Logo image
Logo image

Sitruunavesi: 9 terveyshyötyä

2 minuuttia
Tiesitkö, että pH-arvon tasapainottamisen lisäksi lämmin sitruunavesi aamuisin lisää tuotteliaisuuttasi? Kokeile!
Sitruunavesi: 9 terveyshyötyä
Viimeisin päivitys: 03 tammikuuta, 2019

Aamuiset tavat ovat avaintekijä terveyden parantamisessa ja hyvän mielialan ylläpitämisessä koko loppupäivän ajan. Vaikka ajanpuute aamuisin voi saada sinut joskus unohtamaan tämän, päivän ensimmäiset tunnit ovat parhaita hetkiä omaksua koko kehoa hyödyttäviä tapoja. Esimerkiksi luonnollisten juomien nauttimista tyhjään vatsaan on suositeltu jo vuosia. Kun paastoat, saat ekstra-annoksen ravintoaineita elimistöösi. Tämä parantaa monia asioita kehossa, sekä fyysisiä että psyykkisiä.

Yksi tällaisista juomavaihtoehdoista on lämmin sitruunavesi. Vaikka se saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, tällä juomalla on mielenkiintoisia lääkinnällisiä ominaisuuksia sisältämiensä antioksidanttien, vitamiinien ja hivenaineiden ansiosta. Se on edullinen juoma valmistaa, ja voit nauttia sitä joka päivä ylläpitääksesi kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.

Tutustu yhdeksään mielenkiintoiseen terveyshyötyyn, joita saat juomalla sitä.

1. Sitruunavesi suojaa ja puhdistaa maksaa

Some figure

Sisältämiensä antioksidanttien ansiosta lämmin sitruunavesi on loistava tapa puhdistaa maksaa.

  • Se ehkäisee vapaiden radikaalien negatiivisia vaikutuksia.
  • Sen avulla voit myös poistaa maksaan kerääntyneitä myrkkyjä.

Lisäksi tämä luonnollinen juoma vähentää maksasairauksien riskiä, kuten rasvamaksaa ja munuaiskiviä.

2. Parantaa immuunijärjestelmän terveyttä

Tämän juoman suuri C-vitamiinipitoisuus on loistava apu immuunijärjestelmän pitämiseksi hyvässä kunnossa, ja se valmistaa elimistösi mahdollisia patogeeneja vastaan.

C-vitamiini parantaa myös vasta-aineiden muodostumista ja luo suojaavan muurin viruksia, bakteereita ja sieniä vastaan.

3. Auttaa tasapainottamaan veren pH-arvoa

Some figure

Nykyajan ruokavalio tekee elimistöstä tyypillisesti happaman, joten lämmin sitruunavesi on loistava tapa tasapainottaa sen pH-arvoa. Vaikka sitruunamehu on oikeastaan hapanta, sen yhdisteet muuttuvat emäksisiksi imeytyessään elimistöön.

Tämän juoman säännöllinen nauttiminen auttaa vähentämään liiallista happotuotantoa ja ehkäisee siihen liittyviä ongelmia.

4. Parantaa ihon terveyttä

Tämä yhdistelmä auttaa puhdistamaan myrkkyjä elimistöstä. Näin ollen juoma sopii loistavasti ihon kunnon parantamiseen. Se lisää ihon kosteutta ja auttaa myös poistamaan myrkkyjä, jotka voivat nopeuttaa ennenaikaista vanhenemista.

Tämän juoman päivittäinen nauttiminen pitää ihon näpyttömänä, erityisesti niiden ihmisten kohdalla, joiden iho on akneen taipuvainen.

5. Auttaa vähentämään mielitekoja

Some figure

Tämä juoma on erittäin hyödyllinen mielitekojen kanssa kamppaileville ja painoaan pudottaville ihmisille.

Sitruuna sisältää pektiini-nimistä kuitua, joka imeytyessään parantaa ruoansulatusta ja pidentää kylläisyydentunnetta.

6. Parantunut ruoansulatus

Lämpimän sitruunaveden ruoansulatusta edistäviä ominaisuuksia voidaan hyödyntää osana ummetuksen ja turvotuksen kaltaisten ongelmien hoitoa.

Sen kuitu ja antioksidantit auttavat parantamaan ruoansulatusjärjestelmän terveyttä. Ne optimoivat suolen supistumista ja tukevat niitä prosesseja, jotka erottavat veden ravintoaineista.

7. Lisääntynyt tuotteliaisuus

Some figure

Sitruunat ovat yksi niistä sitrushedelmistä, jotka antavat energiaa päivän loppupuolella, kun tunnet olosi väsyneeksi ja rasittuneeksi.

Näin olet tuotteliaampi ja vältät myös mielialanvaihtelut stressin ja masentuneisuuden lisäksi.

8. Edistää haavojen paranemista

Sitruunamehun C-vitamiini on erittäin tärkeää solujen uudistumisen kannalta, kun olet saanut jonkin ruumiinvamman. Tämä ravintoaine edistää sidekudoksen, ruston ja muiden soluista rakentuneiden kudosten muodostumista, joihin vamma tai haava vaikuttaa.

Tämä tarkoittaa sitä, että juomalla lämmintä sitruunavettä saat merkittäviä määriä C-vitamiinia paranemisen nopeuttamiseksi.

9. Suutulehdusten välttäminen

Some figure

Tämän juoman päivittäinen nauttiminen voi auttaa puhdistamaan suuta ja estämään bakteerien liiallista lisääntymistä hampaissa ja ikenissä.

Sitruuna sisältää antimikrobisia ja antibioottisia ominaisuuksia, jotka voivat vähentää hammaskivun ja ientulehduksen riskiä. Sen lisääminen lämpimään veteen taistelee myös pahanhajuista hengitystä vastaan.

Oletko valmis tekemään tätä juomaa kotona? Käytä muutama minuutti sen valmistamiseen joka aamu, niin huomaat kuinka hyvää se tekee kehollesi ennen pitkää!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.