Retiisin 7 loistavaa terveyshyötyä

joulukuu 23, 2016
Retiisin väri kertoo siitä, että siinä on runsaasti flavonoideja. Tämän kasviksen mausteikas maku on puolestaan muistutus siitä, että retiisi edistää tehokkaasti maksan terveyttä.

Retiisit ovat pieniä, maultaan intensiivisiä sekä herkullisia kasviksia, jotka ovat oivallinen lisä esimerkiksi salaatteihin. Jos rakastat retiisejä, olet hyvin onnekas, sillä terveytesi ja kehosi hyötyvät tästä kasviksesta suuresti.

On olemassa monen tyyppisiä retiisejä – valkoisia, liloja, mustia ja jopa vihreitä. Ja tiesitkö sitä, että wasabi-tahnaa saadaan eräästä mausteikkaasta retiisityypistä?

Mielenkiintoista on myös se, että retiisin siemenistä saatava öljy on myös hyvin terveellistä. Sitä käytetään monenlaisissa ihonhoitotuotteissa, kuten esimerkiksi vitiligon eli valkopälvin hoitoon tarkoitetuissa tuotteissa.

Retiisit ovat edullisia kasviksia, ja niitä löytää helposti useimmista supermarketeista ja toreilta. Niitä kannattaa syödä tuoreina, luonnonmukaisesti tuotettuina ja esimerkiksi osana salaatteja.

Kehosi tulee kokemaan retiisin nauttimisen tuloksena positiivisia muutoksia, ja seuraavassa kerromme näistä hyödyistä tarkemmin. Jatka lukemista ja kokeile retiisiä!

1. Retiisit ovat hyväksi maksalle

Retiisit ovat erittäin hyviä maksan terveyden edistämiseksi. Ne poistavat myrkkyjä sekä puhdistavat verta myrkyllisistä aineista ja jätteistä.

 • Esimerkiksi keltataudista kärsivät henkilöt saavat retiisistä sellaisen loistavan hyödyn, että se pystyy hallitsemaan ja vähentämään kehon bilirubiinin tasoa.
 • Retiisit myös suojaavat veren punasoluja sekä parantavat hapen virtaamista veressä.

2. Retiisi lievittää virtsatietulehdusta

Virtsatietulehdus

Kuten kaikki jo tiedämme, virtsatietulehdukset ovat tavallinen ilmiö naisilla. Retiisi on avuksi tässäkin, sillä sen syönti säännöllisesti esimerkiksi salaateissa on hyvä keino kyseisten tulehdusten estämiseksi tehokkaammin.

 • Retiisit ovat nestettä poistavia tuotteita, ja ne lisäävät luonnollisesti virtsan muodostusta.
 • Ne ovat myös tehokkaasti bakteereja torjuvia kasviksia, jotka taistelevat kyvykkäästi tulehduksia vastaan sekä suojelevat munuaisia.

Yksi tapa estää virtsatietulehdusta onkin juoda seuraavaa retiisiin perustuvaa juomaa kaksi kertaa viikossa.

Ota reseptimme talteen ja nauti!

Tarvittavat ainekset

 • 2 retiisiä
 • Mehu yhdestä appelsiinista
 • 5 mansikkaa
 • 1 lasillinen vettä (200 ml)

Näin tämä juoma valmistetaan

 • Ensinnäkin pese kunnolla retiisit ja mansikat, ja purista sitten mehu appelsiinista.
 • Sekoita kunnolla retiisit ja mansikat tehosekoittimessa, ja yhdistä ne veteen ja luonnolliseen appelsiinimehuun.
 • Tämän juoman maku on voimakas ja hiukan mausteikas, ja se on ihanteellinen virtsateiden terveyden suojelemiseksi.

3. Retiisit auttavat painon vähentämisessä

Retiisi

Retiisit ovat mahtava lisä mihin tahansa ruokavalioon, jonka tarkoituksena on vähentää painoa. Niissä on nimittäin vain vähän hiilihydraatteja, mutta paljon kuitua, C-vitamiinia, kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia.

