkumaan, jotta ruokailuvälineesi ovat aina käden ulottuvilla näkyvässä paikassa. Suosittelemme noudattamaan myös seuraavia vinkkejä, jotta valmistamasi pidike ruokailuvälineille olisi vielä kauniimpi:

 • Älä aseta pidikettä paikkaan, jossa siihen saattaa roiskua rasvatahroja. Muutoin ruokailuvälineet ja keittiöpyyhe likaantuvat.
 • Tee yksi pidike jokaiselle eri ruokailuvälineelle (mieluiten yksi lusikoille, yksi haarukoille, yksi jälkiruokaottimille jne.) Tämä riippuu tietysti sinusta ja siitä mitä ruokailuvälineitä haluat laittaa pidikkeeseen.
 • Valitse aina sellaisia keittiöpyyhkeitä, jotka sointuvat kauniisti keittiösi väreihin.
 • Lisäksi kannattaa mieluiten valita sellainen leikkuulauta, jonka väri sopii hyvin yhteen huonekalujen ja keittiövälineiden kanssa.
 • Jos sinulla on useita samantyylisiä mutta erivärisiä keittiöpyyhkeitä, voit valmistaa useita pidikkeitä eri väreistä niin saat keittiöstäsi näyttävän näköisen.

Tämä yksinkertainen ja edullinen idea auttaa pitämään keittiösi siistinä ja järjestyksessä sekä tuo sisustukseen omaperäisen ilmettä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Viisi keinoa pitää keittiösi täydellisessä kunnossa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Viisi keinoa pitää keittiösi täydellisessä kunnossa

Kuinka saada täydellinen keittiö muutamalla kotikonstilla. Nämä helpot, nopeat ja tehokkaat puhdistuskeinot tekevät keittiöstäsi virheettömän!


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.