Puhdista maksa ja sappirakko luonnollisesti

tammikuu 15, 2016
Jos haluat pitää maksasi ja sappirakkosi terveinä, kannattaa sinun ehdottomasti välttää tiettyjen ruokien syöntiä. Sen sijaan oliiviöljy yhdistettynä sitruunamehuun auttaa sinua puhdistamaan elimistösi ja hävittämään myrkyllisiä aineita.

Maksan tehtävä on pitää elimistö terveenä ja imeyttää kaikki ne ravinteet, joita keho tarvitsee toimiakseen kunnolla. Monet ihmiset kuitenkin viettävät epäterveellistä elämää, jolloin ruokavalio on huono ja aikaa vietetään paljon istuma-asennossa. Tämä saa aikaan maksan rasittumisen, minkä seurauksena siihen kerääntyy myrkyllisiä aineita ja jätettä. Tällä voi sitten olla vakavia seurauksia terveydelle, jolloin myös elämänlaatu alkaa kärsiä huomattavasti.

Maksan puhdistaminen, kuten myös sappirakon puhdistaminen, on elimistön syväpuhdistusta. Tällöin hankkiudutaan eroon maksan myrkyllisistä aineista, sappinesteestä joka ei ole vielä päässyt erittymään, jätteestä sekä sappirakon kivistä. Tällainen syvällinen puhdistus on kuitenkin helppo toteuttaa luonnollisesti, ja ainoa asia, jonka siihen tarvitset, on hiukan tahdonvoimaa, jotta voisit tehdä tästä puhdistusrutiinista osan päivittäistä elämääsi. Jatka lukemista, mikäli haluat puhdistaa maksasi ja sappirakkosi luonnollisesti ja helposti!

Kuinka puhdistaa maksa ja sappirakko?

Tähän hoitoon tarvitaan vain kahta ainesta. Sekoita ruokalusikallinen neitsytoliiviöljyä teelusikalliseen sitruunamehua. Juo seos tyhjään vatsaan. Tämä kahden tuotteen yhdistelmä stimuloi sappirakkoa ja auttaa sitä hankkiutumaan eroon kaikesta jätteestä, jota siihen on kerääntynyt.

Hoitoa tulisi toistaa joka päivä kokonaisen kuukauden ajan. Odota aina vähintään 15 minuuttia ennen kuin syöt aamiaista, vaikka parasta olisikin odottaa 40-60 minuuttia ennen kuin ryhdyt nauttimaan päivän ensimmäistä ateriaasi.

Nainen laittaa farkkuja kiinni

Kun alat toteuttaa tätä maksan ja sappirakon puhdistusta, tulisi sinun valmistautua siihen, että saatat kokea joitakin detox-kuureihin liittyviä normaaleja oireita, kuten ripulia, runsasta ulostetta, ilmavaivoja, väsymystä, ruokahaluttomuutta, pahoinvointia, päänsärkyjä, runsasta liman eritystä, kehon hajujen voimakkuutta, hyvin tummaa tai voimakashajuista virtsaa, ihon näppyläisyyttä tai muita vastaavia ilmiöitä.

Nämä ovat normaali osa puhdistusprosessia, sillä siihen kuuluu myrkyllisten aineiden ja muiden maksaasi kerääntyneiden jätteiden poistamista. Ne ovat kertyneet sinne huonojen ruokailutottumusten, lääkkeiden, makeisten, pikaruoan, alkoholin, tupakan ja muiden haitallisten tuotteiden seurauksena. Tällaisia oireita koetaan yleensä kuitenkin vain puhdistuksen ensimmäisen viikon aikana, ja jotkut eivät koe niitä ollenkaan.

Jotta voisit hillitä näitä oireita, mikäli sinulla niitä ilmenee hoidon aikana, suosittelemme 2-4 sitruunavesilasillisen juomista päivittäin. Tämän veden tulisi mieluiten olla huoneenlämpöistä, sillä näin pystyt paremmin tukemaan kehoasi myrkyllisten aineiden poistamisessa. Juoman valmistuksessa kannattaa käyttää puhdasta, raikasta vettä ja kahden sitruunan mehua, ja voit myös lisätä hiukan hunajaa, jos haluat makeuttaa juomasi.

Muita vinkkejä maksan ja sappirakon puhdistukseen

Omenat

 • Kun puhdistat maksaasi ja sappirakkoasi, tulee sinun ehdottomasti tukea tätä prosessia ravinteikkailla ruoilla, ja sinun tulisi syödä paljon hedelmiä ja vihanneksia. Tulisi myös välttää sellaisten ruokien syöntiä, joissa on paljon rasvaa, kuten myös suklaan, maitotuotteiden, kahvin, alkoholin, voin ja punaisen lihan syöntiä, sillä kaikki nämä tuotteet estävät maksaasi puhdistautumasta kunnolla.
 • Toinen vaihtoehto maksan ja sappirakon puhdistusprosessin tukemiseksi on juoda voikukka- tai koiruohoteetä.
 • Luonnollinen omenamehu on myös loistava keino edistää maksan ja sappirakon puhdistautumista. Jos valitset tämän keinon, juo litran verran omenamehua tyhjään vatsaan kahden päivän ajan. Jos syöt aamiaista tämän mehun jälkeen, odota ainakin kolme tuntia ennen aloittamista, ja pysyttele mieluiten sellaisissa ruoissa kuten omenat, viinirypäleet, papaija ja keitetty vihanneskeitto.

Supersmoothie maksan ja sappirakon puhdistukseen

Tämä superjuoma yhdistää omenan ja voikukan ominaisuudet, ja se on mahtava keino maksan ja sappirakon tehokkaaseen puhdistukseen. Voikukka auttaa maksaa tuottamaan entsyymejä, ja se edistää sappirakon tuottaman sappinesteen erittymistä. Tämä puhdistava smoothie on todella herkullinen, ja sitä voi juoda tyhjään vatsaan mihin aikaan päivästä tahansa.

Supersmoothien hyödyt:

 • suojaa ja puhdistaa maksaa
 • toimii nestettä poistaen ja nesteen kerääntymistä vastaan taistellen
 • auttaa vatsan turvotuksen lievittämisessä sekä vähentää kuukautisten aikana ilmenevää turvotusta
 • sopii hyvin ihonhoidon tueksi, sillä se edistää ihon terveyttä

Ainekset

 • 1 kourallinen voikukanlehtiä
 • 4 omenaa
 • 2 pientä valkosipulinkynttä
 • 1 palanen tuoretta inkivääriä
 • 1 pieni palanen sipulia

Kuinka tämä smoothie valmistetaan?

Laita kaikki yllä luetellut ainekset tehosekoittimeen ja sekoita – yksinkertaista mutta hyvin tehokasta.

Jos haluat edistää terveyttäsi puhdistamalla maksasi ja sappirakkosi luonnollisesti, kokeile esittelemiämme helppoja ja edullisia vinkkejä!

UUTISIA VERKOSSA