Neljä mahtavaa jalkakylpyä
Äkilliset muutokset lämpötilassa, hormonaaliset vaihtelut sekä huolenpidon puute ovat tekijöitä, jotka kuivattavat ihoa todella pahasti, varsinkin jalkojen ihoa. Kuka voisi unohtaa myöskään pahempia ongelmia, kuten sienitulehdus, liikavarpaat ja halkeamat? Tässä artikkelissa haluammekin listata neljä jalkakylpyä, jotka voit tehdä kotona ja jotka auttavat sinua palauttamaan osan vahingosta.
Vaikka säännöllinen pedikyyri voikin auttaa pitämään jalat kauniina ja pehmeinä, voi jalkakylpyä käyttää erinomaisena lisänä kauneusrutiineihin. Se ei ainoastaan pehmennä ja irrota kuolleita ihosoluja, vaan rentouttaa myös väsyneet lihakset.
Oletko valmis kokeilemaan?
Neljä jalkakylpyä, joita tulet rakastamaan
Voit tehdä jalkakylpyjä jalkojen pehmentämiseksi hyödyntämällä joidenkin luonnollisten ainesosien ominaisuuksia. Ne lievittävät kipua päivittäisen rutiinin jälkeen ja pitävät jalat pehmeinä.
1. Pehmennä jalat etikalla ja manteliöljyllä
Elvytä jalat lisäämällä jalkakylpyyn manteliöljyä ja etikkaa.
Saat mahtavia tuloksia lisäämällä omenaviinietikkaa ja manteliöljyä jalkakylpyyn. Tämä johtuu siitä, että etikka auttaa estämään sienen sekä infektioita aiheuttavien bakteerien kasvua.
Manteliöljy puolestaan toimii kosteuttavana ainesosana, joka auttaa poistamaan kuivuuden. Kun niitä käytetään yhdessä, auttavat nämä ainesosat kuolleiden ihosolujen poistamisessa.
Ainesosat
- 1,25 dl omenaviinietikkaa
- 1 l kuumaa vettä
- 2 rkl manteliöljyä
Valmistus
- Laimenna omenaviinietikka ensin kuumaan veteen.
- Lisää sitten manteliöljy ja sekoita.
Käyttö
- Liota jalkoja seoksessa noin 15-20 minuutin ajan.
- Toista kahdesti viikossa.
Lue myös: 6 jalkojenhoitovinkkiä, joilla jalat näyttävät aina täydellisiltä
2. Jalkakylpy merisuolasta, ruokasoodasta ja laventeliöljystä
Seuraava jalkakylpy on pehmentävän vaikutuksen lisäksi myös rentouttava ja elvyttävä. Se on paras tehdä 2-3 kertaa viikossa jalkojen verenkierron parantamiseksi sekä jännityksen vähentämiseksi. Tämä jalkakylpy kuorii myös ihoa.
Ainesosat
- 4 rkl merisuolaa
- 6 rkl ruokasoodaa
- 10 tippaa eteeristä laventeliöljyä
- 1,5 l vettä
Valmistus
- Lämmitä ensin vesi.
- Kun vesi on siedettävän lämpöistä jaloille, laita se sankoon ja lisää suola, ruokasooda ja öljy.
Käyttö
- Liota jalkoja seoksessa 20 minuutin ajan.
3. Pehmennä jalkoja savella
Savi on mainio terapeuttinen apu jalkojen pehmentämiseen ja siloittamiseen.
Savea on käytetty luonnonkosmetiikassa jo pitkän aikaa sen ihon terveyttä parantavien ominaisuuksien johdosta. Se ei ainoastaan auta poistamaan kovettumia sekä kuorimaan kuolleita ihosoluja, vaan sen ravintoaineet tunkeutuvat myös ihoon tuoden sille tervettä hehkua.
Ainesosat
- 6 rkl epsom-suolaa
- 1,5 l kuumaa vettä
- 1 tl mäkikuismaöljyä
- 1,25 dl kosmetiikkaan tarkoitettua savea
Valmistus
- Kaada epsom-suola ensin sankoon kuuman veden kanssa.
- Lisää öljy ja savi. Sekoita.
Käyttö
- Upota jalat seokseen 20 minuutin ajaksi.
- Toista hoito kolmesti viikossa.
4. Jalkakylpy inkivääristä ja vetyperoksidista
Neljäs suosituksemme jalkakylpyä varten on käyttää inkivääriä ja vetyperoksidia pääainesosina. Tämä kylpy sopii erinomaisesti tulehduksen sekä jännityksen tai ylirasituksen aiheuttaman kivun vähentämiseen. Se auttaa myös poistamaan karheuden ja liiallisen kuivuuden.
Ainesosat
- 2 rkl jauhettua inkivääriä
- 6 rkl vetyperoksidia
- 1,5 l vettä
Valmistus
- Lämmitä vesi ensin jaloille sopivaksi.
- Kaada se sitten sankoon.
- Lisää myös inkivääri ja vetyperoksidi.
Käyttö
- Liota jalkoja tässä seoksessa 15-20 minuutin ajan.
- Kuivaa jalat hyvin ja lepää, kun aika on kulunut.
- Toista 2-3 kertaa viikossa mieluiten ennen nukkumaanmenoa.
Ovatko jalkasi kuivat, etkä jaksa odottaa seuraavaan pedikyyriin tai jalkahoitoon? Valitse suosikkijalkakylpysi ja kokeile sitä kotona. Tulet todella rakastumaan jalkakylpyjen terapeuttisiin vaikutuksiin!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015
- Lin TK, Zhong L, Santiago JL. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. Int J Mol Sci. 2017;19(1):70. Published 2017 Dec 27. doi:10.3390/ijms19010070
- Mori HM, Kawanami H, Kawahata H, Aoki M. Wound healing potential of lavender oil by acceleration of granulation and wound contraction through induction of TGF-β in a rat model. BMC Complement Altern Med. 2016;16:144. Published 2016 May 26. doi:10.1186/s12906-016-1128-7
- Williams LB, Haydel SE. Evaluation of the medicinal use of clay minerals as antibacterial agents. Int Geol Rev. 2010;52(7/8):745–770. doi:10.1080/00206811003679737
- Moosavi M. Bentonite Clay as a Natural Remedy: A Brief Review. Iran J Public Health. 2017;46(9):1176–1183.
-
Bode AM, Dong Z. The Amazing and Mighty Ginger. In: Benzie IFF, Wachtel-Galor S, editors. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. Boca Raton (FL): CRC Press/Taylor & Francis; 2011. Chapter 7. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.