Portobello-sienten ravintoarvo ja edut

Sienten sisällyttämisellä ruokavalioon on useita terveyshyötyjä niiden sisältämien antioksidanttien ja välttämättömien mikroravinteiden ansiosta. Kerromme lisää tässä artikkelissa!
Portobello-sienten ravintoarvo ja edut

Viimeisin päivitys: 14 marraskuuta, 2022

Portobello-sienet tarjoavat useita terveyshyötyjä. Niissä on erilaisia fytokemikaaleja, jotka toimivat antioksidantteina, ja ne ovat tärkeiden välttämättömien mikroravinteiden lähde.

Portobello-sienet kannattaa sisällyttää ruokavalioon monestakin syystä; katsotaanpa, mitä ne ovat!

Portobello-sienten ravintoarvo

Ravitsemuksen näkökulmasta katsottuna on huomattava, että 100 grammaa portobello-sieniä sisältää noin 20 kaloria. Tästä syystä se sopii mainiosti vähäkaloriseen ruokavalioon, jonka tavoitteena on painonpudotus. Niiden sisältämän kuidun ansiosta ne stimuloivat kylläisyyden tunnetta.

Lisäksi tämäntyyppinen ruoka-aine pystyy tarjoamaan suhteellisen merkittävän määrän proteiinia, ainakin sen sisältämän vesimäärän huomioon ottaen. Portobello-sienissä on 2,5 grammaa proteiinia sataa sientä kohden. Niiden biologinen arvo on kuitenkin alhainen. Niissä ei ole kaikkia välttämättömiä aminohappoja ja niiden sulavuuspiste on alhainen.

Mutta kun analysoimme portobello-sienen mikroravinteita, huomaamme, että se on raaka-aine, jolla on muita erinomaisia ominaisuuksia. Ne ovat B6-vitamiinin, C-vitamiinin, D-vitamiinin, kaliumin ja niasiinin lähde.

Kaikki ne auttavat ylläpitämään sisäistä homeostaasia ja optimoivat kehon toimintoja. Tämän ansiosta kroonisten ja monimutkaisten patologioiden kehittymisriskiä voidaan pienentää.

Portobello-sienet ja muut sienet korissa.
Sienet sopivat mainiosti tasapainoiseen ja terveelliseen ruokavalioon. Niiden ravintoaineet täydentävät muiden ruoka-aineiden antamia ravintoaineita.

Portobello-sienet: terveyshyödyt

Portobello-sienten säännöllinen sisällyttäminen ruokavalioon voi tuottaa useita mainitsemisen arvoisia terveyshyötyjä. Alle olemme listanneet joitakin niistä.

Ne säätelevät verenpainetta

Tämä sieni sisältää paljon kaliumia. Puhumme kivennäisaineesta, jolla on osoitettu olevan natriumin vastainen vaikutus verenpaineen säätelyssä.

Tästä syystä on hyvä sisällyttää sienet osaksi ruokavaliota. On tärkeää huomauttaa, että kaliumin ja natriumin saannin tasapainottaminen tuottaa yleensä hyviä tuloksia sydämen terveyden hallinnassa.

Ne toimivat antioksidantteina

Toisaalta portobello-sienet ovat fytokemikaalien lähde, jolla on antioksidanttikapasiteettia. Lisäksi ne sisältävät seleeniä. Tämä elementti neutraloi vapaiden radikaalien muodostumista.

Tämä auttaa hallitsemaan oksidatiivista tasapainoa, ehkäisemään muutoksia tulehdusarvoissa ja solujen DNA:n vaurioita. Tämä mekanismi liittyy sairauksien ehkäisyyn, kuten European Journal of Medicinal Chemistry -lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa.

Ne edistävät painonpudotusta

On selvää, että sienet eivät auta nopeuttamaan aineenvaihduntaa ja rasvan hapettumista, mutta ne voivat silti auttaa painonpudotuksessa. Tämä johtuu niiden kuitupitoisuudesta.

Tämä aine lisää kylläisyyden tunnetta ja auttaa noudattamaan energiavajaista ruokavaliota. Tämän ansiosta rasvan hapettuminen lisääntyy, mikä parantaa kehon koostumuksen tilaa. Nutrition Reviews -lehdessä julkaistu tutkimus vahvistaa tämän.

Lisäksi on huomattava, että kuitu on myös hyvä suoliston terveydelle. Se toimii energeettisenä substraattina ruoansulatuskanavassa asuville bakteereille ja lisää ulosteboluksen määrää, mikä varmistaa tehokkaamman kuljetuksen.

Sienten kerääminen on suoritettava huolellisesti, jotta et vahingossa poimi mukaan myrkyllisiä lajikkeita.

Portobello-sienten pitäisi olla ostoslistallasi

Portobello-sienillä on useita terveyshyötyjä. Tästä syystä sen nauttimista suositellaan aina monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion yhteydessä.

Lopuksi huomioi, että supermarketeissa myytäviä sieniä pidetään aina turvallisina. Ole varovainen ulkoa kerättyjen sienien kanssa.

Jotkut lajikkeet ovat myrkyllisiä ihmisille ja niiden nauttiminen voi olla kohtalokasta. Siksi, jos olet kokematon tällä alalla, älä koskaan syö luonnosta löytämiäsi sieniä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Helppoa ja herkullista ruokaa sienistä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Helppoa ja herkullista ruokaa sienistä

Tässä artikkelissa esittelemme muutaman suussa sulavan reseptin, joiden avulla valmistat herkullista ruokaa sienistä helposti!


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.