Oletko kuullut sokeroinnista? Se on karvanpoistomenetelmä!

kesäkuu 2, 2015

Vahat, voiteet, höylät, elektroniset ihokarvanpoistolaitteet … Tiesitkö, että on olemassa myös luonnollinen ja edullinen vaihtoehto ihokarvojen poistoon? Tarvitset vain sokeria ja sitruunan, ja voit helposti valmistaa sokerointimassan itse kotona.

Seuraavaksi selitämme, miten voit valmistaa sokerointimassan ja käyttää tätä luonnonmukaista tekniikkaa, joka tunnetaan sokerointina. Kerromme myös sen eduista verrattuna muihin ihokarvanpoistomenetelmiin.

Mitä sokerointi oikeastaan on?

Sokerointi on ihokarvanpoistomenetelmä, jota on käytetty jo antiikin ajoista lähtien Egyptissä ja muissa idän maissa. Tarvitset vain sokeria ja sitruunan. Tällä menetelmällä ihokarvoja poistetaan sokerimassan avulla samaan tapaan kuin vahalla, mutta sokeroinnilla on enemmän etuja, joista kerromme lisää myöhemmin tässä artikkelissa.

Joissakin maissa myydään valmista sokerointitahnaa, mutta se on niin helppo tehdä itse, että se todella kannattaa oppia. Opit reseptin ja tekniikan nopeasti, etkä pian enää halua käyttää mitään muuta ihokarvanpoistomenetelmää.

sokeri-ja-sitruuna-devillibrarian

Mitä tarvitsen?

Ainoat tarvittavat ainesosat ovat:

 • 2 kuppia sokeria (n. 4 dl)
 • yhden sitruunan mehu
 • vettä (vain, jos sinulla ei ole tarpeeksi sitruunan mehua)

Miten valmistaa sokerointimassa

Laita sitruunan mehu ja kaksi kuppia sokeria keskikokoiseen kattilaan tai pannuun. Sitruunamehun tulisi kokonaan peittää sokeri, joten jos sinulla ei ole tarpeeksi mehua, voit lisätä vähän vettä.

Kuumenna seos keskikuumalla liedellä ja sekoita puisella kauhalla kunnes sokeri on kokonaisuudessaan liuennut. Jos sinulla on ruoanlaittoon tarkoitettu lämpömittari, tarkista että seos saavuttaa 115 asteeseen (celcius).

Kun seos alkaa kiehumaan, vähennä lämpöä ja odota kunnes seos paksuuntuu ja muuttuu tahmeaksi, mutta on silti vielä jokseenkin notkeaa.

Seoksen kuuluu olla kultaista ja pehmeää, melkein kuin hunajaa. Jos se on tummaa, saatoit ehkä polttaa sen, missä tapauksessa sinun on aloitettava alusta uudelleen.

Seosta ei koskaan saa kiehuttaa kovalla kuumuudella pidempään kuin minuutin verran.

Poista lämmöltä ja anna jäähtyä.

Nyt sinulla on sokerointimassa.

vaha-ihokarva-poisto-digipam

Miten sitä käytetään

Jos haluat, voit kuoria ihon ennen sokerointia, mutta emme suosittele sitä jos sinulla on hyvin herkkä iho.

Estääksesi sokerointimassan liiallisen takertumisen ihoon, voit lisätä hieman jalka- tai talkkijauhetta sille alueelle, jolta aiot poistaa ihokarvat.

Puhdista ja kuivaa sokeroitava alue hyvin varmistaaksesi, että sinulla ei tule olemaan ongelmia takertumisen kanssa.

Pese kädet hyvin ja jos haluat, voit hieroa niihin vähän öljyä.

Ota vähän sokerointimassaa ja hiero sitä vastakarvaan. Esimerkkinä sääret: koska säärien karvat kasvavat alaspäin, levitä sokerointimassa sääriin liikkuen alhaalta ylöspäin.

Jos sokerointimassa on hyvin paksua, lämmitä sitä hieman.

Levitä sokerointimassaa niin, että ohut kerros kattaa sokeroitavan alueen. Vedä vastakkaiseen suuntaan, toisin sanoen, karvojen kasvun suuntaisesti (jos olet sokeroimassa sääriä, vetäise alaspäin).

Käytä toista kättäsi vetääksesi ihon kireäksi.

Sitten, samaa massaa käyttäen, levitä toiselle alueelle ja toista prosessi.

Levitä iholle hieman kosteusvoidetta tai aloe vera -geeliä rauhoittamaan ihoa sokeroinnin jälkeen. Jos ihollesi jäi sokerointimassaa voit pestä sen pois lämpimällä vedellä.

Sokeroinnin edut

 • Se on edullista, koska tarvitset vain sitruunan ja sokeria.
 • Tulos on yhtä pitkäkestoinen kuin vahauksen jälkeen.
 • Se ei ole yhtä kivuliasta kuin vahaus.
 • Se toimii myös todella lyhyisiin karvoihin.
 • Sitä käytetään huoneenlämpöisenä.
 • Se auttaa poistamaan myös kuolleet ihosolut ja parantaa ihon uudistumista.
 • Sitä voidaan käyttää missä tahansa vartalon alueella.

Suosituksia

 • Jos tämä on ensimmäinen kerta kun kokeilet sokerointia, tee se ensin pienelle ihoalueelle. Valitse alue joka ei ole kovin herkkä.
 • Sokerimassan ei tarvitse olla kuumaa, ainoastaan lämmintä.

Kuvat – digipam, devillibrarian ja Judy

UUTISIA VERKOSSA