Logo image
Logo image

Näin teet silmistäsi viehättävämmät

4 minuuttia
Yksi klassisista neuvoista meikkaamista koskien on seuraava: korosta vain yhtä kasvojesi aluetta kerrallaan. Jos siis haluat silmiesi olevan huomion keskipisteenä, ei kannata meikata huulia liian voimakkaasti, vaan keskittyä silmämeikkiin.
Näin teet silmistäsi viehättävämmät
Viimeisin päivitys: 01 maaliskuuta, 2019

Väsymys, tummat silmänaluset ja pienet rypyt silmäkulmissa ovat monen naisen mielestä suurin este silmien viehättävyyden kannalta. Haluat antaa silmistäsi ehkä myös selkeästi suuremman vaikutelman, mikä kyllä onnistuu muutamalla kikalla.

Miten silmiä voi sitten muokata ilman kirurgin apua?  Tässä voit käyttää apuna muutamia yksinkertaisia meikkauskeinoja, ja luonnolliset kotona tehtävät hoidotkin auttavat tekemään silmistä suuremman näköiset. Silmien alueen kunnollinen hoito vaikuttaa ulkonäköösi siten, että näytät paljon terveemmältä ja hehkeämmältä. Tässä artikkelissa perehdymme siis siihen, miten teet silmistäsi suuremman näköiset hoitojen ja meikin avulla, joten jos asia kiinnostaa sinua, jatka lukemista!

Tee silmistäsi huomiota herättävät hoitojen ja meikin avulla

Some figure

Silmien alla oleva iho on äärimmäisen ohut ja herkkä. Kun et nuku hyvin, tai jos olet vain väsynyt tai kärsit jostakin terveysongelmasta, kertyy silmien alle vettä, myrkyllisiä aineita ja rasvaa, jotka sitten näkyvät tummina silmänalusina. On monen mielestä hyvin häiritsevää nähdä joka aamu samat tummat tai violetit “pussit”, jotka on joskus vaikea peittää ja joista tuntuu olevan mahdotonta päästä eroon.

Monet naiset kääntyvätkin tässä ensin meikin puoleen. Onko tämä sitten oikea ratkaisu? Meikit ovat hyvä apu, mutta ne eivät ratkaise itse ongelmaa eli tummia silmänalusia. Kannattaa siis ensimmäiseksi turvautua yksinkertaisiin kotikonsteihin, jotta sinun ei tarvitsisi käyttää paksua kerrosta meikkiä. Seuraavassa esittelemme muutaman luonnollisen tavan saada silmistäsi hehkeämmän näköiset.

1. Kylmä lusikka ja kamomilla

Tämä hoito on äärimmäisen helppo toteuttaa. Kun heräät aamulla ja näet peilissä tutut tummanpuhuvat pussit, ota kaksi pientä teelusikkaa ja laita ne pakkaseen. Samalla kun annat niiden kylmetä, käy valmistamassa kamomillahauduke, jossa käytät 150 ml vettä ja 2 pussia kamomillaa. Kun vesi alkaa kiehua, laita lämpö pois ja anna nesteen hautua.

Seuraavaksi, kun 15 minuuttia on kulunut, ota pakastimeen jättämäsi lusikat ja laita ne tummien silmänalustesi päälle ainakin 30 sekunnin ajaksi. Ota lusikat sitten pois, ja laita tilalle puuvillavanutupot, jotka olet kastanut valmistamassasi kamomillateessä. Tässä hoidossa on yksinkertaisesti kyse kuuman ja kylmän kontrastista, joka auttaa poistamaan tummat pussit siksi, että se aktivoi alueen verenkiertoa. Hoito poistaa turvotusta silmiesi alta tehokkaasti.

2. Muotoile kulmakarvasi

Some figure

Jotta saisit silmistäsi suuremman näköiset, tulee sinun myös kiinnittää huomiota kulmakarvoihisi ja niiden muotoon. Kulmakarvat kehystävät silmiä, ja siten ne voivat antaa katseellesi hyvinkin intensiivisen ja elegantin ilmeen. Kuten jo ehkä tiedätkin, ovat tällä hetkellä muodissa pikemminkin paksut kulmakarvat, mutta paksuudesta riippumatta voi muoto olla hyvinkin huoliteltu ja siisti.

3. Luomivärin rooli

Some figure

Katso yllä olevaa kuvaa meikatusta naisesta. Meikissä on käytetty kahta tai kolmea eri sävyä, jotta silmistä on saatu suuremman näköiset. Tällaisen kauniin ja ammattimaisen näköisen meikin yksi salaisuus on se, että kulmakarvojen alla on vaaleaa väriä. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää esimerkiksi luonnollista nude-väriä, joka sopii erittäin monelle, ja se laajentaa kyseisiä alueita sekä antaa koko meikille valovoimaa.

