Logo image
Logo image

Opi valmistamaan kakun kuorrute

2 minuuttia
Jos haluat koristella kakkusi ja muut leivoksesi (muffinssit, keksit jne.) yksinkertaisella ja hyvännäköisellä kuorrutteella, paras vaihtoehto on kerma. Tässä artikkelissa opetamme valmistamaan kuorrutteen kakulle.
Opi valmistamaan kakun kuorrute
Kirjoittanut Jose Popoff
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kakun kuorrute on hyvin helppo valmistaa. Se ei vaadi monia ainesosia eikä pitkää ja monimutkaista prosessia. Kaiva siis essusi esiin ja valmistaudu koristelemaan herkulliset leivoksesi.

Tänään opetamme valmistamaan kakun kuorrutteen. Kuten olet varmasti jo nähnyt, jotkut kakut vaativat paljon aiempaa kokemusta. Tänään esittelemämme vaihtoehto on yksinkertaisempi, eikä sinun tarvitse olla ammattilainen sen tehdäksesi. Kun valmistat ja käytät tätä herkullista kuorrutetta kakkujesi koristeluun, saat samalla kokemusta.

On tärkeää huomauttaa, että luovuus on oleellinen asia kakun koristelussa. Sillä kakusta saa tehtyä omaperäisen ja persoonallisen.

Kakun kuorrute

Kakun koristelu tulisi tehdä sellaisten ainesosien kanssa, jotka eivät vaadi jääkaappisäilytystä, eli suklaa tai kondensoitu maito eivät ole kovin suositeltavia, ellei niitä käytetä pikimmiten.

Pian esittelemämme kakun kuorrute on kermaisen ja pehmeän koostumuksensa ansiosta yksi eniten leivoksissa käytetyistä kuorrutteista. Se on hyvin monikäyttöinen ja helppo valmistaa.

Tavallisesti tähän kuorrutteeseen tulee maissitärkkelystä, maitoa ja munia. Makua lisätään raastetulla sitruunankuorella tai muilla aromeilla.

Tämä on kakkukuorrutteen perusresepti, jossa käytetään helposti saatavilla olevia aineksia. Siihen voi sitten lisätä itse muita makuja ja ainesosia ja saada näin hieman erilaisia versioita kuorrutteesta.

Ainekset

 • 3 munankeltuaista
 • 1 litra maitoa
 • 80 g sokeria
 • 1 tl vaniljaa
 • 1 pala raastettua sitruunankuorta
 • 90 g maissitärkkelystä
Some figure

Valmistus

 1. Laita maito kattilaan matalalle lämmölle.
 2. Lisää sokeri ja raastettu sitruunankuori maitoon. Sekoita ainekset hyvin keskenään.
 3. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset maissitärkkelyksen kanssa.
 4. Kun maito alkaa kiehua, kaada seos samaan kulhoon keltuaisten ja maissitärkkelyksen kanssa.
 5. Kun olet sekoittanut ainekset hyvin, laita seos matalalle lämmölle ja vatkaa niin kauan, kunnes saat paksun kerman.
 6. Lisää vanilja ja sekoita napakasti. Anna jäähtyä. Kakun kuorrute on valmis käytettäväksi.
 7. Laita kakku vakaalle alustalle.
 8. Levitä kuorrute puisella lusikalla kaikkialle kakun pinnalle.
 9. Muotoile kuorrute kakkuun haluamallasi tavalla lastan tai pursottimen avulla.

Huomaat, että kakku näyttää hyvin yksinkertaiselta pelkän valkoisen kuorrutteen kanssa. Voit hyödyntää luonnollisia väriaineita antamaan kakulle hieman persoonallisuutta. Myös hedelmistä ja pähkinöistä saa kivan lisän kakkuun.

Valitse kakkuusi sopivat värit ja käytä pursotinta ja erilaisia suuttimia (jos sinulla on) apuna kakun koristelussa haluamallasi tavalla. Luo erilaisia kukkasia, ruusuja, lehtiä, kirjaimia tai mitä vain mieleesi juolahtaa.

Some figure

Joitakin suosituksia

Tässä joitakin ohjeita kuorrutteen valmistamiseen ja reseptin parantamiseen:

 • Käytä aina oikeat määrät kutakin ainesosaa. Valmistamisen aikana näet, onko koostumus sellaista kuin pitäisi ja voit myös testata makua.
 • Vältä ainesten sekoittamista alumiiniastioissa, sillä ne voivat vaikuttaa kuorrutteen ulkonäköön epäsuotuisasti. On parempi käyttää muovisia tai lasisia astioita.
 • Siivilöi maissitärkkelys ennen sen lisäämistä, jotta vältät paakut.
 • On tärkeää lisätä vanilja vasta lopuksi, ei seoksen lämmittämisen aikana, sillä se voi haihtua pois.
 • Kuorrutteeseen voi lisätä monia ainesosia maun muuntelemiseksi. Siihen sopii esimerkiksi voi, appelsiininkuori, kaneli tai jopa suklaa. Tärkeää on se, ettei maku peitä liiaksi muun kakun makua.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Gafour, W., & Aly, E. (2020). Organoleptic, textural and whipping properties of whipped cream with different stabilizer blends. Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria19(4), 425-433. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33179482/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.