Pilipähkinöiden ravitsemukselliset ominaisuudet ja edut
Pilipähkinät ovat terveyden kannalta erittäin hyödyllisiä, ja ne voidaan sisällyttää ruokavalioon säännöllisesti. Ne ovat kuitenkin tuntemattomia useimmille ihmisille. Niinpä haluamme kertoa sinulle kaiken näiden epätavallisten pähkinöiden ominaisuuksista.
Ennen kuin aloitamme, on huomattava, että useimmat ravitsemusasiantuntijat suosittelevat pähkinöiden päivittäistä nauttimista. Ne ovat elintarvikkeita, joilla katsotaan olevan korkea ravintoainetiheys. Ne tarjoavat proteiineja, laadukkaita rasvoja ja monia vitamiineja ja kivennäisaineita.
Ne ovat kuitenkin melko energiapitoisia ja tästä syystä on tärkeää, ettei niitä syödä liikaa.
Mitä pilipähkinät ovat?
Pilipähkinöitä viljellään Australiassa, Uudessa-Guineassa ja Kaakkois-Aasiassa. Niillä on erilainen ravintoprofiili kuin muilla pähkinöillä, koska ne ovat tyydyttyneiden ja kertatyydyttymättömien rasvojen lähde.
Toisaalta ne sisältävät suuren määrän magnesiumia, joten ne auttavat kattamaan tämän alkuaineen päivittäisen tarpeen.
Ne voidaan syödä raakana tai kevyesti paahdettuna. Niillä on yleensä erittäin pehmeä ja kermainen rakenne, ja ne sulavat suussa puremisen jälkeen.
Pilipähkinät ovat jopa valkoisempia kuin makadamiapähkinät. Ne voidaan yhdistää loistavasti fermentoitujen maitotuotteiden kanssa, mikä parantaa niiden ravintosisältöä.
Lue lisää: Pähkinöiden on osoitettu parantavan siemennesteen laatua
Ravitsemukselliset tiedot
Ravitsemuksellisesta näkökulmasta on huomattava, että pilipähkinät ovat hyvä rasvan ja proteiinin lähde. 100 grammassa pilipähkinöitä on 31 grammaa lipidejä ja lähes 11 grammaa proteiinia.
Proteiinit ovat kuitenkin biologiselta arvoltaan alhaisia. Ne eivät sisällä kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Ne auttavat kuitenkin täyttämään erilaisia päivittäisiä tarpeita.
Mitä tulee mikroravinteisiin, pilipähkinöissä on korkea B-vitamiinipitoisuus. Ne sisältävät myös mineraaleja, kuten mangaania, magnesiumia, fosforia, kuparia, sinkkiä ja rautaa.
Saatat olla kiinnostunut: Tiesitkö, että saksanpähkinät alentavat verenpainetta?
Edut
Pillipähkinöiden säännöllisellä nauttimisella voi olla useita myönteisiä vaikutuksia kehoon. Ne voivat esimerkiksi vaikuttaa positiivisesti unen fysiologiaan magnesiumpitoisuutensa ansiosta. Magnesiumin on osoitettu auttavan torjumaan nukkumiseen liittyviä häiriöitä.
Lisäksi ne voivat tuottaa voimakkaan antioksidanttivaikutuksen. Tämä johtuu niiden sisältämistä fytokemikaaleista, jotka neutraloivat vapaiden radikaalien muodostumista. Tämä vaikutus liittyy kroonisten ja monimutkaisten sairauksien pienempään esiintyvyyteen.
Emme saa unohtaa, että näiden pähkinöiden ansiosta on mahdollista täydentää päivittäisiä proteiinitarpeita. Riittävä proteiinien saanti on tärkeää terveyden kannalta. Annals of Nutrition & Metabolism -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan istumatyötä tekevien ihmisten tulisi nauttia vähintään 0,8 grammaa proteiinia painokiloa kohden päivässä.
Lopuksi meidän on pidettävä mielessä, että pilipähkinät tarjoavat myös merkittäviä määriä kalsiumia. Tämä on erittäin tärkeä elementti, joka voi estää luun rappeutumista vuosien mittaan.
Pilipähkinät ovat hyödyllisiä terveyden kannalta
Pilipähkinät eivät ole kovin tunnettuja kaikkialla maailmassa. Niissä on kuitenkin runsaasti ravintoaineita.
Tästä syystä niiden kulutusta suositellaan. Lisäksi ne ovat erittäin maukkaita ja koostumukseltaan kivan tuntuisia, kermaisia ja silkkisiä, ja niitä on helppo pureskella.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Cao Y, Zhen S, Taylor AW, Appleton S, Atlantis E, Shi Z. Magnesium Intake and Sleep Disorder Symptoms: Findings from the Jiangsu Nutrition Study of Chinese Adults at Five-Year Follow-Up. Nutrients. 2018;10(10):1354. Published 2018 Sep 21. doi:10.3390/nu10101354
- Neha K, Haider MR, Pathak A, Yar MS. Medicinal prospects of antioxidants: A review. Eur J Med Chem. 2019;178:687-704. doi:10.1016/j.ejmech.2019.06.010
- Richter M, Baerlocher K, Bauer JM, et al. Revised Reference Values for the Intake of Protein. Ann Nutr Metab. 2019;74(3):242-250. doi:10.1159/000499374
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.