Ravitsemuksen asiantuntijat sanovat, että retiisejä kannattaisi syödä muun muassa siksi, että ne stimuloivat painonlaskua sekä tervettä aineenvaihduntaa (jolloin keho muuntaa rasvaa energiaksi tehokkaasti).

4. Retiisit ja sydämen terveys

Retiiseistä saa runsaasti antosyaania, joka on erään tyyppinen flavonoidi, ja tämä kasvis saa siitä kirkkaan värinsä. Lisäksi tämä flavonoidi edistää sydämen ja verisuonten terveyttä.

 • Antosyaaneilla on poikkeuksellinen kyky suojella verisuonia ja valtimoita kovettumista ja tulehtumista vastaan.
 • Jos syöt minkä tahansa tyyppisiä punaisia tai sinisiä hedelmiä ja vihanneksia, voit varmistaa tämän flavonoidin hyvän saannin.

5. Retiisi vähentää verenpainetta

Verenpaine

Tämä juures on todella hyvä kaliumin lähde, ja kyseinen mineraali on elintärkeä verenpaineen hallitsemiseksi. Se auttaa myös parantamaan veren virtausta, jotta kehon eri osat saisivat sitä oikean määrän.

Jotta voisit hyötyä retiisistä maksimaalisessa määrin tässä mielessä, pidä tallessa seuraava juomaresepti.

Tarvittavat ainekset

 • 2 retiisiä
 • 2 porkkanaa
 • 1 lasillinen vettä (200 ml)

Näin tämä juoma valmistetaan

Kuten voit arvata, kaikkien näiden retiisiin pohjautuvien juomien maku on hiukan voimakas. Ne ovat kuitenkin herkullisia ja niiden teho on loistava, joten älä epäröi, vaan kokeile myös tätä juomaa!

 • Ensinnäkin pese retiisit ja porkkanat kunnolla. Muista, että on aina parempi vaihtoehto käyttää luonnonmukaisesti kasvatettuja kasveja, hedelmiä ja vihanneksia.
 • Kun olet puhdistanut tuotteet, valmista niistä mehu, ja yhdistä se lasilliseen vettä.

Helppoa, edullista ja äärimmäisen lääkinnällistä – loistava resepti!

6. Retiisi huolehtii ihostasi

C-vitamiini, fosfori, sinkki ja B-ryhmän vitamiinit, joita retiisissä on, auttavat pitämään ihosi kunnon hyvänä.

 • Retiisivesi (jota saadaan keittämisen tuloksena) auttaa säilyttämään ihon kosteuden määrän runsaana.
 • Kiintoisaa kyllä, jotkut käyttävät raakaa retiisiä myös kasvojensa ihon puhdistuksessa. Lisäksi on huomionarvoista, että kosmetiikkateollisuudessa retiisejä käytetään iho-ongelmien hoidossa, sillä tällä tuotteella on desinfioivia ominaisuuksia.

7. Retiisi vahvistaa ihmisen vastustuskykyä

Punasolut

Kuten voit huomata, on olemassa monta erilaista hyvää syytä siihen, miksi retiisejä kannattaisi sisällyttää päivittäiseen ruokavalioon. Yksi kaikkein tärkeimmistä syistä on kuitenkin vielä kertomatta: retiisit ovat erittäin hyvä apu vastustuskyvyn vahvistamiseksi.

 • Retiiseissä on äärimmäisen paljon C-vitamiinia, joka vahvistaa ihmisen luontaista vastustuskykyä ja veren valkosolujen kuntoa.
 • Retiisit eivät ainoastaan lisää vastustuskykyä, vaan ne myös säätelevät aineenvaihduntaa sekä avustavat kollageenin yhdistymisen prosessia. Ne myös tarjoavat keholle elintärkeää proteiinia, joka antaa suojaa ateroskleroosia vastaan.

Älä siis epäröi, vaan lisää retiisiä salaatteihisi ja kokeile herkullisia reseptejämme!

UUTISIA VERKOSSA