Tämän jälkeen käytetään hiukan tummempaa sävyä silmien ulkonurkissa, ja tässä kohtaa muoto saa olla ylöspäin nouseva (kuten kuvassakin tummat meikkialueet nousevat selvästi ylöspäin). Itse silmäluomen alueelle laitetaan vaaleaa väriä, mutta se saa olla kiiltävää. Tämä tuo katseelle kaunista hohtoa ja valoa.

4. Valkoinen silmänrajauskynä sisäluomia kirkastamassa

Some figure

Tämä keino on takuuvarma. Käytä valkoista silmänrajauskynää rajataksesi luomen sisäosat, jotta saat silmistäsi suuremman ja kirkkaamman näköiset. Tämä on mahtava niksi, jota voi käyttää helposti myös arkipäivän meikissä. Saat lopputuloksena hyvin viehättävän ja valoisan katseen, ja tässä ei ole merkitystä sillä, onko meikki ilta- vai päivämeikki, sillä kynää voi käyttää samalla tavalla molempia varten. Älä siis jätä tätä tuotetta pois meikkipussistasi, sillä se on oikea pelastaja!

5. Pidemmät ja paksummat silmäripset

Some figure

 

Tälläkin seikalla on vaikutusta siihen, kuinka suurilta silmäsi näyttävät. Kuinka sitten saat pidemmät ja paksummat silmäripset? Avuksi ovat tietynlaiset meikkituotteet sekä eräät yksinkertaiset kotiniksit. Kokeile siis seuraavia ohjeita.

Risiiniöljyn käyttö silmäripsien hoidossa

On jo vanha konsti laittaa joka ilta ripsiin risiiniöljyä, joka toimii niiden kuntoa kohdentavana hoitotuotteena. Ota hiukan puuvillavanua, johon laitat muutaman tipan risiiniöljyä, ja kostuta ripsesi vanussa hieroen niitä samalla hiukan. Jos haluat, voit myös sekoittaa risiiniöljyyn oliiviöljyä tai manteliöljyä, jotka ovat nekin hyödyksi ripsien kunnon parantamisessa. Öljyt edesauttavat ripsien kasvua sekä antavat niille hyvää hoitoa.

Meikillä lisää paksuutta ripsiin

Ripsiväri on ehdoton perustuote jokaiselle, joka haluaa saada silmänsä näyttämään suuremmilta. Laita sitä aina ylöspäin suuntautuvin liikkein, ja aloita ripsien juuresta. Yritä väriä laittaessasi erotella jokainen ripsi mahdollisimman hyvin. Kun olet laittanut ohuen kerroksen, laita ripsiisi varovaisesti hiukan talkkia. Tämä keino saa ripsiisi enemmän jämäkkyyttä, paksuutta ja näyttävyyttä. Lopuksi laita niihin vielä toinen kerros väriä.

Seuraavaksi laita silmiisi rajaukset mustan rajausvärin avulla. Suosittelemme, että käytät tässä aina mieluummin nestemäistä tuotetta kuin kiinteää kynää, sillä tulos on sillä tavalla siistimpi ja näyttävämpi. Kun olet jo laittanut ripsivärin ja luomivärin ja olet valmis tekemään rajaukset, tee seuraavalla tavalla: vedä hiukan paksumpaa viivaa luomen keskiosassa, ja ulkoreunoissa tee siitä ohuempi. Näin saat luotua kauniisti sivuille jatkuvat viivat ja laajan näköiset silmät – tuloksena on kiinnostava ja viehättävä katse.

6. Hillityt huulet, jotka viimeistelevät meikkisi

Some figure

Lopuksi lisäämme vielä yhden asian: muista aina, että jos haluat tehdä silmistäsi suuremman näköiset ja keskityt niihin, ei sinun tulisi samalla meikata huuliasi kovin voimakkaasti. Pidä ne siis hillittyinä ja vain vähän huomiota herättävinä. Tällä tavalla suureksi meikatut silmäsi saavat päähuomion kasvoissasi, ja huuliin onkin hyvä valita pehmeä ja vaalea väri, kuten esimerkiksi vaaleanpunainen tai luonnollinen nude-väri. Näin saat viehättävän ja tyylikkään loppusilauksen meikillesi, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomio silmiisi.

Kokeile siis näitä kauneudenhoidon ja meikkauksen perusvinkkejä, jos haluat tehdä silmistäsi suuremman ja viehättävämmän näköiset!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.