Parhaat kotitekoiset karvanpoistovinkit
Ihokarvojen määrä ja paksuus vaihtelee kehon alueesta ja yksilöstä toiseen. Monet naiset haluavat eroon tummista karvoista säärissä, kainaloissa ja bikinirajassa. Joskus karvoja trimmataan myös käsivarsista ja kasvoilta. Mikään pakko karvoja ei kuitenkaan ole poistaa, jos ne eivät itseä häiritse. Karvojen poistoon ja sileän, pehmeän ihon saavuttamiseen on monia eri tekniikoita, mutta ikävä kyllä monet niistä ovat kivuliaita ja kalliita. Jos et kestä karvojen nyppimistä, on tarjolla muitakin vaihtoehtoja, kuten alla antamamme karvanpoistovinkit.
Onneksi on olemassa muutamia luonnollisia aineksia, joilla karvat saa poistettua helposti ja ihoa ärsyttämättä. Karvat voi poistaa kotioloissa ilman sen suurempaa kipua, ja aineksetkin ovat edullisia. Herkkäihoiset ja allergiset eivät välttämättä kestä vahvoja kemikaaleja ja kuumia vahoja, ja tällöin on hyvä kokeilla hellempiä keinoja, kuten sokerointia ja muita menetelmiä. Tästä artikkelista löydät ohjeet tehokkaaseen mutta hellävaraiseen karvanpoistoon.
Voit poistaa karvat luonnollisesti helposti valmistettavilla menetelmillä – ne eivät vaadi paljoakaan aikaa ja ne tarjoavat loistavat tulokset. Ennen kuin valikoit itsellesi sopivan menetelmän, on hyvä muistaa, että käytön kanssa täytyy olla säännöllinen ja kärsivällinen.
Ota kokeiluun nämä kotona valmistettavat karvanpoistovinkit ja heitä hyvästit häiritseville karvoille!
Ruokasooda
Tätä karvanpoistomenetelmää tulisi käyttää joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Tulokset näet aamulla.
Valmistus ja käyttö
- Sekoita ruokalusikallinen ruokasoodaa 2 desiin kiehuvaa vettä. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä.
- Kasta vanulappu, harsopala tai pyyheliina seoksessa ja painele niille alueille, joilta haluat poistaa karvat.
- Teippaa liina paikoilleen yön ajaksi, niin ettei se pääse liikkumaan.
- Aamulla kun poistat liinan on tärkeää levittää iholle kosteusvoidetta, joka ehkäisee ihon kuivumista. Ruokasoodalla voi nimittäin olla ihoa kuivattava ja ärsyttävä vaikutus. Lopeta hoito, mikäli ihoärsytystä esiintyy.
- Kahden tai kolmen käyttöpäivän jälkeen tuloksia pitäisi alkaa näkymään.
Sokeri ja sitruuna
Sokerointi on niittänyt mainetta maailmalla, sillä se poistaa ihokarvat helposti muutamassa minuutissa. Monet kokevat karvanpoiston ja vahauksen liian kivuliaaksi, mutta sokerointi on huomattavasti hellävaraisempi menetelmä, sillä se nyppäisee mukaansa pelkästään karvat, ei ihosoluja.
Sokerimassa sisältää vain sitruunaa ja sokeria, joten se sopii allergikoillekin. Sokerointia on yleisesti tarjolla kauneushoitoloissa vahauksen rinnalla, mutta sokerimassa valmistuu helposti kotonakin ja muutaman harjoituskerran jälkeen tekniikka on helppo omaksua. Säästät rahaa ja aikaa, kun hoidat sokeroinnin kotona.
Valmistus ja käyttö
- Tarvitset keskikokoisen kattilan, johon kaadat 440 g valkoista sokeria ja yhden sitruunan mehun. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lämmitä seosta ja sekoita jatkuvasti, kunnes sokeri on sulanut kokonaan.
- Kun seos alkaa kuplia, voit vähentää lämpöä. Jatka sekoittamista, kunnes muodostuu paksu, tahmea tahna. Värin tulisi olla hunajaa muistuttavan kultainen. Varo polttamasta sitä!
- Kun tahna on viilentynyt, voit muovata siitä pallon käsissäsi, mutta älä anna sen viilentyä liikaa. Paina tahna iholle vahan tavoin karvojen kasvusuuntaa mukaillen ja repäise sitten nopealla ranneliikkeellä tahna irti ihosta. Sokeri vie mukanaan ihokarvat ja menetelmä on yllättävän kivuton.
Valkopippuri ja kamferi
Tämä valkopippurista ja kamferista valmistettu hoito on hyvä vaihtoehto etenkin säärikarvojen poistoon. Sekä pippuri että kamferi voivat aiheuttaa polttelevan tunteen iholle, mutta tätä ei ole syytä pelästyä. Jos ihosi on herkkä, kannattaa sinun suosia muita menetelmiä, kuten sokerointia. Jos iho reagoi kovasti punoittaen, kirvellen ja kutisten, pese hoito pois, äläkä kokeile sitä uudestaan.
Valmistus ja käyttö
- Jauha valkopippuri hienoksi jauheeksi. Sekoita valkopippuri samaan määrään kamferia ja lisää tippa manteliöljyä.
- Muodosta aineksista tahna ja levitä se säärille. Anna vaikuttaa 15 minuuttia.
- Huuhtele iho ja huomaat, että karvat ovat katkeilleet irti.
Kikhernejauhot
Kikherneistä valmistettu jauho on yleinen aines etenkin Intiassa karvojen poistamiseen. Kikhernejauhoja voi käyttää kaikilla ihoalueilla häiritsevien karvojen hellävaraiseen poistoon, ja se on hyvä keino esimerkiksi kasvoille. Kikhernejauhoihin sekoitetaan usein kurkumajauhoa ja tilkka maitoa.
Ainekset
- 65 g kikhernejauhoja
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl maustamatonta jogurttia
- hieman maitoa
Valmistus
- Kaada ainekset kulhoon ja sekoita ne keskenään tasaiseksi. Lisää viimeisenä maito; käytä vain sen verran kun tarvitset, ettei tahnasta tule liian löysää.
- Levitä kasvoille poistaaksesi häiritsevät karvat.
- Anna seoksen vaikuttaa 30 minuuttia ja hiero sitten sormilla hoidettavia alueita vastakarvaan.
- Jos seos on kuivunut liikaa ja murenee iholta, voi kostuttaa sormet ennen hierontaa.
- Huuhtele kasvot lopuksi lämpimällä vedellä ja toista hoito kaksi tai kolme kertaa viikossa.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Cleveland Clinic. (16 de junio de 2022). What is sugaring? Pros and cons of this hair removal option. https://health.clevelandclinic.org/what-is-sugaring
- Hekmatpou, D., Mehrabi, F., Rahzani, K., & Aminiyan, A. (2019). The Effect of Aloe Vera Clinical Trials on Prevention and Healing of Skin Wound: A Systematic Review. Iranian Journal of Medical Sciences, 44(1), 1–9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6330525/
- Naomi, R., Bahari, H., Ridzuan, P. M., & Othman, F. (2021). Natural-Based Biomaterial for Skin Wound Healing (Gelatin vs. Collagen): Expert Review. Polymers, 13(14), 2319. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8309321/
- Tannir, D., & Leshin, B. (2001). Sugaring: an ancient method of hair removal. Dermatologic Surgery, 27(3), 309–311. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11277903/
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.